A vezeték nélküli fejhallgatók piacán megjelent a friss BlitzWolf BW-HP2, ami már Bluetooth 5.0 kapcsolattal és 1000mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, hogy a lehető legtovább hallgathassuk kedvenc zenéinket.

A BlitzWolf BW-HP2 is összecsukható, mint az elődje (BlitzWolf BW-HP0) volt. Ennek köszönhetően egy hosszabb útra is magunkkal vihetjük. A vezeték nélküli kivitel pedig ilyenkor jól fog jönni, hiszen a kábelével sem kell bajlódnunk.

A dobozban kiegészítésként egy töltőkábelt és egy 1.2 méter hosszú harisnyázott jack-jack végű kábelt kapunk. Ez már egy kicsivel jobban tetszett, mint az előd sima, műanyaggal burkolt megoldása.

Külsejét tekintve apró változások történtek. Megmaradt a 240 grammos súly, de mind megjelenéseben, mint az esztétikum/praktikum részeket nézve más (jobb) lett. A 40 milliméteres drivereket 50-esek váltották. A pánt rész sokkal puhább lett, amivel kényelmesebb a viselése hosszabb távon is. A hangszóróházak vastagabbak lettek és nagyobb, vastagabb párnákat is kaptak, így érzetre sokkal lágyabb, puhább a viselése. Míg az elődnél pár milliméterben volt változtatható a driverek dőlésszöge, addig az új modellnél a függőleges irányú döntés lett sokkal nagyobb mértékben állítható. Bár nekem az BlitzWolf BW-HP0 megoldásával sem volt gondom, de tény, hogy az újabb modell viselésének kényelmi szintjén sokat dob a nagyobb párna. A szár hoszza is állítható, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő méretet.

 

Specifikáció:

  • Hangszóró méret: 50mm,
  • Bluetooth kapcsolat: v5.0,
  • Érzékenység: 108+-3dB,
  • Impedancia: 32Ohm,
  • Frekvencia: 20-20000Hz,
  • Bluetooth profilok: HSP/HFP/A2DP/AVRCP

A jobboldali hangszóróház oldalán találunk meg minden funkció gombot. Az egész tárcsán négy irányban apró mikrokapcsolók kaptak helyet a bordázott felület alatt. Azonban a zenelejátszás megállításához nem egy gombot, hanem a tárcsa közepén egy érintésérzékeny felületet kapunk. A hangerőszabályzó egyértelműen fent/lent, a zeneszámok léptetésére szolgáló gomb pedig a tárcsa jobb és baloldalán kaptak helyet.

A kezelőszervek alatt, a hangszóróház oldalán egy apró visszajelző LED kapott helyet, mellette pedig a mikrofont és a microUSB portot találjuk, amin keresztül feltölthető a fejhallgató beépített, 1000mAh kapacitású akkumulátora. Itt kapott helyet a jack bemenet, aminek köszönhetően a mellékelt kábellel mobiltelefonhoz, laptophoz csatlakoztathatjuk, de akár egy erősítővel is használhatjuk a fejhallgatót. A gyártói adatok szerint 42 óra zenelejátszásra vagy beszélgetési időre képes vezeték nélküli módban, 70%-os hangerő mellett. A BlitzWolf BW-HP0 18 órás időtartama is sok volt, de ezzel több, mint megduplázta a gyártó az elérhető zenelejátszási időt. Arról nem is beszélve, hogy 70%-os hangerőn már halláskárosodást lehet szenvedni. Én a hangerőskála ¼-nél használom vezeték nélküli zenehallgatásra. Így még ez a 42 óra is szerintem 60 lesz nálam.

Ez még mind semmi, hiszen alaposan felturbózták ezt a modellt az elődhöz képest és már egy microSD foglalatot is kapott, amire felmásolhatjuk a kedvenc mp3 formátumú zenéinket. Érthetetlen okból kifolyólag ez a hangszóróház felső részére került. Így ha esik az eső, a pánt valamennyire védi ezt az foglalatot, de igazán tehették volna a hangszóróház aljára is, mint ahogyan azt a BlitzWolf AIRAUX AA-ER1 fejhallgatójukban is tették.

Mint minden mikrofonnal ellátott fül és fejhallgatót, természetesen ezt is használhatjuk telefonhívásra. Így nem kell megszakítanunk a kapcsolatot a telefonunk és a fejhallgató között, ha bejövő hívásunk érkezik. Mivel az apró mikrofon nem a szánk közelében található, hanem a fülünk alatt, ezáltal sosem fog olyan minőségben hallani minket a hívott fél, mintha telefonról beszélnénk. A beépített mikrofonja miatt állandó telefonálásra nem használnám, de szükségmegoldásként ez is jó, hogy nem kell lecsatlakoznunk róla, hogy a telefonunkon folytassunk egy beszélgetést.

Zenehallgatásra a 3.5 milliméteres csatlakozóját a Bluetooth kapcsolatot és a microSD kártyaolvasón keresztüli módot is választhatjuk. A vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a hatótáv akár 10 méter is lehet. A memóriakártyát betéve azonnal átvált mp3 lejátszó módba, ha kivesszük, visszakapcsol a vezeték nélküli kapcsolatra. Kicsit másabb a hangja, mint a BlitzWolf BW-HP0 modellnek volt. Olyan, mintha az előd modell több teret adna a zenének. A mélyekitt szerencsére lágyabbak, magasak is vannak, de itt is a középtartomány vész el, kicsit jobban, mint a BW-HP0 esetében. Bár ez szubjektív, hiszen ezt csak akkor mondom meg, ha perceken keresztül felváltva hallgatom mindkét fülest.

 

Jó lett a BlitzWolf BW-HP2?

Igenis jó lett. Hangzásban mintha lejjebb lenne az elődjénél, de kényelmesebb a viselése, sokkal tovább bírja az akkumulátora és ezen már microSD kártyaolvasó is van. Lehet, valakinek pont ez a legfontosabb szempont. Az akkumulátorát 3.5 óra alatt feltölthetjük, hihetetlen sokáig bírja szuflával és már az iPhone modellek is képesek kijelezni a fejhallgató akksi kapacitását. Van rajta 3.5 milliméteres bemenet is, így nem csak vezeték nélkül, de vezetéken keresztül is használhatjuk. Szerencsére bármelyik modellt is választanád, egyik sem kerül túl sokba. A BlitzWolf BW-HP0 23.99$-ba (7400 forintba), míg a BlitzWolf BW-HP2 29.99$-ba (9300 forintba) kerül.

BlitzWolf BW-HP2

BlitzWolf BW-HP0

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás