Egy időjárás állomás jó dolog, hiszen valószínűleg sokan ébredtek úgy, hogy a telefonotokra pillantottatok, hány fok lehet odakint. A DIGOO DG-8647 időjárás állomás ebben segít és a valós kültéri és beltéri hőmérsékletet és páratartalmat is megjeleníti.

Korábban már járt nálunk Digoo termék. Nem a prémiumkategóriában versenyeznek, mindenhol csak műanyagot kapunk, de a termékeik a célnak megfelelnek, és ami a legfontosabb, működnek. A DIGOO DG-TH8380 modellt is már egy teljes éve használom nagy megelégedettséggel, így jött az ötlet, hogy kipróbálom, mit tud a kisebb DIGOO DG-8647 modell.

DIGOO DG-8647 -5

DIGOO DG-8647 -6

A csomagolást nem gondolták túl, a külső és a kijelzővel ellátott belső egységet kapjuk, egy másfél méter hosszúságú USB kábellel és egy leírással karöltve. A termék fekete színben kapható és ahogyan a bevezetőben is írtam, mindenhol műanyag borítja.

 

Egy kis feketeleves

A külső egységhez két darab AAA méretű elemre lesz szükségünk, a beltéri egységbe is tehetünk két darab elemet, de a termék weboldalán található információk közül sehol sem láttam, hogy ez csak arra való, hogy áramszünet esetén ne törlődjön a memóriája. Nem kicsit sajnáltam ezt, hiszen elemekkel gondoltam el a jövőbeni használatát, de így most egy USB portról kell szolgáltatnom hozzá az energiát. Ez így nem nagyon jó, kedves Digoo.

Amint behelyezzük az elemet és csatlakoztatjuk az USB portot a beltéri részhez, azonnal bekapcsolnak. A kültéri darab LED fénye pár másodpercenként piros színben felvillan, jelezve, hogy életképes, a beltérin pedig bekapcsol az LCD panel. A kettejük között lévő vezeték nélküli kapcsolat másodpercek alatt felépül, nincs szükség semmilyen konfigurálásra, csak bekapcsolod és megy. A két eszköz között a távolság nyílt terepen maximum 30 méter lehet. Nekem a kültéri és a beltéri között légvonalban körülbelül 5 méter távolság van. Bár a leírásban kitérnek rá, hogy ne használjuk televízió vagy router mellett a jelvesztés miatt. De nekem közvetlenül a TV mellett van, a routertől 2 méterre, de nem tapasztaltam kapcsolatvesztést.

DIGOO DG-8647 -2

Azért esett a választásom a Digoo termékére más gyártóéval szemben, mert a DIGOO DG-8647 kültéri egysége a hőmérsékletet -50 és +70, a beltéri -9.9 és +50 Celsius fok között is képes elviekben mérni, 20-95%-os közötti páratartalom méréssel.

A beltéri egységen pár másodperc alatt beállíthatjuk a pontosidőt, amit a jobb felső sarokban jelez. Az időjárás piktogramot az időből, a mért hőmérsékletből és páratartalomból kalkulálná ki, de ezt elengedtem. 99%-ban csak egy napos, felhős időt látok megjelenni rajta, még este 8 órakor is.

DIGOO DG-8647 -3

Lejjebb található a külső és belső hőmérséklet és páratartalom kijelzése is. A szobában összehasonlításként a Xiaomi E-ink órájával mértem össze, ami hőmérsékletre 0.1-0.3 Celsius fok közötti ingadozások voltak. A páratartalom ennél már több volt, ott nem egyszer 10%-os különbséget is tapasztaltam. Hogy melyik a pontosabb, mindenki döntse el maga. A Celsius mérés így majdnem azonos volt, a páratartalom pedig körülbelül értéknek jó, hogy tudjuk száraz vagy nedves-e a levegőnk.

DIGOO DG-8647 -4

A DIGOO DG-8647 kijelzője jól olvasható a színekkel tagolt megjelenítőnek köszönhetően könnyen megszokja a szemünk, hogy melyik adathoz melyiket is kell nézzük. Kapunk ébresztő funkciót is, amit a tetején található érintésérzékeny gombnak köszönhetően állíthatunk le a reggeli ébresztő után, de én maradtam a mobiltelefonos csengőszónál.

A kültéri egységet akár a falra is felhelyezhetjük, ahogyan a beltérit is, ami egy támasztékot is kapott, így akár az asztalon is helyet foglalhat. A DIGOO DG-8647 olcsó, hiszen csak 17$-ba kerül, ám nagyon sajnáltam, hogy kimaradt belőle a ténylegesen elemmel való használat lehetősége. A Banggood webáruháznál természetesen számtalan időjárás állomást találhattok, így ha egy ilyen terméket keresel, érdemes szétnézni.

A DIGOO DG-8647 időjárás állomás itt kapható

Más időjárás állomásokat itt találsz

 

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás