Meglepő módon olcsóbb, mint az elődje, így ha most választanál magadnak egy olcsó okosórát, akkor gondolkozz el a Xiaomi Haylou LS02 beszerzésén.

Az óra nem egy új generáció tagja, inkább nevezhetnénk ráncfelvarrásnak. De így tekintve rá, sokat javult az LS02 az LS01 modellhez képest.

 

Haylou LS02 okosóra teszt – Kicsomagolás

 

A Xiaomi Haylou LS02 nagyobb, de még így sem mondható óriásinak. Maga az óratok 4.8 x 3.6 x 1.5 centiméter méretű, amin már egy 1.4 colos kijelző kapott helyet. Az LS01-hez viszonyítva sokkal jobb ez a megjelenítő. A felbontása 320×320 pixel, ami sokkal néz ki a kistesóhoz képest. Pontos információ nincs a megjelenítő panelt illetően, de itt is egy jobb megoldást választottak.

Nem AMOLED kijelző, de míg az LS01 feketéi inkább szürkék voltak ez a kontrasztos megjelenítésének köszönhetően valószínűleg egy minőségibb IPS panellel van dolgunk. A színek élénkebbek, a kép kontrasztosabb, a feketék sötétebbek, mint amit az elődnél láttunk. A fekete kivitel nagyon jól néz ki, bár a színvilágának köszönhetően kissé férfias, de egy női csuklón is jól mutat.

 

Haylou LS02 okosóra teszt – A nagy próba

 

Az óratok műanyagból készült, az oldalsó funkciógomb és a csat pedig fémből van. A bármilyen szögből jól látható kijelző 2.5D-s karcálló borítást kapott. Megjelenésre nem sokban különbözik az elődtől. Az óra hátulján az optikai pulzusmérő szenzort, felette pedig a mágneses töltőcsatlakozót találjuk. Ha más szíjra cserélnénk le a gyári példányt, azt is könnyen megtehetjük, hiszen a Xiaomi itt is egy kis rugós mechanizmust alkalmazott, hogy könnyebb legyen a szíj eltávolítása. Az érintésérzékeny vezérlésnek köszönhetően csak egy fizikai gombot kapunk. Ezzel oldhatjuk fel vagy zárhatjuk le a kijelzőt (természetesen csuklómozdulatra is képes feléledni a kijelző, amit meglepően jól sikerült megoldani a gyártónak), de ezt a gombot használhatjuk az opciók közül a fő menübe való ugráshoz.

Számlapok közül itt is 5 darabot válaszhatunk. A menü feléptése nagyon egyszerű, nem igényel tanulást. Az alap képernyőről felfelé suhintva megtaláljuk a napi lépésszámunkat, megtett kilométereket, szinte minden információt leolvashatunk. Megtett lépések, elégetett kalória, megtett távolság és a pulzust is.

Ha lefelé húzzuk az ujjunkat a kijelzőn, akkor belépünk az óra menüjébe, ahonnan kiválaszthatjuk az adott napra mért tevékenységünket, elindíthatjuk a pulzusmérést, beléphetünk az időjárási adatokba, elolvashatjuk az üzeneteinket, megnézhetjük az alvási adatokat, elindíthatjuk a zenevezérlést, megnyithatjuk az óra alap alkalmazásait (légzési útmutató, stopper, stb.) és beléphetünk a beállítások közé. Az üzeneteknél az utolsó 10 értesítést olvashatjuk és az óra szerencsére megjeleníti az ékezetes karaktereket is.

4 lépésben állthatjuk a kijelző háttérvilágítását, amit én a legkisebbre állítottam. A Mi Band okoskarkötőkkel szemben, itt a beállítások menüből kapcsolhatjuk ki vagy újraindíthatjuk az órát is.

A sport módok kibővültek az elődhöz képest, a korábbi 9 helyett már 12 féle tevékenységet monitorozhatunk:

  • futás,
  • kerékpározás,
  • séta,
  • edzés,
  • futópad,
  • túrázás,
  • foci,
  • kosárlabda,
  • evezés,
  • spinning,
  • gimnasztikai gyakorlatok,
  • jóga módokat is.

Van relaxációs mód is, ez az Apple Watch appjához nagyon hasonlóan, légzésgyakorlatokkal segít. Kapunk pulzusmérés indítás és ébresztőt is. A pulzusmérés egy Apple Watch 3 okosórával lett összehasonlítva és meg kell, hogy mondjam, a Haylou LS01 98%-ban azonos értéket mutatott az almás gyártó órájával szemben, így ebben az összehasonlításban dicséretet érdemel.

A telefonos app jól működik, minden fontos adatot kijelez az eszközről. Beállítható, hogy milyen alkalmazás értesítéseket kapjunk meg az órán, így kiválasztható akár a Messenger, WhatsApp alkalmazás is. A pulzusunkat és az alvásunkat is monitorozhatjuk a segítségéve, ha a telefonunkat is magunkkal visszük egy-egy sportoláshoz, akkor a mobil GPS-ét és az óra által mért adatokat is megjeleníti nekünk, hogy épp merre futottunk, mennyi volt a pulzusunk és mennyi kalóriát égettünk el.

Az alvásfigyelés is jól működik, nem kell külön elindítanunk, hogy figyeljen. Magától vált át alvásfigyelő módba, amikor érzékeli, hogy nyugalmi állapotba kerültünk. A pulzusmérés majdnem hasonló adatokat szolgáltatott, mint az épp nálam lévő Mi Band 5 okoskarkötő. Az alvásfigyelésnél néha észrevehető volt, mintha nem mért volna. Ez az alvás statisztika diagrammján is látható, hogy van egy vékony fehér, függőleges vonal.

 

Haylou LS02 okosóra teszt – Vélemény

 

Ha egy olcsó aktivitásmérőt kellene választanom, akkor az új Mi Band 5 vagy a Haylou LS02 jöhetne szóba. Az LS01-et nem érdemes megvásárolni, hiszen az új modell nem csak jobb, de olcsóbb is. Persze nem fog egy 50-100 ezer forintos eszközzel vetekedni. De minden étesítéstről tájékoztat minket, ébreszt, sportolhatunk vele, tehát elég sok helyen képes megállni a helyét. A 210mAh kapacitású akkumulátora jól bírja a kiképzést. A gyári adatok szerint akár 30 napig is használhatjuk egy feltöltéssel, amit majdnem képes megközelíteni. Már majdben best buy vételnek mondható, hiszen 9000 forintba, azaz 29.99$-ba kerül.

A Haylou LS02 okosórát itt találod

UPDATE: A BG9HLS02 kedvezmény kóddal 25.99$-ba kerül

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Megosztás

Hozzászólás