A Strategy Analytics piaci elemző legfrissebb kutatásai szerint a tavaly évben bemutatott Redmi 8 mobiltelefon a globális eladásokat tekintve a második helyet foglalta el a legkeresettebb modellek között. A trónon a Samsung Galaxy A51 áll, ami a piaci részesedést nézve 2.3%-os eladást produkált, a Redmi 8 pedig 1.9%-ot ért el.

Hogyan tudott ekkora sikert elérni a Xiaomi egy középkategória aljára pozícionált készülékkel? A válasz egyszerű. Olyan mobiltelefont készítettek, ami mind hardveresen, mind összeszerelésben és szoftveres támogatottságban ver minden más hasonló készüléket a kategóriában. És nem csak ezekkel a tulajdonságaival, hanem az alacsony árával kiegészítve tudott ekkora szeletet kiharapni a mobiltelefonos tortából.

A Redmi 8 a Qualcomm Snapdragon 439 processzorával érkezett. A középkategória aljára pozícionálva teljesen elég ez a CPU, főleg ha azt nézzük, hogy a kis kínai gyártók MediaTek lapkái nem érnek fel ezzel a teljesítménnyel a kategóriában. A Snapdragon 439 12 nanométeren készül, amely 64 bites, nyolc magos és maximálisan 1.95GHz-en üzemel az ARM Cortex A53 magjainak köszönhetően. Memóriából és tárhelyből maradt a szokásos felállás, kapható 3GB/32GB és 4GB/64GB modell is.

A kijelző noccsosra váltott, így a 6.22 colra növelt IPS megjelenítő HD+ felbontással rendelkezik, amit Gorilla Glass 5 üveg véd a karcoktól. A háznál megmaradt a műanyag burkolat. A 15.6 x 7.54 x 0.94 centiméteres méret mellé 188 grammos súly társul. A hátlapon nem kapunk ujjlenyomat olvasót, ellenben a házat egy P2i vízlepergető réteggel is ellátták. Az előlapon egy 8 megapixeles szelfikamera, míg a hátlapon egy 12+2megapixeles, f/1.8 rekeszértékkel rendelkező Sony IMX363 szenzort kapunk. Szerencsére meghagyták a 3.5mm-es fülhallgató csatlakozót és az infra portot is.

Megnövelték az akkumulátor méretét is, ami így 5000mAh kapacitásúra hízott, így az alacsony fogyasztású processzor és a méretes akkumulátor mellett hosszú üzemidőre számíthatunk. A gyári csomagban egy 10W teljesítményű adaptert találunk majd, de a készülék támogatja a 18W-os gyorstöltést is. Természetesen dual SIM támogatást kapunk. A készülék Global Version modell, így pedig támogatja a B20-at és van benne magyar nyelvű menü is. A 3 és 4GB memóriával szerelt modellhez is van kedvezmény kódunk, sőt a kis belépőszintű Redmi 8A is olcsóbb lett. Az EU Priority Line szállítást választva, áfa és vámmentesen rendelhető meg.

Xiaomi Redmi 8A Global Version 2GB/32GB 89.99$ (30.000 forint)

Kedvezmény kód: BG8A532  

Xiaomi Redmi 8 Global Version 3GB/32GB 109.99$ (36.000 forint)

Kedvezmény kód: BG5R8CL  

Xiaomi Redmi 8 Global Version 4GB/64GB 119.99$ (40.000 forint)

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás