A Xiaomi megtartotta a duális vonalat a vezeték nélküli kapcsolatok terén, így most is lehetőségünk van az USB-s dokkolójával és Bluetooth kapcsolaton keresztül is használni. Így asztali számítógéppel, laptoppal vagy akár egy Androidos táblagéphez is praktikus kiegészítő lehet.

 

Xiaomi XMWS001TM  – Kicsomagolás

A Xiaomi egere egy felejthetően egyszerű csomagban érkezett, semmi kiegészítő nem jár hozzá, csak egy aprócska leírás. A borításának felső része alumíniumból készült, így hűvös, fémes érzés megtapintani. Fizikai mérete nem kisebb, mint egy átlagos elektromos rágcsálóé, azonban sokkal laposabb kialakítást kapott. 11.3 x 6 x 3.6 centiméteres méretekkel rendelkezik, így valóban elég laposnak mondható. Ez pedig hosszú távon nem annyira kellemes a csuklónak, én személy szerint sokkal jobban kedvelem a magasított kidolgozású termékeket ebben a szegmensben, amelyen az ember kézfeje könnyedén megtud pihenni. Így inkább szánhatjuk egy utazásra alkalmas kiegészítőnek, mintsem egy folyamatos napi 8-10 órás használatra alkalmas eszköznek.

Az ezüst és sötétszürke színekben kapható rágcsáló működéséhez egy darab AA méretű elemre van szükségünk. A két oldalsó gombja halkan kattan, amiért jár a piros pont a Xiaomi-nak. Az előd sajnos sokkal hangosabb volt, így ennek külön örültem. A középső görgő is lágyan receg, lenyomásra ő is halk kattanással jelzi a parancs elvégeztét. A szappantartó forma alsó felén a fix 1000dPi felbontású optikai szenzort, a be/ki kapcsoló gombot és a zöld, illetve kék fénnyel jelző módválasztó gombot találjuk. Ezzel állíthatjuk Bluetooth vagy vezeték nélküli USB dokkoló üzemmódba. A váltás piszok gyors, a gomb megnyomása után máris azon a kapcsolaton használhatjuk, amit kiválasztottunk.

Az elődhöz képest eltűnt az alsó kör alakú reteszelt ajtó, ahová elrejthetjük az USB dongle-t és ahová betehetjük a működéséhez szükséges elemet. Mágneseket alkalmazott a gyártó, ezek tartják az egér egész tetejét, így egyben leemelve kell azt eltávolítanunk. Ebben segít a gombok alatt lévő vékony vájat, ahonnan fel tudjuk emelni az alumínium fedelet és és behelyezhetjük az elemet.

 

Xiaomi XMWS001TM – A nagy próba

Az USB vevőt a laptopomhoz csatlakoztatva azonnal használatba is vehettem az egeret. Az alsó részen található két félkör alakú párnáknak köszönhetően simán csúszik az asztallapon. A jobb és bal gomb halkan kattan, ezzel még a szobában mellettünk alvó személyt sem sem ébresztjük fel. Határozott nyomásponttal rendelkezik, ám talán túlságosan kemény az ellenállása. Az általam használt ASUS WT425 egerem hasonlóan halk, de kevesebb erőre van szükség a gombjainak lenyomásához. A középső görgő pontos, nincs véletlen, rossz irányú mozgása.

Bluetooth kapcsolatra váltva a laptopom két eszközt ismer fel Xiaomi Mouse néven, egy BT3.0 és egy BT5.0 modellt. A Bluetooth 5.0 verziós változathoz hiába tudtam csatlakozni, az egérkurzor meg sem moccant. Így a Xiaomi Mouse BT3.0 verziót kiválasztva már gond nélkül használatba vehettem az egeremet. Jó pár órát dolgoztam vele folyamatosan, de a lapos kialakítása miatt nekem nem volt annyira kényelmes, mint az Asus-om. Lehet kisebb kézben vagy hölgyeknek lenne ideális ez a slim kidolgozás.

 

Xiaomi XMWS001TM – Vélemény

A fedél alá rejthető USB-s vevőt szállításkor visszatehetjük, így biztosan nem fog elkallódni, a be és ki kapcsoló gombbal pedig teljesen áramtalaníthatjuk, így ha huzamosabb ideig nem használjuk, energiát takaríthatunk meg vele. A Xiaomi nem közölt használati adatokat, de az előd is nagyon energiatakarékos volt, így valószínűleg ez a példány is több hónapon keresztül képes elmenni egy AA méretű elemmel. A Xiaomi halk, alumínium egere a kedvezmény kóddal 29.65$-ba, azaz 9.200 forintba kerül.

A Xiaomi XMWS001TM egeret itt találod meg

Kedvezmény kód: bGhOnEy10

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Megosztás

Hozzászólás