Egy újabb Beelink mini számítógép, amiből több változat is létezik, de én a legkisebb felett egy szinttel erősebb modellt választanám, hiszen abban a Beelink Gemini M modellben már 8GB memóriát és SSD meghajtót is kapunk!

A hardveres alapokat nézve nem lehetünk rosszallóak a Beelink új számítógépeit látva. Találunk belépőszintű, középkategóriás és már majdnem felsőkategóriás modellt is, ami már Intel Core i5 processzorral van szerelve. A Beelink Gemini M 11.9 x 11.9 x 1.7 centiméteres háza akkora, mint egy vajas doboz. Kisméretű, keveset fogyaszt, így nem csak helyet spórolhatunk vele, de a villanyszámla költségét sem fogja nagyon megemelni.

Külön pozitívum, hogy a középső felszereltségű modell 128GB kapacitású SSD meghajtóval rendelkezik, de választható 256GB-os méretben is. A 8GB DDR3 memória is sok mindenre elegendő lesz, de az egyik legfontosabb komponens az újabb Intel® Celeron® J4215 processzor, ami maximálisan 2.7GHz-re képes, fogyasztása igen kedvező, 10W-tal is beéri. A www.cpu-monkey.com oldal adatai alapján az idehaza másodlagos laptopként is használt Intel Core i3 3217U processzorával is felveszi a versenyt az új J4215. Már hardveresen képes dekódolni a VP8, VP9, H265 videókat. Teljesítmény szempontjából, a Cinebench R15 tesztben megelőzi a korosodó i3 processzort, bár az iGPU tesztben alul marad.

Nem csak a házon legbelül találunk meg minden fontos alkatrészt, hanem magán a házon is, hiszen számtalan csatlakozóval látták el, hogy semmiben sem szenvedjünk hiányt. A hátsó és oldalsó részen a következő portokat találjuk:

  • tápcsatlakozót,
  • 4x USB3.0 portot,
  • SD memóriakártya olvasót,
  • gigabites LAN csatlakozót,
  • 2xHDMI kimenetet,
  • kombinált 3.5 milliméteres fülhallgató és mikrofon csatlakozót,

Vezeték nélküli kapcsolatokból is jutott minden, ami re csak szükségünk lenne. Van itt nekünk Bluetooth 4.0 és 2.4G/5GHz, 802.11 b/g/n/ac WiFi is. A Beelink Gemini M mini PC-hez egy európai szabványú adaptert, HDMI kábelt és VESA rögzítő keretet is kapunk. A kisméretű számítógép 159.99$-ba kerül, ami 47.000 forintnak felel meg. Az EU Priority Line szállítást választva áfa és vámköltségek nélkül kapjuk készhez a terméket.

A Beelink Gemini M 8GB/128GB SSD mini számítógépet itt találod meg

A Beelink Gemini M 8GB/256GB SSD mini számítógépet itt találod meg

A Beelink Gemini M 4GB/64GB eMMC mini számítógépet itt találod meg

 

A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás