Több Apple eszközzel is használható töltőállomás járt nálunk. A Bakeey 10W teljesítményre képes 3 az 1-ben mindeneséről feltölthetjük az iPhone telefonunkat, Apple Watch óránkat és AirPods fülhallgatónkat is.

A Bakeey vezeték nélküli töltőállomás a fotókon nem tűnt túlságosan minőségi terméknek, de a leírása alapján ígéretesnek tűnt ez a többfunkciós kialakítása. A csomagolást nem bonyolították túl, egy rövid leírást és egy USB Type-C kábelt kapunk. Töltőadapter nem jár mellé, azt nekünk kell beszereznünk hozzá. Lehetőleg olyan darabot válasszunk, ami támogatja a QC3.0 gyorstöltési funkciót, hogy megfelelő mennyiségű energiát legyen képes leadni a töltőállomásnak. Így én a BlitzWolf BW-S6 töltőjét használtam erre a feladatra.

Látva és kézbe fogva egy rossz szavunk sem lehet. A matt szürke felület kicsit kopogós ugyan a talp résznél, de rettentő masszív összeszereléssel rendelkezik. Semmi illesztési hiba, sőt, a műanyag borítást számtalan apró csavarral fogták össze. Így nem egy „gagyi” hatást keltő fröccsöntött műanyag termék látványát fogadja be a szemünk, hanem a termék egy igényesen berendezett dolgozószoba íróasztalán is megállná a helyét. A Qi szabványt használva nem csak Apple iPhone, hanem bármilyen Qi töltés technológiát használó mobiltelefont feltölthetünk róla, legyen az Samsung, Huawei vagy akár Xiaomi készülék.

A „Fast Charge” feliratot eltüntetném a telefont töltő részről, de annyi baj legyen. A mobiltelefonunkat kissé döntött pozícióban támaszthatjuk neki álló vagy fekvő helyzetben. Az alsó kiképzés is a töltőfallal megegyező szögben döntött, ami egy kis gumírozott részt is kapott, hogy még véletlenül se karcolja meg a telefonunkat hosszas használat után sem.

A termék dobozán feltüntették a legfontosabb technikai adatokat. Így ebből megtudhatjuk, hogy legfeljebb 9V/2A teljesítményt képes felvenni. Az Apple Watch óránkat 2W, a mobiltelefonunkat 5, 7.5 és 10W teljesítménnyel is képes tölteni. Az Apple fülhallgatókat pedig 3W-tal képes megtámogatni. A telefon töltő melletti „torony” felel az Apple óránk töltéséért. Ezzel pedig az eddig összes létező Apple Watch modellt elláthatjuk energiával, legyen az a legelső vagy az 5. generáció tagja. Ugyanazt a mágneses módszert használja, mint az eredeti töltő, így a kis bemélyedésbe pont belefér az óra hátsó része, amit a beépített mágnes tart a helyén. Kissé furcsa volt nekem ez a kialakítás, olyan, mintha a levegőben lebegne az óra. Az Apple Watch töltő előtt találjuk a Lightning csatlakozós Apple fülhallgatók töltésére szolgáló részt. Sajnos ilyen fülhallgatót nem tudtam beszerezni a teszt idejére, így ezt a funkciót nem volt lehetőségem kipróbálni.

 

Bakeey 10W Qi vezeték nélküli töltőállomás teszt – A nagy próba

 

A mellékelt USB Type-C kábelt csatlakoztattam a BlitzWolf töltőmhöz és a töltőállomáshoz, amivel egyetemben ki is gyulladt a csatlakozó melletti apró visszajelző LED az eszközön, hogy készen áll a töltésre. Mivel a Xiaomi Mi 9T készülékem nem támogatja a Qi töltést, ezért az iPhone 11 mobiltelefonommal próbáltam ki. Tettem ezt úgy, ahogyan mindenki tenné. Rajta hagytam a telefonomon a tokot is, hogy megnézhessem mennyi ideit tart a mobil akkumulátorának feltöltése a vezeték nélküli töltő által.

Apple iPhone vezeték nélküli töltése

Az iPhone készülékek „csak” 7.5W teljesítménnyel képesek tölteni vezeték nélkül, így ez lassabb, mint a telefon által támogatott vezetéken keresztüli 18W. Viszont ez a Qi töltési mód nem csak azoknak jöhet jól, akik nem szeretnének elveszni a kábelrengetegben, hanem azoknak is, akik megpróbálnak odafigyelni az akkumulátoruk élettartamára. Ebbe most nem szeretnék belemenni, hogy melyik a jobb megoldás, a lassú vagy a gyorstöltés, hiszen a szeretett OnePlus 5T mobiltelefonomat is több, mint 2 évig használtam, végig csak a gyári gyorstöltőjével. De még ezen, hosszú időszak alatt sem vettem észre drasztikus akkumulátor kapacitás csökkenést. Így mindenki döntse el, hogy melyik táborhoz tartozik.

Hivatalos adat nem található az Apple oldalán, de egyes információk szerint az Apple iPhone 11 akkumulátora 3110mAh kapacitással rendelkezik. A telefonhoz mellékelt vérszegény 5V/1A adapterrel 3 óra kell, hogy feltöltsem az akkumulátorát. Szerencsére itt van nekünk a BlitzWolf, akiknek töltői minden tekintetben megállják a helyüket. Ezzel pedig az iPhone által támogatott gyorstöltésnek és az adapterrel kommunikáló töltő protokollnak köszönhetően, 20%-os akkumulátor kapacitásról körülbelül 1 óra alatt feltudom tölteni a telefont.

A töltőpadra helyezve a mobiltelefont, egyből felvillant a töltést jelző ikon. A telefonom 25%-on állt a folyamat kezdésekor, mire teleszívta magát energiával 2 óra 10 perc telt el. Ez az idő pedig körülbelül megfelel a gyári 5W és a gyorstöltés 18W teljesítmény közötti idővel. Ha más Apple iPhone eszközt használunk, akkor ez a töltési idő eltérhet az általam mért eredménytől.

Az Apple Watch viszont a vártnál lassabban töltött. Olyan lassan, hogy már azon voltam, visszarakom a saját kábelére. A gyári érték által megadott 2W-ot nem tudom, hogy leadja-e az órának, de csak az Apple Watch töltésekor az USB teszter által mérve 2.5W-ot vesz fel a töltőállomás. A vezeték nélküli töltés által természetesen nem ez a bemeneti mennyiség, hanem kevesebb kerül leadásra az óra felé. Mire sikerült feltöltenem, eltelt majdnem 6 óra is, ami nagyon sok idő.

Apple Watch vezeték nélküli töltése

 

Vélemény

 

Mióta létezik a vezeték nélküli töltés szabvány, sosem a gyorstöltési funkciójáról volt híres. Igaz, már ebben a szegmensben is találkozhatunk 15 és 20W teljesítmény leadására képes termékekkel, azonban nem sok mobiltelefon gyártó készüléke támogatja a vezeték nélküli gyorstöltést is. A Bakeey töltője az Apple Watch és AirPods töltőjének köszönhetően kimondottan Apple termékekhez készült. De nem csak iPhone mobiltelefont, hanem bármilyen más Qi töltést támogató eszközt is tölthetünk róla.

Ha pedig abba gondolunk bele, hogy az íróasztalon nem egy órához tartozó kábelnek és két Lightning csatlakozónak kell a helyet foglalni. Hanem csak egy eszköznek, akkor máris helyet, kábelt és esetleg töltőadaptereket spórolunk és nem utolsó sorban esztétikusabb látványban lesz részünk. A Bakeey terméke a telefon töltést nézve hozta a kötelezőt, az almás gyártó karóráját azonban lassabban tölti, mint az eredeti kábele. De akinek nem sürgős az órájának a töltése, esetleg mindig este szokta tölteni azt, azoknak nem rossz választás a Bakeey állomása. A Bakeey vezeték nélküli töltőállomás 25.74$-ba (8.350 forintba) kerül és szerencsére a Banggood webáruházban számos hasonló terméket is találhatunk.

A Bakeey vezeték nélküli töltőállomást itt találod meg

A többi vezeték nélküli töltőt itt találod meg

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás