Kuponos árával csábító ajánlat a BlitzWolf AIRAUX AA-ER1 bluetooth fejhallgató. Ugyanis a 7400 forintos összegért cserébe egy vezetékkel, Bluetooth-on keresztül és microSD memóriakártyával is használható fejhallgatót kapunk.

Az akkumulátorról használva akár 17 órán keresztül is hallgatgatunk rajta zenét. A beépített mikrofonnak köszönhetően a telefonhoz csatlakoztatva a hívásainkat is fogadhatjuk és a hangszóró házon még a kör alakú világítást is be/ki kapcsolhatjuk.

 

BlitzWolf AIRAUX AA-ER1 – Kicsomagolás

 

Az Airaux a BlitzWolf almárkája, ahol vezeték nélküli fül és fejhallgatókat találunk. Ennek köszönhetően nem a megszokott BlitzWolf csomagolást kapjuk, hanem itt már egy piros színbe öltöztetett, fényes feliratokkal rendelkező dobozt foghattam a kezemben. A fedelet leemelve, összecsukva találjuk a fejhallgatót, így ha utazáshoz is magunkkal vinnénk, kisebb helyet foglal. A műanyag tálca alatt egy töltéshez szolgáló microUSB végű csatlakozót és egy jack-jack végű kábelt találunk. Ennek köszönhetően akkor is használhatjuk a fejhallgatót, ha lemerült az akkumulátora vagy csak az otthoni hifi-hez szeretnénk csatlakoztatni.

Anyagminőségét tekintve mindenhol műanyaggal találkozunk, de szerencsére a fényes felületű külső nem recseg-ropog. A 40 milliméteres driverek háza kisebb, mint a korábban kipróbált BW-HP0 fülhallgatóé. A párnák majdnem annyira puhák, de viszont kisebbek, így míg a BW-HP0 majdnem teljesen ráfekszik a fülre, addig az AIRAUX AA-ER1 kisebb méretű felületet kapott. A jobboldali hangszóróház oldalán találjuk meg a hangerőszabályzó és a többfunkciós be/ki kapcsoló gombot. Ezzel fogadhatjuk a hívásokat vagy elindíthatjuk/megállíthatjuk a zeneszámok lejátszását. A zenék váltására is lehetőségünk van, ehhez a hangerőszabályzó fel vagy le gombokat kell nyomva tartanunk, attól függően, hogy előre vagy vissza szeretnénk lépni a lejátszási listában.

Az „M” gombbal válthatunk a memóriakártya és a Bluetooth mód között. A kezelőszervek alatt egy apró visszajelző LED kapott helyet, alul pedig a mikrofont és a microUSB portot találjuk, amin keresztül feltölthető a bluetooth fejhallgató beépített, 300mAh kapacitású akkumulátora. Kettejük között pedig a 3.5 milliméteres jack csatlakozó kapott helyet. A gyártói adatok szerint 100%-os hangerőn akár 17 óra zenelejátszásra képes, ha nem használjuk a hangszóróházon húzódó kör alakú RGB LED világítást. Ha figyelemfelkeltők szeretnénk lenni, akkor a zenelejátszási idő a LED fény használatával 8.5 órára csökken.

A fejpánt kívül műanyag, de belül itt is egy szivaccsal kipárnázott gumiborítást kapunk. A szárak mérete állítható és a pánt alá behajtható a hangszóró páros, hogy kisebb helyet foglaljon a fejhallgatónk. Ahogyan a BW-HP0 modellt, az Airaux terméket is a hangerő skála 1/3-án használom vezeték nélküli módban, nekem már az 50% is túlságosan hangos.

A jack csatlakozónak és a microSD kártyanyílásnak köszönhetően egy teljesen univerzális eszközzel van dolgunk. Akár vezetéken keresztül HiFi berendezésünkkel, laptopunkkal, de vezeték nélkül akár a mobiltelefonunkkal, táblagépünkkel és okosóránkkal is használhatunk, ami igen széles felhasználási módot jelent. Ezen felül pedig ott van a mindig kéznél lévő memóriakártyás lejátszás, amiről mp3 és wma fájlokat is lejátszhatunk, azz AAC és FLAC formátumokat sajnos nem támogatja.

A bekapcsoláshoz csak pár másodpercig nyomva kell tartanunk a be/ki kapcsoló gombot, amiről egy angol nyelvű női hang tájékoztat, a működésről pedig a kék színnel felvillanó apró visszajelző fény ad vizuális visszajelzést. A telefonommal pár másodperc alatt párosítottam a fejhallgatót, ami után már használatba is vehettem.

Specifikáció:
  • Bluetooth V5.0, JIELI AC6916A chip,
  • Érzékenység: 108±3dB,
  • Impedancia: 32Ω,
  • Akkumulátor: 300mAh,
  • Töltési idő: 2-2.5 óra,
  • Beszélgetési idő: max. 17 óra 100%-os hangerő mellett,
  • Beszélgetési idő: max. 8 óra 100%-os hangerő mellett RGB fénnyel

 

Zenehallgatásra a 3.5 milliméteres csatlakozóján, Bluetooth kapcsolaton keresztül és microSD memóriakártyáról is használhatjuk. A vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a hatótáv akár 10 méter is lehet. A hangját nézve kicsit elmarad a BW-HP0 fejhallgatótól, sajnos egyes esetekben itt-ott felfedeztem némi torzítást is. Basszusok vannak, közepeket is kapunk, a magasabb hangokat hangszínszabályzóval jobban előcsalhatjuk. Én a telefonomról kipróbáltam egy „rock” profilt, amivel sokkal kellemesebb hangja lett. MicroSD kártyából 64GB-os méretűvel próbáltam, a hangerőszabályzó gomb nyomvatartásával válthatunk a számok között és lejátssza a gyökérben, illetve a mappában található mp3 és wma fájlokat is.

Természetesen telefonálásra is használható a BlitzWolf AIRAUX AA-ER1 bluetooth fejhallgató. Ahogyan az lenni szokott egy fej vagy fülhallgató esetében, mivel az apró mikrofon nem a szánk közelében található, mint egy mobiltelefon esetében, hanem a fülünk alatt, ezáltal sosem fog olyan minőségben hallani minket a hívott fél, mintha telefonról beszélnénk. A fejhallgató természetesen mindkét hangszóró oldalt használja híváskor. A beépített mikrofonja miatt állandó telefonálásra nem használnám, de szükségmegoldásként jó, hogy nem kell lecsatlakoznunk róla, hogy a telefonunkon folytassunk egy beszélgetést.

A hangerőt tekintve, ha a vezetékes megoldást használjuk, akkor a már említett körülbelüli hangerőcsúszka közepére állítom, Bluetooth kapcsolaton pedig bőven elég az 1/3 beállítás is, már az is elég hangos. Vezetékes kapcsolaton keresztül az elektronika semmibe sem nyúl bele, így kicsit lapos hangja van. Amint bekapcsoljuk a fülest és Bluetooth-on keresztül kezdjük el használni, a kis erősítője feléled. Így alacsonyabb hangerő is elegendő és a hangja is szebbé válik a vezetékes mód hangképével szemben. Persze itt is megint fontos kiemelni, hogy nem egy több tízezer forintos termékről beszélünk.

Az RGB fény jól néz ki, körülbelül 2 percig. Én például ki is kapcsoltam a világítást, amit a fejhallgató bekapcsolását követő pár másodpercben tehetünk meg a hangerőszabályzó gombok egyszerre történő nyomva tartásával.

RGB fény felgyorsítva

 

BlitzWolf BW-HP0 vezeték nélküli fejhallgató teszt – Vélemény

 

Természetesen ne várjunk csúcsminőséget egy 6800 forintos terméktől. Tudni kell a helyén kezelni a dolgokat, a hangját nézve szerintem jobban járunk, ha a BlitzWolf BW-HP0 modellt választjuk. Bár kicsit többe kerül és nincs rajta microSD kártyaolvasó, így mindenki maga döntse el, számára mi a fontos.

Az összeszereléssel nincs baj, a párnáival egy-két órát simán elvagyok. A bluetooth mód jó dolog, ahogyan a vezetékes megoldás is, a memóriakártya olvasóval pedig akkor is hallgathatunk zenét, ha semmilyen más eszköz nincs a közelben, amihez csatlakozni tudnánk. A 7400 forintos simán ajánlott vétel, valószínűleg súlyos ezer forintokkal többért kaphatunk más gyártóktól hasonló képességekkel és hangtulajdonsággal megáldott terméket.

BlitzWolf® AIRAUX AA-ER1 bluetooth fejhallgató

Kedvezmény kód: BGER1

Közben megjelent a BlitzWolf® BW-HP2 is, amit itt találsz meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás