Meg merem kockáztatni, hogy egy új etalont üdvözölhetünk a Xiaomi Air 2 SE személyében, hiszen a bárki számára megfizethető kategóriába tartozó fülhallgatónak ugyan vannak hiányosságai, de amit tud, azt jól teszi teszi.

Az Air széria kék színvilágát követi a low budget SE is. A Xiaomi nagyon odafigyelt, hogy jól nézzen ki az Air 2 SE, így a szinte baltával faragott szögletesre álmodott, de lekerekített sarkokkal rendelkező tok a letisztult designt követi. Csak egy hófehér visszajelző LED és a hátulján egy USB Type-C port kapott rajta helyet. Nem egy, hanem rengeteg pirosponttal dicsérhető a Xiaomi, hogy végre úgy oldotta meg a nyitómechanizmust, hogy az ne lifegjen össze-vissza és ne csukódjon rá állandóan a kezünkre, ha nem épp vízszintesen tartjuk azt. Ugye BlitzWolf, Haylou és egyes Xiaomi fülhallgatók?

 

Xiaomi Air 2 SE kicsomagolás

 

A fülhallgatókat szinte bármelyik oldalra visszatehetjük, hiszen nincs külön kialakítva hely a jobb és baloldalnak. Így még egy trehány mozdulattal belecsapva őket sem kell attól tartanunk, hogy nem tölti fel őket a tok akkumulátora, mielőtt újra használnánk őket. Méretüket tekintve szerintem egy kicsit nagyok. De lehet, hogy már túlságosan megszoktam a Baseus és a Tronsmart fülhallgatóm méretét. A megjelenés azonban példás, nem kevés Apple utánérzéssel, és itt végre tökéletesen működik a kiveszem a fülből, megáll a zene metódus.

A driver, a szárhoz képest 90 fokkal lett kiforgatva. Nem infravörös szenzort használ a fül érzékelésére, hanem a hangszóróház belső felülete kapott érintésérzékeny részt. Ennek köszönhetően pedig, ha kivesszük a fülből, megálltja a zene/film lejátszást. Ha visszahelyezzük azt, akkor pedig onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk. Ez 10/10-es arányával, tökéletesen működik. A fülhallgatók külső részén találjuk az érintésérzékeny funkciógombot, amivel fogadhatjuk a bejövő hívásokat, megállíthatjuk, elindíthatjuk a zenelejátszást vagy kérhetjük a hangasszisztens segítségét. Egyáltalán nem értem, hogy miért, de a zene váltás és hangerőszabályzás funkció kimaradt a repertoárból, ami nem túl jó fej dolog a Xiaomi részéről.

 

Xiaomi Air 2 SE – A nagy próba

 

A csatlakozás egyszerűen ment az iPhone mobiltelefonommal is. Szerencsére megmaradtak a hangjelzéseknél, így nem egy kínai vagy angol nyelvű női hang ad visszajelzést a fülhallgatóról. Kialakításának köszönhetően valahogyan nem érződik annyira stabilnak a fülben, mint a Tronsmart Onyx Ace fülhallgató. De egyszer sem volt olyan helyzet, hogy véletlenül is kiesett volna a fülemből. Azonban azt vettem észre, hogy mivel itt ennyire jól működik az érzékelés, ha valaki hozzám szól, miközben zenét hallgatok, elég csak gyorsan kivennem valamelyik fülhallgatót a fülemből. Nem kell azzal bajlódnom, hogy épp lemaradok a kedvenc dobszólómról, mert szerencsére a Xiaomi Air 2SE azonnal megállítja a zenelejátszást és onnan folytatja, ahol abbahagytuk.

A hangképét tekintve nem ad annyi basszust, mint az Onyx Ace, de a közepek és a magasak teljesen rendben vannak. Beállítottam egy kicsit rockosabb hangzást és úgy máris minden a helyére került. Házon belül, árban a korábban megjelent Xiaomi AirDots füleshez lehetne hasonlítani, de annál jobban szól és ott nem is kapunk négy mikrofont. Hangját tekintve az Air 2 SE jobban szól és a kialakítását tekintve sokkal férfiasabb lett. A Bluetooth 5.0 kapcsolatának köszönhetően támogatja a BL-E/HSP/HFP/A2DP/AVRCP protokollokokat és az SBC/AAC kodekeket is. Négy mikrofonos kialakításának köszönhetően ellátták zajszűréssel is, ami egészen jól működik. De természetesen itt is megkapjuk azt, hogy mivel a mikrofon nem a szánk közelében található, mint egy mobiltelefon esetében, így itt is be fog szűrődni az utca zaja és tömegközlekedési eszközökön nem fognak minket annyira jól hallani, mint egy mobiltelefon esetében.

A fülhallgatók szárán egy fehér visszajelző LED található, ami a működésről ad információt. Nagyjából igaz a sajtó anyag, tényleg kihozható vele az 5 órás zenehallgatási idő. A tok visszajelzője akkor jelez nekünk, ha felnyitjuk a tok tetejét. Ha kevés lenne az energia az akkumulátorában, akkor villogva ad visszajelzést erről. A töltést pedig folyamatos fényjelzés kíséri, ha feltöltött, akkor elalszik az értesítési LED. Itt egy újabb olyan dologgal találkoztam, amit nem igazán értettem. Mégpedig azt, hogy miért nem jelzi a tok azt, ha tölti a fülhallgatókat. Belerakom őket és nem csinál semmit. Annyira egyszerűen és jól működik a fülhallgató, hogy nem értem. Olyan, mintha direkt el akartak volna rontani valamit benne, hogy ne legyen túl tökéletes a kategóriában. Ezeket leszámítva megint azt tudom mondani, hogy nekem ez a Xiaomi fülhallgató is tetszett. Ellenfele a Tronsmart Onyx Ace lehet, bár anyagminőséget tekintve ez nem ér fel a Xiaomi megoldásával.

A kedvezmény kóddal szerencsére igen jó áron hozzájuthatunk, hiszen amíg él a kedvezmény kód, addig 27.99$-ért, azaz 8.500 forintért vásárolható meg a Banggood webáruházból.

A Xiaomi Air 2 SE fülhallgatót itt találod meg

Kedvezmény kód: BGSEGLO1  

A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás