A Xiaomi Mi Air 2S (Airdots Pro 2S) a gyártó kínálatában egy felsőkategóriás modell, amivel már jó ideje szemezünk. Most végre megkaptuk tesztre, hogy megnézzük, mit tud a vezeték nélkül is tölthető Xiaomi Mi Air 2S.

A már ismert kék-fehér dobozban kapjuk kézhez a terméket, ami mellett kiegészítésként egy Type-C kábelt és egy kínai nyelvű leírást találunk. Szerencsére a beüzemeléshez nem nagyon lesz szükség segítségre és a használata is pofonegyszerű.

A hófehér, kissé matt felületű tokot masszív összereszelés jellemzi. A lekerekített oldalélekkel rendelkező dobozt kényelmesen kézbe tudjuk fogni és még zsebbe téve sem zavaró a mérete. Szemből egy visszajelző LED kapott rajta helyet, ami a működéséről ad visszajelzést. Töltés közben lágyan, piros színben pulzál. Oldalt egy fizikai gomb található, amivel párosíthatjuk a fülest a mobiltelefonunkhoz. Ha a kapcsolat felépült, a tok tetejét felnyitva azonnal kapcsolódik a fülhallgató a telefonunkhoz. Alulra került a Type-C port, de a Xiaomi Mi Air 2S vezeték nélkül is tölthető, amiről a hátulján található halvány villám jel tájékoztat minket.

A tok teteje erősen záródik, még véletlenül sem nyílhat ki, ha épp a kezünkben lóbálnánk. A fülhallgatókat mágnes tartja a helyén, így ezek is biztonságban a helyükön maradnak. A fülhallgatók hosszított szára érintésérzékeny felülettel rendelkezik. Ha a baloldalin kettőt koppintunk, előhívhatjuk a hangasszisztenst, ha a jobboldalin tesszük meg ugyanezt, akkor megállíthatjuk/elindíthatjuk a zenelejátszást vagy fogadhatjuk a hívásokat. Az érintésérzékeny felület sajnos nem képes egyéb funkciókra, nem tudunk vele hangerőt szabályozni vagy lépkedni a lejátszási listánkban, ehhez a mobiltelefonunkhoz kell nyúljunk. A 14.2 milliméteres drivereket rejtő fej már érdekesebb. Mindegyik oldalon két-két apró mikrofont kapunk, ami segíti a zajszűrést. Sajnos aktív zajszűréssel nem látták el a Xiaomi Mi Air 2S-t, de a dupla mikrofonnak köszönhetően a gyártó leírása szerint képes csökkenteni hívás közben a zavaró külső zajokat.

A hangszóróház apró fekete rácsa melletti részen találjuk az infravörös szenzorokat, aminek köszönhetően, ha bármelyik oldalról is vesszük ki a fülünkből a fülhallgatót, automatikusan megállítja a zenelejátszást, ha pedig visszatesszük, elindítja azt. Érdekes volt látni, hogy ezt a funkciót az olcsóbb Xiaomi Mi Air 2SE-ben már nem infravörös szenzorral, hanem egy érintésérzékeny külső felülettel oldotta meg a gyártó.

A Xiaomi Mi Air 2S már Bluetooth 5.0 kapcsolattal rendelkezik, ami visszafelé kompatibilis. Emellett támogatja a HFP/HSP/A2DP/AVRCP profilokat és LHDC/AAC/SBC támogatással is rendelkezik. Ennek köszönhetően a lehető legalacsonyabb lesz a vezeték nélküli kapcsolaton keresztüli késleltetés. Videóknál és YouTube tartalmakat fogyasztva valóban nincs csúszás. Játékoknál már azért előfordul egy tized másodpercnyi késés. A telefonom Mi Air 2S néven találta meg a fülest. Az infra szenzoros érzékelés jól működik, ha kivesszük vagy betesszük a fülünkbe, akkor fél másodperces késéssel, de lekapcsolja vagy elindítja az épp játszott zeneszámot.

A semi-ear kialakításának köszönhetően, azaz annak, hogy a driver kimeneti részét 90 fokban elforgatták nem zárja ki annyira a külső zajokat, mint egy gumiharangos társa. Ezért az „agybadugós” fülhallgatók mindig „jobban” szólnak, mint normál társaik. Csendes környezetben, azaz otthon vagy a munkahelyen szinte tökéletes a hangja. Megvannak a mélyek, a közepek és a magasak is. Mindezt úgy, hogy nem kell semmilyen equalizerrel bajlódni. Persze nem egy 50-100 forintos felsőkategóriás termék, de megállja a helyét. A mélyek sem laposak, szépen kiérződnek a basszusok, de nem viszi le az ember fejét, mint egy gumiharangos megoldás. Amolyan, pont jó hangja van.

A beépített mikrofonok nagyon jók! Ezt senki sem vonhatja kétségbe. Épp rajta keresztül beszélgettem az emeleti szobában, amikor az alsó szinten elkezdtek társalogni és a hívó fél közölte velem, hogy azt is hallja, hogy a háttérben valakik mondanak valamit, ami igen meglepő volt. A hangja tiszta, a vonal túlsó felén lévő beszélgető partnerem állítása szerint olyan, mintha simán csak a telefonba beszélnék. Az aktív zajszűrés azonban hiányzik. A városban, az utcán sétálva még nincs vele semmi gond, azonban egy zsúfolt buszon, ne adj isten metrón, már elvérzik. A kialakítása révén nem zárja ki teljesen a fülből a külső zajokat, így azokat is hallani fogjuk és az aktív zajszűrés hiányát is megérezzük.

A Xiaomi Mi Air 2S 450mAh kapacitású tokját Type-C porton és vezeték nélkül is feltölthetjük. Így nagyban megkönnyíti a vezeték mentes használatot, ha a mobiltelefonunkat is Qi töltőn keresztül látjuk el energiával. A tokban 1 óra alatt teljesen feltölthetők a fülesek, amivel körülbelül 4 óra zenelejátszási idő hozható ki belőlük.

 

Vélemény

 

A Xiaomi Mi Air 2S egy jó fülhallgató lett. Kényelmes a viselése, nem esik ki az ember füléből, de azért sportoláshoz ne ezt válasszuk. A hangjával meg vagyok elégedve, a mikrofonja elég érzékeny, hogy a vonal túlsó felén is jól halljanak minket. A Qi töltés külön pozitívum, így igazából negatívumként csak az aktív zajszűrés hiányát tudnám felhozni.

Házon belül elég erős konkurenciája van. Itt van a nemrég megjelent Xiaomi Mi Air 2SE, ami szinte azonos designnal rendelkezik, alacsonyabb áron, ám LHDC támogatás nélkül. Hangzását tekintve a drágább modell sokkal tisztább képet ad és basszusból is többet ad vissza, így azért megvan a különbség a kettő között. A kis tesóban ugyan nincs benne vezeték nélküli töltési lehetőség, de szerethető termékről van szó. Ha kevesebb pénzből kellene választanom, akkor a Xiaomi Mi Air 2SE mellett tenném le a voksomat. Ha pedig szeretnénk tisztább zenei hangokat és jobb beszélgetési minőséget a Qi töltés előnyével, akkor egyértelmű, hogy nekünk a Xiaomi Mi Air 2S kell. Remélem így sikerül segítenem a döntésben, ha épp eközött a két termék között vacillálsz.

A Xiaomi Mi Air 2S a kedvezmény kóddal 58.99$-ba (18.600 forintba) kerül a Banggood európai raktárából

Kedvezmény kód: BGAIR2S066

A Xiaomi Mi Air 2SE 27.99$-ba (8.900 forintba) kerül a kedvezmény kóddal

Kedvezmény kód: BGSEGLO1

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás