Vezetékes és egyben vezeték nélküli a BlitzWolf BW-HP0, ami a 8000 forintos árával mindent letarol.

Egy olyan terméket dobott piacra a tavalyi évben a BlitzWolf, ami mellett nem hiszem, hogy túl sok vetélytárs lenne a vezeték nélküli fejhallgatók piacán. Nem kell attól tartani, hogy épp akkor merülne le, amikor pont nem kéne, hiszen maximális hangerőn is akár 18 órán át használhatjuk a beépített akkumulátorának köszönhetően. De a 3.5mm-es jack csatlakozóján keresztül is hallgathatjuk rajta a kedvenc zenéinket, így pedig arra sincs szükség, hogy az akkumulátora fel legyen töltve.

 

BlitzWolf BW-HP0 vezeték nélküli fejhallgató teszt – Kicsomagolás

 

Nagyon jól csinálja a gyártó, hogy nem a csomag külcsínre figyel, hanem inkább azt a pár centet is a termékre költi, mintsem egy dobozra, amit valószínűleg sokan a termék megérkezése után amúgy is a kukába hajítanak. Ennek megfelelően a fejhallgató mellett egy microUSB töltő és egy 3.5 milliméteres, 120 centiméter hosszúságú kábelt kapunk.

A fejhallgató összecsukva érkezik. Igen, ez máris könnyebbség, hogy össze is hajthatjuk, így egy hosszabb utazásra is nyugodtan magunkkal vihetjük azáltal, hogy összehajtva kisebb helyet foglal. Egy apró kis szütyőnek azért örültem volna, ha kapunk egyet a füles mellé, de úgy látszik a költségcsökkentést komolyan vették a gyártónál.

Megjelenését tekintve nem hoz sok újdonságot. Aki már látott egy fejhallgatót, szinte az összeset látta. A BlitzWolf logóval ellátott hangszóróház szürke-fekete borítást kapott. A 40 milliméteres drivereket magában rejtő fülpárnás belső, gömbfejes kialakítást kapott. Annak érdekében kapta ezt a megoldást, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a fejformánkhoz. A jobboldali hangszóróház oldalán találjuk meg a hangerőszabályzó és a többfunkciós be/ki kapcsoló gombot. Ezzel fogadhatjuk a hívásokat vagy elindíthatjuk/megállíthatjuk a zeneszámokat. A zenék váltására is lehetőségünk van, ehhez a hangerőszabályzó fel vagy le gombokat kell nyomva tartanunk, attól függően, hogy előre vagy vissza szeretnénk lépni a lejátszási listában. A kezelőszervek alatt egy apró visszajelző LED kapott helyet, alul pedig a mikrofont és a microUSB portot találjuk, amin keresztül feltölthető a fejhallgató beépített, 400mAh kapacitású akkumulátora. A gyártói adatok szerint 100%-os hangerőn akár 18 óra zenelejátszásra képes, a beszélgetési idő pedig szintén maximális hangerő mellett 20 óra lehet.

Saját tapasztalatból mondom, hogy a 100%-os hangerő már halláskárosulást okoz, én a hangerő skála 1/3-án használom, nekem már az 50% is túlságosan hangos volt vezeték nélküli módban. Ha pedig így számolnék egy akkumulátor kapacitást, akkor én speciel egy hónapban csak egyszer tölteném fel a fejhallgatót (max kétszer).

A baloldali hangszóróházon találjuk meg a 3.5 milliméteres fülhallgató csatlakozót, így nem kötelező a vezeték nélküli kapcsolatot használnunk. Ennek köszönhetően pedig egy teljesen univerzális eszközzel van dolgunk, amit akár vezetéken keresztül HiFi berendezésünkkel, laptopunkkal, de vezeték nélkül akár a mobiltelefonunkkal, táblagépünkkel és okosóránkkal is használhatunk, ami igen széles felhasználási módot jelent. A fejpánt kívül műanyag, de belül egy szivaccsal kipárnázott gumiborítást kapott. A szárak mérete állítható és a pánt alá behajtható a hangszóró páros, hogy kisebb helyet foglaljon a fejhallgatónk. A fülpárna kellően puha szivacsot kapott, a műbőrborítás is szerencsére kellően lágy. Ahhoz, hogy megkülönböztessük a jobb és baloldalt, a hangszórót takaró belső felületre tüntették fel, melyik oldallal is van dolgunk.

 

BlitzWolf BW-HP0 vezeték nélküli fejhallgató teszt

 

A bekapcsoláshoz csak pár másodpercig nyomva kell tartanunk a be/ki kapcsoló gombot, aminek sikerességéről egy angol nyelvű női hang tájékoztat, a működésről pedig a kék színnel felvillanó apró visszajelző fény ad vizuális visszajelzést. A telefonommal pár másodperc alatt párosítottam a fejhallgatót, ami után már használatba is vehettem.

Specifikáció:

  • Bluetooth V4.1, ATS3003 chip,
  • Bluetooth Profilok: HSP, HFP, AVRCP, A2DP,
  • Érzékenység: 117dB,
  • Impedancia: 32Ω,
  • Akkumulátor: 400mAh,
  • Töltési idő: 2.5 óra,
  • Beszélgetési idő: max. 20 óra 100%-os hangerő mellett,
  • Zenehallgatási idő: max. 18 óra 100%-os hangerő mellett,
  • Készenléti idő: 200 óra.

 

Telefonálásra is használható a BlitzWolf BW-HP0 vezeték nélküli fejhallgatója. Ám, mint minden hasonló eszköz esetében, mivel az apró mikrofon nem a szánk közelében található, mint egy mobiltelefon esetében, hanem a fülünk alatt, ezáltal sosem fog olyan minőségben hallani minket a hívott fél, mintha telefonról beszélnénk. Ezt az is beárnyalja, hogy így sokkal több háttérzaj szűrődik be a mikrofonba, hogy az teljesen nyitott a külvilág felé, így minden körülöttünk lévő hangot, a vonal másik felén lévő partnerünk is hallani fog. Ennek köszönhetően meg is kaptam nem egyszer, hogy olyan, mintha a telefontól távol beszélnék. A fejhallgató természetesen mindkét hangszóró oldalt használja híváskor és a méretes párnának köszönhetően a lehető legtöbb külső zajt kizárva telefonálhatunk. A beépített mikrofonja miatt állandó telefonálásra nem használnám, de szükségmegoldásként jó, hogy nem kell lecsatlakoznunk róla, hogy a telefonunkon folytassunk egy beszélgetést.

Zenehallgatásra a 3.5 milliméteres csatlakozóján és a Bluetooth kapcsolaton keresztül is használhatjuk. A vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően a hatótáv akár 10 méter is lehet. Előtúrtam egy régen kapott Sony MDR-ZX110 fejhallgatómat, amit nem sűrűn szoktam használni, mert nem szeretem, hogy recseg-ropog rajta a műanyag borítás. Szinte már kellemetlen érzése van az embernek, ha használnia kell. Persze ár szempontjából nem egy kategória a két termék, de a BlitzWolf nem recseg, nem ropog, aránylag jól össze van rakva, de azért nem a legminőségibb termékek vonalát képviseli. A hangját tekintve személy szerint meg vagyok vele elégedve, jobban is szól, mint a kis Sony-m. Itt-ott olvasni lehetett, hogy a mélyekkel sokan nincsenek megelégedve. Az én véleményem szubjektív, de szerintem épp elég, amit produkálni tud. Úgy szeretek zenét hallgatni, hogy nem csak az értelmetlen dübörgést hallgatom.

Egy fontos dolgot észrevettem a használata közben. Mégpedig azt a furcsaságot, hogy Bluetooth kapcsolaton keresztül több magas és mély hangot kapunk, a vezetéken keresztül kicsit minden tompább lesz. Pedig azt hittem épp az ellenkezője fog történni és a vezeték nélküli kapcsolat fog rontani a minőségen, de fura módon ez épp fordítva történt. Meg is néztem a telefonom hangbeállításait, de semmi equalizer nem volt engedélyezve. Akinek kevés a magas és a mély, azok biztosan kábelen keresztül próbálták. A Bluetooth kapcsolaton keresztül valahogy tisztább a hangja, több a magas és mélyekből is többet kapunk, pont a nekem megfelelő mennyiséget. Így pedig megvannak a kellőképpen elvárható mélyek, közepek és magasak is. Ám itt megint ki kell emelnem azt, hogy nem egy 30.000 forintos termékről beszélünk, az árához képest hozza a tőle elvárt szintet. Aki épp ekkora összeget szán egy ilyen termékre, az nem fog benne csalódni.

Az eszközt próbáltam a laptopommal, táblagépemmel és a telefonommal is vezeték nélkül, és mind a három esetben erre az eredményre jutottam. A hangerőt tekintve, ha a vezetékes megoldást használom, akkor körülbelül a hangerőcsúszka közepére állítom, Bluetooth kapcsolaton pedig bőven elég az 1/3 beállítás is, már az is elég hangos.

 

BlitzWolf BW-HP0 vezeték nélküli fejhallgató teszt – Vélemény

 

Ha olyan muzsikát hallgatunk, ahol a két oldal képes elkülönülni egymástól, akkor a BlitzWolf BW-HP0 ezt is képes valamelyest visszaadni. De természetesen ne várjunk csúcsminőséget egy 8000 forintos terméktől. Tudni kell a helyén kezelni a dolgokat, azonban ezért az árért az a személyes véleményem, hogy ennyi pénzért nem lehet mellé nyúlni. Főleg akkor nem, ha egy olyan hibrid eszközre van szükségünk, amit vezeték és vezeték nélkül is használhatunk, szem előtt tartva a hosszú üzemidőt. Az összeszereléssel nincs baj, a méretes párnáival egy-két órát simán elvagyok. Utána azért már kezdem érezni, hogy nem nekem való az egész fület lefedő zenehallgatás, bár én sosem szerettem annyira a fejhallgatós zenélést.

A 8000 forintos simán ajánlott vétel, valószínűleg súlyos ezer forintokkal többért kaphatunk más gyártóktól hasonló képességekkel és hangtulajdonsággal megáldott terméket.

A BlitzWolf BW-HP0 vezeték nélküli fejhallgatót itt megtalálod

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás