A Lenovo LP1 LivePods kapcsán ti is többen kérdeztétek, hogy mit tudunk erről a remeknek tűnő fülhallgatóról, ami árával igazán csábítóan hangzik. Mi is kíváncsiak voltunk, megrendeltük és nem is kellett csalódtunk.

Csak 5100 forint a Lenovo LP1 LivePods

A költségeket alacsonyan tartva a Lenovo egy újrahasznosított kartondobozra húzta rá a piros-fekete, egyszerű, de jól kinéző papírházát, amin már láthatjuk is, mivel lesz dolgunk. Hátul a főbb specifikációkat találjuk, így tudni fogjuk, hogy a vezeték nélküli kapcsolatok közül a Bluetooth 5.0 támogatott (ez természetesen visszafelé kompatibilis). A beépített mikrofonnak köszönhetően telefonálhatunk is vele, IPX4 védelemmel rendelkezik és az érintésérzékeny vezérlés által pedig pofonegyszerű a használata.

A beltartalom tényleg puritán. A töltőbölcső mellett egy USB Type-C kábelt, leírást és a fülhallgatón találhatóhoz képest egyel kisebb gumiharangot is kapunk.

A Lenovo LP1 LivePods tokja laposságának köszönhetően simán hordható még a farzsebben is. A fényes fehér műanyag borításon, a Lenovo logó alatt egy visszajelző ledet találunk. Ennek köszönhetően információt kapunk, ha magát a tokot töltjük. Szerencsére sok más gyártó termékével ellentétben a visszajelző LED tájékoztat minket a fülhallgatók töltéséről is, így ha a kis fény elalszik, tudni fogjuk, hogy feltöltötte őket. A tok alján csak az USB Type-C portot találjuk, amin keresztül feltölthető a bölcső 300mAh kapacitású akkumulátora.

Ezen a 300mAh kapacitáson meglepődtél, igaz? A fülhallgatók 40mAh kapacitással rendelkeznek, így körülbelül 3 alkalommal tölthetünk fel őket a toknak köszönhetően, mielőtt az is lemerülne. Nem sok, de vállalható. A Lenovo LP1 LivePods külsejét tekintve jól sikerült. A szár alsó részén található ezüst vég feldobja a kis fülhallgató külsejét, itt találjuk a töltőcsatlakozókat. A felső részen mindkét oldalt egy-egy apró furatot kapott. Itt találhatjuk a mikrofont (gondolhatnánk), hogy ha zenehallgatás közben hívnának minket, akkor lebonyolíthassuk a beszélgetést. Érdekes volt, de a jobb oldali mikrofon furat, csak egy design elem. Csupán csak a baloldali füles kapott mikrofont. Trükkös a Lenovo, hogy ilyen spórolással próbálja alacsonyan tartani az árat, de nem most először találkozunk ezzel a megoldással. Ebből már sejthető, hogy nem kapunk semmilyen aktív zajszűrést.

A vékony szár után egy tölcsérszerűen szűkülő driver házat kapunk, amelyben meglepetésemre csak egy 10 milliméteres driver kapott helyet, végén pedig a gumiharangot találjuk. A hófehér szár felső része érnintésérzékeny és ahhoz képest, hogy milyen olcsó termékről beszélünk, egyáltalán nincs vele probléma. Sőt, olykor még túl érzékeny is, hiszen ha csak meg szeretném igazítani a fülemben egy hosszabb távú zenehallgatás után, a telefonomon azonnal aktiválja a véletlen érintés miatt a hangasszisztensemet. Ilyenkor csak azon izgultam, nehogy véletlenül felhívjak valakit.

Természetesen mindkét oldal érintésérzékeny, így ha csak egyszer érünk hozzá, akkor megállíthatjuk vagy elindíthatjuk a zenéket, három érintésre a jobboldali a következő, a baloldalinak köszönhetően az előző számra ugrik. Ha pedig kétszer érintjük meg, vagy hosszan megfogjuk, akkor előhozza Siri-t.

A Lenovo LP1 LivePods nagyon meglepett. Azt hittem, hogy egy ilyen árú terméknek olyan doboz hangja lesz, hogy csak na. Nem csak az érintésérzékeny működés alkalmas a mindennapi használatra, hanem a fülhallgató hangja is. A basszusokra van kihegyezve, így aki egy olcsó fülest keres, amiben kiélvezheti a mélyeket, azoknak 100%-ban tudom ajánlani a Lenovo LP1 LivePods-ot. Nagyvonalakban azt lehet mondani, hogy a közepek uralkodnak, amit megfűszerez a basszusok jelenéte. A magas hangok nem az erősségei, de a közepes hangszínen el lehet vele karistolni. Nem egy 20 ezer forintos cucc, de azért szerintem vetekszik a hangja a mostani BlitzWolf BW-FYE9 fülhallgatóval, ami másfélszer ennyibe kerül.

Zajszűrést nem kapunk, a mikrofon sem a legjobb minőségű. Szükségszerű telefonálásra alkalmas, de a csak egy oldalas mikrofon miatt zajos helyen hatványozottan gyengébb az érzékenysége, mintha mind a két oldalt mikrofonnal szerelték volna. Egy feltöltéssel maximum 3 órát tudtam kihozni belőle és 1.5 óra alatt feltölthetők. A tokkal 3 alkalommal tudtam feltölteni őket, a tok akkumulátorát pedig körülbelül 2 óra alatt maximalizálhatjuk.

Jó lett a Lenovo LP1 LivePods?

16.99$-ért, azaz 5100 forintért? Igen! Ha 30$-ba kerülne, akkor is jó lenne. Az üzemideje sajnos nem sok és a gyengécske mikrofon sem túl impozáns, de ha nagyon muszáj, telefonálhatunk is vele. A hangja viszont nem csak, hogy vállalható, hanem ezért az összegért kiemelkedő. Körülbelül olyan kellemes meglepetésként tudom jellemezni, mint az első Haylou fülhallgatókat. Olcsón hoztak remek minőséget, a Lenovo LP1 LivePods pedig szintén ezt hozza, alacsony áron. A termék pozitívuma közé tartozik, hogy 6 színkombinációt is választhatunk, ennyit még egy terméknél sem láttam, így mindenki megtalálhatja a számára a neki tetsző darabot.

A Lenovo LP1 LivePods-ot itt találod meg

 

BANGGOOD REGISZTRÁCIÓ ÉS RENDELÉS MENETE

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás