Vannak olyan dolgok, amiket nem lehet felokosítani, gondolhatnánk. Aztán jön egy gyártó, név szerint a Xiaomi és megint egy olyan dologgal újít, amit sokak valószínűleg kétkedve néznek, hogy mi ez az okos Rubik kocka, de lehet, hogy megvan a maga piaca a terméknek.

Az okos Rubik kockához nem kell semmi különleges kiegészítő. Így a csomagban csak magát a terméket kapjuk. Az okos funkció a szenzorokban és a vezeték nélküli kapcsolatban rejlik, amivel a kockát a termék szoftverével a mobiltelefonunkkal kapcsolhatjuk össze. Utoljára gyerekkoromban volt Rubik kockám, de igazán sosem fogott meg a dolog, így nem is próbálkoztam meg sosem azzal, hogy jól összekeverve, kirakhassam belőle a színmintát. Akik hasonló cipőben járnak, mint én, de végre szeretnék megoldani a nagy talányt. Mégis, hogy a fenébe kell kirakni a Rubik kockát? Azoknak jöhet jól a termék okos változata.

Jó Xiaomi termékhez hűen, most is a Xiaomi Home alkalmazását használhatjuk ahhoz, hogy összekapcsoljuk azt a telefonunkkal. A 3D-s segédlet (mert, hogy ilyen is van) nálam nem akart települni az Apple telefonomra, mert azt a hibát jelezte, hogy az app nem érhető el az én régiómban. Így egy Androidos telefonnal próbáltam utána járni, hogy azzal működni fog-e.

Szerencsére itt sikerült feltelepíteni az alkalmazást, ami már arra is képes, hogy valós időben nyomon kövesse azt, hogy épp merre forgatjuk a kocka tengelyeit. Ennek köszönhetően pedig, ha elakadunk, akkor kérhetjük az alkalmazás segítségét is, hogy melyek azok a lépések, amelyek a cél felé vezetnek minket és újra összeállíthatjuk a Rubik színeit.

A Rubik kocka energiatakarékos Bluetooth 5.0 kapcsolaton keresztül csatlakozik a mobiltelefonunkhoz, amihez egy elem szolgáltatja az energiát. Szerencsére figyeltek az alacsony energiahasználatra is, így amikor épp nem pörgetjük a Rubik kocka oldalit, akkor pár másodperc után automatikusan inaktiválja magát. A bekapcsoláshoz csak el kell tekernünk valamelyik oldalát, amit egy hangjelzés kísér.

A 3D-s alkalmazásnak köszönhetően, ha élünk az app segítségével, hogy ki tudjuk rakni a megfelelő oldalakat, akkor kiszámolja hány lépés kell hozzá, hogy mindezt véghezvigyük. Ehhez pedig egy vizuális segédletet is ad, hogy merre fordítsuk az adott oldalakat. Ha hibázunk, plusz egy lepéssel többet kell tennünk. Természetesen nem csak gyakorlásra használható, hanem akár időre versenyezhetünk is a telefonos alkalmazás stopperének köszönhetően.

Bár a segédlet jó ötlet, valahogy mégis azt éreztem vele kapcsolatban, mivel nem látom át a dolog egész metodikáját, ezért végig mentem azokon a lépéseken, amiket az alkalmazás ajánlott és valóban sikerült kiraknom a Rubik kockát. Azonban gyakorlás nélkül mit sem ér az egész. Az alkalmazás nem tanítja meg a dolog minden csínnyát-bínnyát, arra nekünk kell rájönnünk.

A gyártói adatok szerint az alacsony energiafelhasználásnak köszönhetően, ha minden nap 1 órát használjuk, akkor is 1 teljes évig képes elenni egy darab elemmel, amit a kockát szétpattintva cserélhetünk ki. A Xiaomi Rubik kockája a kedvezmény kóddal és szállítással együtt, európai raktárból 37$-ba kerül. Találtam egy másik okos kockát is, ami viszont csak 14$-ba kerül, így ez is egy alternatíva lehet.

Xiaomi Magnetic Cube

Kedvezmény kód: BGESXMSU

 

Giiker M3 Magnetic Cube

Vagy akár ez a Xiaomi kocka

 

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Megosztás

Hozzászólás