A BlitzWolf BW-AP1 légtisztító kis méretének köszönhetően egyáltalán nem zavaró a családi házban, de még egy kisebb lakásban sem. Aktiválhatjuk rajta a halk működési módot, a szűrőjét akár fél évig is használhatjuk. A WiFi kapcsolatnak köszönhetően pedig az otthontól távol is vezérelhetjük, így a szoba levegőjét már akkor átforgathatjuk a HEPA szűrőjén, mielőtt hazaérnénk a vendégeinkkel.

Az újrahasznosított papírból készült dobozban kellő mennyiségű védelemmel bújik meg a légtisztítónk. A csomagban egy leíráson kívül nem kapunk semmi egyebet. Felesleges is lenne, mert a vezérlést könnyen megoldhatjuk az érintésérzékeny felületnek köszönhetően. Távirányító pedig teljesen felesleges lenne hozzá, mert az okos funkciókhoz úgyis a mobiltelefonunkra lesz szükségünk.

Formáját nem gondolták túl, egy egyszerű henger forma, akár Xiaomi terméknek is híhetnénk. Az alsó részen, a teljes oldalán szellőző szívó lukak, felül lamellákkal tagolt homorú felső rész található, ahol a megtisztított levegő távozik. Itt található meg a fekete alapon fehér háttérvilágítással rendelkező érintésérzékeny kezelőszerv, ahonnan minden fontos funkciót elérhetünk.

 

Zeblaze THOR 6 az első okosóra Android 10 rendszerrel

 

 

Szerencsésre a méretét tekintve nem túl nagy, így egy kisebb helyiségben sem lesz túl zavaró. A 23.8 centiméter átmerővel rendelkező henger forma 41 centiméteres magassággal rendelkezik. Maximálisan egy 30 nlgyzetméter alapterületű szoba levegőjét képes megmozgatni és megszűrni. A BlitzWolf BW-AP1 légtisztítót az európai piacra szánta a gyártó, így szabványos EU csatlakozóval látták el, nem lesz szükség különféle átalakítók beszerzésére.

Fejjel lefelé fordítva távolítható el az alsó rész, ami alól kiemelhető a HEPA filteres szűrő. A gyártói adatok szerint ezt akár 6 hónapon keresztül is használhatjuk. Ígéretük szerint 3 hónapon belül elérhető lesz a külön megvásárolható szűrő a termékhez. Ennek köszönhetően a levegőben található szennyező anyagok akár 99.7%-át is képes megszűrni, illetve eltávolítja a 0.3 mikronnál nagyobb részecskéket a levegőből.

A kezelőszerven megtaláljuk a be/ki kapcsoló gombot. A négy irányban található ikonokkal ellátott érintésérzékeny gombokkal beállítható az automata, alacsony, nagy fokozatú sebesség és az éjszakai mód is. A WiFi ikon jelez, ha felépült a kapcsolat a mobiltelefonunkkal, a jobboldali ikon a szűrő élettartamáról ad visszajelzést. Ha kezd elhasználódni a filter, jelez nekünk. Az alsó gombbal állíthatunk időzítést is, hogy 1, 2, 4, 8 óra múlva automatikusan kapcsoljon le az eszköz.

A beüzmelése pofonegyszerű, csak csatlakoztassuk a kábelét a konnektorhoz és kapcsoljuk be az eszközt. Én a BlitzWolf alkalmazást használtam, de ismeri a Tuya és Smart Life platformot is. A beállítás egyszerű volt, gyorsan hozzáadta az eszközt a felhasználói fiókomhoz. A légtisztító alkalmazását megnyitva, akár a telefonról is bekapcsolhatjuk. Így távolról, akár a mukahelyünkről is vezérelhetjük.

A telefonos alkalmazást megnyitva, középen a szenzora által mért levegőminőséget láthatjuk. Minél alacsonyabb ez a szám, annál tisztább a levegő a helyiségben, ahol az eszközt használjuk. Ezt nem csak ezzel az értékkel, hanem fizikailag is jelzi, hiszen a megfelelő tisztasági értéknek megfelelően a légtisztító alja zöld színben világít ennél az alacsony értéknél. A „jó” levegőminőség sárga, míg a rossz érték elérésekor piros színnel világít. Ez a vizuális visszajelzés sajnos nem kapcsolható ki. Csak a halk, alvás módban inakvitálja a fényt pár másodperc után. Ebben a módban szinte alig hallható, simán alszom mellette, hogy nem zava a hangja. A normál üzemmódok mindegyikénél folyamatosan világít.

Nem csak az alkalmazás, maga a termék használata is pofonegyszerű. Csak be kell kapcsolnunk és nincs vele több dolgunk. Szinte egyszerű, mint egy faék, de azért a kényelmi funkciónak köszönhetően, hogy állíthatunk időzítést és a WiFi hálózatunkra kapcsolódva a mobiltelefonunkkal még távolról is vezérelhetjük, nagyon jó ötlet volt a gyártó részéről.

Ezzel pedig konkurenciát állít a Xiaomi-nak, hiszen ksiebb, olcsóbb a kínai gyártó termékeinél. De itt is megkapjuk a mobiltelefonos vezérlést és maximálisan 30nm alapterületű helyiségben használhatjuk, ami valószínűleg sokaknak elegendő lesz. A BlitzWolf BW-AP1 légtisztító európai (CZ) raktárból vásárolható meg, így nem csak rövidebb szállítási idővel, de plusz költségek nélkül, áfa és vámmentesen rendelhető meg 68$-ért (22.000 forintért).

A BlitzWolf BW-AP1 légtisztítót itt találod meg

Kíváncsi vagy a Xiaomi légtisztítóira is?

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás