A OneOdio szerencsére folyamatosan ontja magából a jobbnál jobb termékeket. A OneOdio A71 nem a modern vezeték nélküli vonalat lovagolja meg, hanem a bevált vezetékes eszközök vizén evickél. Ezt tette lehetővé azt is, hogy a jó minőségű felcsatlakoztatható mikrofonjával akár játékok közben is használhassuk.

Nem akar több lenni annál, mint ami. Ez pedig egy nagyon jó hozzáállás a gyártó részéről. Nem címkézi fel vérbeli gamer headsetként, pedig jó pár gyártó ezt már simán megtette volna. Helyette egy kellemes hangzással operáló fejhallgatóként hivatkozik rá, ami kiegészülve a felcsatlakoztatható mikrofonnal, jóval több mindenre használhatunk, mint egy sima fejhallgatót.

OneOdio A71 -1

OneOdio A71 -2

A csomagolás a már ismert OneOdio-s. A kínai székhelyű, bérgyártásból felnövő és a márkát piacon elindító akvizíciója során szinte mindegyik termékük azonos csomagolással rendelkezik. Nincs ez másként most sem. Az összecsukható fejhallgató kisebb helyet foglal, így egy gyártói logóval ellátott kis táskát is kapunk hozzá. A leírások mellett egy 3.5 milliméteres csatlakozóval rendelkező mikrofonos fejet, egy 6.35/3.5 milliméteres vezetéket és egy jack elosztót kapunk.

Az A71 megjelenésben nagyon hasonlít a korábban próbált Pro-C modellhez. Itt is a műanyag dominál, egyedül a méretállító van fémből. A fülpárnák kellően puhák, ahogyan a fejpánt is kellően kényelmes szivaccsal rendelkezik a műbőr borítás alatt. Az egyszerű megjelenést dobja fel a pánton a OneOdio felirat körül körbefutó piros varrás. Szerencsére a matt fekete műanyag nem gyűjti az ujjlenyomatokat. A hangszóróház most is a bakelit lemez-szerű sávozott külsővel brillíroz és az oldalak 90 fokban kihajthatók, ahogyan egy DJ jellegű fülest is használhatunk.

OneOdio A71 -5

OneOdio A71 -6

OneOdio A71 -4

A hangszóróházon nem találunk semmilyen kapcsolót vagy gombot, mint Bluetooth társain. A jobboldalon a 6.35, míg a baloldalon a 3.5 milliméteres jack csatlakozót találjuk. A mellékelt 6.35/3.5 milliméteres kábel kellően hosszú, simán megvan 2 méter. A spirális résznek köszönhetően pedig nem fog feleslegesen lifegni a vezeték zenehallgatás közben sem.

A fülhallgatóhoz még egy vezeték jár, amin a mikrofon és egy kezelőszerv is található. Ennek vége 3.5 milliméteres csatlakozóban végződik, amihez kapunk egy elosztót, ami külön választja a mikrofont és a hangszórót. A laptopommal próbáltam működésre bírni, de valamiért nem akarta az igazat az elosztóval. Azonban az iPhone telefonommal és konzolommal simán összehoztam így a dolgot és működött a hangszóró és a mikrofon is.

A mikrofonról is szót kell ejtenünk, kínai termék esetében nem láttam még ennyire puhán és lágyan hajló mikrofon szárat. Annyira könnyen odahajthatjuk ahová szeretnénk, hogy ezért pirospont ját a OneOdio-nak. Egy telefon mikrofonjához képest klasszisokkal jobb a minősége. A hangja tiszta és mélyeket is képes rögzíteni, egyszóval átlagos használatra több mint elegendő. Vigyázzunk, hogy ne vezéreljük túl, mert elég érzékeny.

A gyártó ugyan nem sztárolja túl a fejhallgatót, hogy egy vérbeli gamer termék lenne. De a mikrofonnak köszönhetően kompatibilis az Xbox One és PS4 modellekkel is. Én a Playstation 4 konzolommal próbáltam ki és tökéletesen működött vele a fejhallgató és mikrofon rész is. Ennek köszönhetően úgy is játszhatunk, hogy senki mást nem zavarunk a játékok hangjával és ha multiplayer mókában vagyunk, akkor nagy segítség lesz a mikrofon a csapaton belüli kommunikációban. A kezelőszerven kapunk mikrofon némítást, hangerőszabályzót, és egy multifunkciós gombot is, amivel a telefonhoz csatlakoztatva felvehetjük a hívásokat vagy a zenelejátszást vezérelhetjük.

Zenei minőségét nézve jobban sikerült, mint a korábban próbált Pro-C modell. Több magas hangot kapunk, a mélynek itt sem leszünk hiányában, egyes muzsikában talán még soknak is érezhetjük, de kiegyensúlyozottabb a hangja a 40 milliméteres drivereinek, mint amit a Pro-C modellben tapasztaltam.

Specifikáció:

  • Driver mérete: 40 milliméter,
  • Impedancia: 32Ω,
  • Érzékenység: 110dB + – 3dB
  • Frekvencia: 20Hz-20KHz
  • Teljesítmény: 30mW
  • Csatlakozó típusa: 3,5 mm / 6,35 mm sztereó

A OneOdio A71 egy jó vezetékes fejhallgató lett. Természetesen, mint minden kategóriában, itt is vannak sokkal jobb termékek, de ezek sokszor jóval drágábbak. A OneOdio weboldaláról európai raktárból rendelhető meg az A71. Így akár 2-5 munkanapos szállítást követően a kezünkbe is vehetjük a terméket, ami 34.99EUR-ba, azaz 13.000 forintba kerül.

Ha vezetékes fejhallgatót választanék, akkor mindenféleképp emellett tenném le a voksomat az eddig próbált OneOdio fejhallgatók közül. Azonban, ha valaki azt szeretné, hogy a vezetékes kialakítás mellett kapjon Bluetooth-t is, akkor ők a OneOdio A70 modellt válasszák.

A vezetékes OneOdio A71 fejhallgatót itt találod meg

OneOdio A70

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás