A Haylou T19 egy különleges fecske a gyártó kínálatában. Ennyire más kialakítású fülhallgatóval még nem nagyon jelentkeztek. Nem csak megjelenésében próbál újat mutatni, de felnőtt a kor igényeihez is, így infra szenzorral, négy mikrofonnal és vezeték nélküli töltési lehetőséggel is ellátták.

 

Haylou T19 Kicsomagolás

 

Az esztétikus hófehér doboz belsejében az átlagosnál talán nagyobbra szabott tokot találjuk. Nem hiába lett nagyobb ez a méret, hiszen a fülhallgatók sem a mini vonalat képviselik. Ránézésre férfi szemmel is jól néznek ki, bár valószínű, hogy az erősebbik nem közül nem sokan választanák a hófehér külsejű, vörös-arany színezetű dizájn elemmel ellátott vezeték nélküli fülhallgatót. A dobozban egy leírást, Type-C kábelt és 3 pár gumiharangot is kapunk.

A tok alján találjuk meg a Type-C portot, de nem csak innen láthatjuk el energiával, hanem egy Qi töltőre téve is. Így, ha már száműztük a kábeleket az életünkből, akkor jól fog jönni ez a vezeték mentesség a Haylou esetében is. A fedél tartómechanikája az eddigi legjobb, amit eddig láttam. Még erősebb rázás esetén sem csukódik le a fedél, ezt pedig még a drágább Xiaomi Mi Air 2S sem tudta. A fülhallgatókat mágnes tartja a helyén, amelyek még véletlenül sem eshetnének ki a tokból. A tartó doboz elején egy inaktív állapotban láthatatlan LED villan fel fehér színben, amíg töltjük benne a fülhallgatókat, illetve piros színnel képes jelezni töltés közben.

A Haylou T19 a gumiharangos kialakításával próbálja meg kizárni a külső zajokat, amiket jól meg is tesz. A jobb és baloldal is két-két mikrofont kapott, aminek köszönhetően a gyártói leírás szerint kétirányú zajcsökkentés érhető el vele, azonban ez még mindig nem aktív zajszűrés. (A Haylou erre is kínál megoldást a Haylou T16 személyében, ám a technológiát meg kell fizetni, így ez a termék már más ársávban mozog.)

A megjelenésében véleményem szerint szép T19 (feje) drivert borító háza nagyobb az átlagosnál. A házának külső felületén elérhető az érintésérzékeny vezérlés, ami számomra furcsa módon nem érintésekkel operál, hanem inkább kopogtatásra reagál. Ez nem annyira komfortos, ha be van dugva a fülünkbe a füles. A gumiharang alatt egy apró fekete pontot találunk, ez pedig nem más, mint az infravörös szenzor, ami mind a két oldalnál helyet kapott. Ennek köszönhetően, ha zenelejátszás közben kivesszük a fülünkből, akkor az épp játszott zenét megállítja. Ha visszahelyezzük azt, egy olyan apró vízcsobbanás szerű hanggal jelez, mint ami a régi Samsung mobiltelefonoknál volt anno divatos, majd folytatódik a lejátszás. De a lényeg, hogy működik ez a funkció.

A Haylou T19 a Qualcomm chipjét használja, ami Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül képes kommunikálni a mobiltelefonunkkal. Ennek köszönhetően támogatja az aptx HD és AAC kodekeket is, így Apple készülékeinkkel is jobb minőségben hallgathatjuk a zenéinket. Offline és online videók esetében nem vehető észre késleltetés, de ez már nem mondható el játékok közben, itt már érződik az a pár tizedmásodperces késés.

A telefon Bluetooth menüjében mind a két oldalhoz kapcsolódhatunk. Akár külön oldalként az egyik fülest is használhatjuk, ha csak egy sima headsetként szeretnénk használni például az autóban. A hangját tekintve nincs semmilyen torzítás még nagy hangerő mellett sem. Olyan, mintha nem a „V” karakterisztikára törekedtek volna. Ennek köszönhetően nem viszi le a fejünket a temérdek mély hang, aminek én külön örültem. Azt kell, hogy mondjam egy olyan füles lett a T19, amiben nem túlzóak a magas hangok és nem sok a mély sem. Bár ez sokaknak lehet nem fog tetszeni, ők valószínűleg a halláskárosodásra hajtanak magas hangerő mellett. De ellenben a Haylou T19 még ha nem is felsőkategóriás cucc, szépen megvannak benne a normális mércével mérhető magas és mély hangok. Javarészt a középső szegmens uralkodik, hogy egyik oldalról se legyen túlzó.

A fülhallgatóhoz letölthetjük a mellékelt szoftvert is, aminek köszönhetően megtalálhatjuk a fülhallgató utolsó helyzetét. Véleményem szerint teljesen felesleges, mert úgysem rendelkezik GPS-szel, csak Bluetooth hatókörön belül találhatjuk meg a fülhallgatót. Ez pedig értelemszerűen maximum 10 métert jelenthet. Azonban a szoftver annyiban jó dolog, hogy ennek a segítségével megnézhetjük a tok töltöttségét. Bár a mobiltelefonunk, ahogy akár az Apple készülékek is, kijelzik a fülhallgató akkumulátorának kapacitását. Azonban itt külön-külön a két oldal akkumulátorát is megnézhetjük. Amiből láthatjuk is, hogy fura módon nem egyszerre merülnek, pedig már túl vannak pár töltési perióduson. Nálam a jobboldali (bár lehet azért, mert ahhoz csatlakoztam a telefonommal és az küldi a jelet a baloldalinak) 6-7%-kal mindig alacsonyabb töltöttségi értéket mutat. A szoftver segítségével akár különböző funkciókat is rendelhetünk az érintésekhez (koppintásokhoz). Így nem csak a zeneszám váltást, de akár a hangerőszabályzást is beállíthatjuk a dupla koppos vezérlésre.

Az akkumulátoridő a kötelezőket hozza. Gyári adatként elvileg 5 órát tudunk kihozni belőle, de ez inkább legyen 4 és egy kicsi, normál hangerő mellett. A tok 600mAh kapacitású akkumulátorával azonban akár 30 órányi zenelejátszási idő is kihozható így belőle. A Haylou T19 jól néz ki. Jó dolog a vezeték nélküli töltési mód, amivel a tokot 2.5 óra alatt feltölthetjük, így nem kell külön a kábelekkel bajlódnunk. A Haylou T19 40.99$-ba, azaz átszámolva körülbelül 12.400 forintba kerül.

A Haylou T19 fülhallgatót itt találod meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás