A OneOdio neve valószínűleg egyre ismertebb lesz. A gyártó jó hírét fogjuk öregbíteni mi is a OneOdio A70 tesztjével. Tesszük ezt mindezt azért, mert az Európában is egyre népszerűbb gyártó olyan szereplő a piacon, akire érdemes odafigyelni, ha vezetékes vagy éppen vezeték nélküli fejhallgatókat keresünk.

 

OneOdio A70 kicsomagolás

 

A körítés kellemes, valóban a magasabb kategóriában játszó társakkal lehet egy szinten említeni. Az egy dolog, hogy egy hordozó szütyőt is kapunk a fejhallgatóhoz, amit ha összecsukunk, nyugodtan behajíthatjuk azt a táskánkba, hogy akár nyaraláson, akár egy hosszabb úton is velünk legyen. A kiegészítők listáját bővíti a 3.5 milliméteres kábel, ami mellé még egy 6.5 millimétereset is mellékelnek. Egy kötelező leírás, microUSB kábel és a csomagban én még egy pofonegyszerű, de mégis szívnek kellemes (hogy még erre is gondoltak) állványt is kaptam a termék mellé. Így nem csak az asztalra hányva tárolhatjuk az A70-et, hanem az állványára felhelyezve esztétikusan pihentethetjük.

Megjelenését tekintve nem igazán tudnék belekötni. A „jól áll neki a távolság” jelző illik rá a legjobban, de ez is csak azért, mert a szemem nagyon elszeretné hinni, hogy az ezüst színű festés alatt található hangszóróház fémből készült. Pedig ez műanyag. Nem baj, legalább a súllyal is egy jó nagy adagot spórolhatunk és azért ez mégsem egy 100.000 forintos termék, hogy minden fémből készüljön.

Ezt leszámítva nem nagyon lehet panaszunk a külső tekintetében. A fejpánt fém méret állítóján kívül szinte mindenhol műanyaggal találkozunk. Megjelenését tekintve esztétikus és praktikus is egyben. A barna színű műbőr jól mutat. Ez borítja a fülpárnát és a fejpántot is kívül-belül, aminek varrott külső felületén megtaláljuk a gyártó nevét is. Jól néz ki na. A fülpárna kellően puha, sőt kellemesen puha. Ezek rejtik a 40 milliméteresre nőtt hangszórókat. Kialakításának köszönhetően összecsukhatjuk, így a mellékelt szütyőbe téve bárhová magunkkal vihetjük vagy akár csak egyszerűen megóvhatjuk a portól, ha épp nem használjuk.

Jobboldalon találjuk meg a mikrofon apró furatát. Igen, a fejhallgatóval akár még telefonálni is lehet, nem kell levenni a fejünkről, ha épp bejövő hívásunk lenne. Mellette a zárral rendelkező 3.5 milliméteres csatlakozó található. Ez a zár azért jó dolog, mert így elkerülhető az, hogy véletlenül kirántsuk a vezetéket a fejhallgatóból. Végezetül a hangerőszabályzó és bekapcsológomb hármas zárja a jobboldali sort.

 

2 termék vásárlása esetén fizess egyet akció

3 termék vásárlása esetén fizess kettőt akció

Baloldalra került a 6.5 milliméteres fejhallgató csatlakozó és a microUSB port, amin keresztül feltölthető a OneOdio A70 950mAh kapacitású akkumulátora, amivel akár 25 órán át is használhatjuk vezeték nélküli módban.

Specifikációk:

  • Méret: 17 x 14 x 10 cm,
  • Hangszóró: 40mm,
  • Akkumulátor: 950mAh,
  • Zenelejátszás: akár 50 óra,
  • Impedancia: 32Ω,
  • Érzékenység: 110dB + – 3dB,
  • Átviteli frekvencia: 2402MHz-2480MHz,
  • Max. Teljesítmény: 300mW,
  • Teljesítmény: 30mW,
  • Csatlakozó típusa: 3,5 mm/6,35 mm sztereó,
  • Kábelhossz: 1,5 m – 2,8 m spirálkábel

 

A mobiltelefonunkhoz vezetéken vagy a Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoztathatjuk. Hangját tekintve szerencsére nem túlzóak a mélyek. Épp ettől féltem, nehogy egy tipikus „V” karakterisztikájú termék legyen, amiből nem hallani semmit sem  csak a dübörgő mély hangokat és magasakat. Szerencsére éppen hogy kiegyensúlyozott a hangképe, de természetesen egy két-háromszor drágább termékkel nem veheti fel a versenyt. A basszusok jelen vannak, de egyáltalán nem túlzóak, pont ahogy én szeretem. Ha kell, ott vannak azok és szépen tud búgni. A magasak is megvannak és a középtartomány is kiérződik, így nekem jobban is tetszik, mint az eddig nálam járt BlitzWolf fejhallgatók.

A párnák kellően nagyon és puhák, az alacsony súlynak köszönhetően pedig hosszútávon sem zavaró a viselése. Ha vezetéken keresztül használnánk, akkor még az akkumulátorra sem fog lemerülni, bár ez még a vezeték nélküli használat során sem jön el egyhamar, hiszen a gyártói leírás szerint akár 50 órán át is használhatjuk.

A OneOdio A70 jó lett. Jobb, mint bármelyik BlitzWolf fejhallgatóm, pedig abból már három különböző darabom is akad itthon. A OneOdio gyártó weboldaláról is megrendelhető a termék, így 39 €-ba kerül, ami körülbelül 14.500 forintnak felel meg, ezzel pedig akár 1 hét alatt is megérkezhet hozzánk a termék lengyelországi (Poland) raktárból.

A OneOdio A70 Bluetooth fejhallgatót itt találod meg

A többi OneOdio fejhallgatót itt találod meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Megosztás

Hozzászólás