A BlitzWolf BW-FUN5 egy UV fertőtlenítő, amelybe a legfontosabb mindennapi használati tárgyainkat helyezhetjük, hogy az UV fénynek köszönhetően csírátlanítsa azokat. Legyen az mobiltelefon, kulcs, aprópénz, óra, ékszer vagy akár a jelen helyzetben akár, az üzletekben és tömegközlekedési eszközökön használt maszk is.

 

BlitzWolf BW-FUN5 UV fertőtlenítő doboz teszt – Kicsomagolás

 

Semmi felesleges extra tartozék nem lapult a méretes dobozban, egyedül egy törlőkendő volt az, amin kissé meglepődtem, hogy az UV lámpa mellé egy ilyet is csomagoltak. Az ovális forma 23.1 x 12.7 x 4.7 centiméter méretű. A működéséhez elegendő egy USB port, hiszen az áramfelvétele igen csekély, beéri 5V/1A-al. így a mellékelt microUSB kábelét elég egy mobiltelefon töltőhöz vagy külső akkumulátorhoz csatlakoztatni, hogy használhassuk az eszközt.

Az ovális forma elején két gombot találunk, az egyik a be/ki kapcsolásra szolgál, a másik pedig a sterilizálóban található kisméretű párologtatót hozza működésbe, amely által, ha illóolajat csepegtetünk rá, akkor a sterilizálás mellett illatosítja is a bele helyezett eszközt. Ez pedig akkor jöhet jól, ha például maszkot szeretnénk vele fertőtleníteni, így nem csak megvilágítja az UV fénnyel, de illatosíthatjuk is azt.

A sterilizáló belső mérete 19.9 x 10.5 x 3 centiméter, így akár egy nagyobb méretű mobiltelefont is belerakhatunk. A belső részének alján található kidolgozásnak köszönhetően nem fekszik fel teljesen a behelyezett tárgy a doboz aljára, így az UV képes megvilágítani például a behelyezett telefon hátulját is. Az anyaghasználatra nem mondanám, hogy túl minőségi darab, kopogós műanyagot használtak, de a funkcióit tekintve ez nincs befolyással a működésre.

 

BlitzWolf BW-FUN5 UV fertőtlenítő doboz teszt

 

A germicid vagy baktériumölő lámpák speciális UV-C tartományú fényforrások. Ez a rövid hullámú ultraibolya sugárzás roncsolja a kórokozók DNS-ét, ionizálja az oxigént és ózon keletkezik, ami szintén fertőtlenítő hatású.

Forrás: Wikipédia

 

Ehhez pedig a 253.7nm-es sugárzásra van szükség, amely fertőtlenítő hatású. Ilyenkor kicsit bánom, hogy nem rendelkezem egy kis házi laboratóriummal, hogy végezhessek egy előtte-utána vizsgálatot a sterilizált tárgyakon, de az UV fertőtlenítés a számtalan leírás szerint 99.9%-os hatásfokkal rendelkezik. Használatához csak be kell tegyük a fertőtleníteni kívánt tárgyat, csukjuk le a fedelét és mehet is a fertőtlenítés. Természetesen használhatjuk az illóolajos illatosítás funkcióit is, ha szeretnénk „felfrissíteni” a tárgyainkat. Ehhez nem szükséges az UV sterilizálást használnunk, választhatjuk csak az illóolajos működést is. Ebben a módban 10 perc működés után automatikusan lekapcsol az eszköz. A doboz belső részén, két oldalt találjuk az UV fényforrást, apró átlátszó rácsok mögé helyezve. Működés közben, ha felnyitnánk az eszköz tetejét, védelmi funkcióként körülbelül fél centiméteres emelés után lekapcsol. Szerencsére nem tart sokáig az UV fertőtlenítő folyamat, csak 5 percet vesz igénybe.

 

BlitzWolf BW-FUN5 UV fertőtlenítő doboz teszt – Vélemény

 

Ez az 5 perces sterilizálás nem sok idő. Ezáltal pedig a minden nap használt tárgyainkat, mint az ékszerek, karórák és a talán legfontosabbak is, mint mobiltelefonok, maszkok is fertőtleníthetőek vele. Ha pedig munka után azonnal betesszük az eszközbe a kulcsainkat a szokásos tisztításra, akkor abban is biztosak lehetünk, hogy nem veszíthetjük majd őket, hiszen a reggeli munkába induláskor tudni fogjuk, hogy azt a BlitzWolf BW-FUN 5 UV sterilizálóban hagytuk.

A BlitzWolf BW-FUN5 28.99$-ba kerül, amit itt találsz meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás