Mielőtt még valaki azt gondolná, hogy most egy szempillantás alatt megmondom melyik a legtutibb robotporszívó, akkor azok most nagyot fognak csalódni. De viszont, nagyjából megtudhatjuk, hogy a pénztárcánknak és az igényeinknek megfelelően melyik lehet a legjobb választás, ha a takarítást vagy esetleg a padló feltörlését is rájuk bíznánk.

Szerencsére már egyre kevésbé találkozunk „buta” robotporszívókkal. Olyanokkal, amelyek ész nélkül kóvájognak a lakásban, nekimennek mindennek és vagy sikerül mindenhol kitakarítaniuk még mielőtt az akkumulátoruk lemerül, vagy nem. Az okos robotporszívók ezzel szemben sokkal ügyesebbek. A szenzoraiknak és az LDS radaruknak köszönhetően feltérképezik az adott helyiséget, azaz tudják, hogy milyenek a szoba adottságai és eszerint tervezi meg az útját. A buta robotporszívókkal szemben, így nem csak ész nélkül közlekednek, hanem tudják, hogy hol jártak már és hol nem. Ezáltal pedig nem csak a takarítási hatákonyságuk nagyobb, hanem rövidebb idő alatt is képesek kitakarítani, hogy nem járnak be feleslegesen, többször egy területet. Ennek köszönhetően, hosszú távon energiatakarékosabbak is, hiszen nem tesznek meg fölösleges köröket, így az akkumulátoruk sem merül annyira, kvázi nem kell olyan sűrűn tölteni őket.

A versenyzők – Kattints a képre a nagyításhoz

Mi az az LDS szenzor? Az LDS (Laser Distance Sensor) egy a robotporszívó tetején található 360 fokban forgó lézeres távolságmérő szenzor. Nagy letapogatási sebességgel rendelkezik, így ezt egy másodperc alatt több ezerszer teszi meg. Ezáltal nyílik lehetőségünk arra is, azon kívül, hogy így a porszívó nagyon pontos helymeghatározást tesz lehetővé, hogy térben el tudja magát helyezni a helyiségben. Így képes egy térképet rajzolni maga köré a felismert tárgyakat figyelembe véve, amit akár a mobiltelefonunkon is megnézhetünk, ami nagyban segíti a gyors és alapos takarításban.

 

______________________________________________________________

 

Az etalon – Xiaomi Roborock s50

A porszívó hatalmas, 5200mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, így akár egy 250 négyzetméter alapterületű helyiséget is képes kitakarítani egy feltöltéssel. Az oldalsó kör seprű mellett, a porszívó aljánál egy nagyméretű forgó kefe található, amivel a szőnyegünket tudjuk tisztán tartani, ebben segít a 2000Pa szívóerőre képes motor. A mellékelt víztartályát is feltehetjük rá, így a felmosó fejjel, porszívózás után fel is törölhetjük vele a padlót.

Természetesen az előző generációból ismert mobiltelefonos vezérlés is megmaradt, ami még okosabb lett és fejlesztettek a szenzoros érzékelőkön is, így felismeri a szobát és a benne található tárgyakat, bútorokat és így tervezi meg a legideálisabb takarítási módot. Szerencsére nem kell minden takarítás után szűrőt vásárolnunk, hiszen azokat úgy alakították ki, hogy egyszerűen ki lehessen mosni. Intelligens eszköz révén a mobil applikáció méri a szűrő és a szenzorok elhasználódását és javaslatot tesz azok tisztítására, illetve a szűrő cseréjére. Lehetőség van manuális vezérlésre, állíthatunk időzítést is, így akkor is önállóan indul el takarítani, ha nem tartózkodunk otthon. A mobiltelefonos alkalmazás WiFi kapcsolaton keresztül kommunikál a porszívóval, de arra is lehetőségünk van, hogy a mobiltelefonunkra feltelepített Xiaomi Home alkalmazás segítségével mobilinterneten keresztül adjunk neki parancsot, ha épp vendégekkel térnénk haza és azt szeretnénk, hogy felporszívózza a lakást. A folyamat végén pedig automatikusan visszaáll a dokkolójára és feltölti magát.

A takarítás megtervezéséhez lehetőség van a porszívó lézeres rendszerének használatával, hogy felismerje a szobát és kirajzolja a helyiség, nagyobb tárgyak körvonalait az alkalmazásban. A kijelző, az ujjunkkal négyzetet rajzolva pedig megadhatjuk neki, hogy melyik részt takarítsa ki. A Xiaomi Roborock S50 robotporszívó csehországi raktárból érkezik, így áfa és vámmentesen rendelhető meg!

Ha kíváncsi vagy a tesztünkre, itt elolvashatod

A Roborock s50 európai raktárból áfa és vámmentesen 449$-os áron (147.200 forintért) vásárolható meg

 

______________________________________________________________

 

A több díjat is elnyert Xiaomi Roborock S5 MAX

Nem csak a belsőt, hanem a külsőt is érintették a változások. A Roborock S5 Max elérhető fekete és fehér színben is. Kissé átdolgozták a fizikai gombokat, és ami merőben új, lecserélték a sörtékkel ellátott oldal kefét és helyette szilikon lapátokkal teli modellre váltották azt. A portartály 460ml kapacitású és szerencsére egyszerre porszívózhatunk és moshatunk fel az S5 Max-szal. Megnövelték a víztartály kapacitását is, ami több, mint a kétszeresére nőtt. 140-ről 290 milliliter lett a felhasználható folyadékmennyiség. Szintén a felmosást érintette a telefonos alkalmazásból vezérelhető vízadagolás beállítás, amit most már három előre beállított értékből választhatunk ki.

Megmaradt az 5.200mAh kapacitású akkumulátor és a 2.000Pa szívóerő is. A szoftverét ellátták szoba felismerő funkcióval is, ami azért fontos, mert már külön a szobákra is beállíthatunk egyéni takarítási tervet is, hogy mikor, melyik nap takarítson ki és melyik szobában mosson fel. Teljesen feltöltött állapotban 120 perc működésre, illetve 200 négyzetméternyi terület kitakarítására alkalmas a Roborock S5 Max. A dolga végeztével, vagy ha takarítás közben lemerülne, automatikusan rááll a dokkolójára és feltölti az akkumulátorát. Majd onnan folytatja a munkát, ahol abbahagyta.

A telefonos alkalmazásnak köszönhetően természetesen Android és iOS eszközzel is használhatjuk. Így lehetőség nyílik a porszívó LDS, lézeres szenzora által látott képet ellenőriznünk a telefonon vagy kiadni neki a takarítási utasításokat. Beállíthatunk időzítőt is, hogy reggel 8 órakor induljon el takarítani. De mivel WiFi-n keresztül az otthoni hálózatunkhoz kapcsolódik, ezért a telefonos alkalmazással akár a munkahelyünkről is elindíthatjuk, hogy mire hazaérünk a vendégekkel, a porszívó takarítson ki és mosson fel.

A Roborock S5 Max 499$-os áron (163.500 forintért) vásárolható meg, ami az EU Priority Line szállítást választva áfa és vámmentesen rendelhető meg

 

______________________________________________________________

 

Lenovo X1

Roborock S50 már-már etalonnak számít a kategóriában. Sokan próbálkoztak megdönteni az uralmát több-kevesebb sikerrel. Most nem akárki, hanem a Lenovo próbál szerencsét az ígéretesnek tűnő Lenovo X1 robotporszívójával. A Roborock robotporszívókhoz hasonlóan itt is LDS szenzort kapunk, amit megtámogattak SLAM algoritmussal is, ami a gyors lézeres letapogatásának köszönhetően felismeri a szobát és a benne található tárgyakat. Ez alapján kalkulálja ki a lehető legalaposabb és leggyorsabb takarítási útvonalat.

Nagyobb szívóerővel rendelkezik, mint a Roborock S50, itt már 2.200Pa teljesítményt kapunk, viszont halkabb, csak 55dB hangerővel rendelkezik. A mobiltelefonos alkalmazás segítségével távolról is vezérelhetjük. Ellátták Amazon Alexa és Google Home kompatibilitással is, így ezen eszközök használatával akár hangutasítással is elindíthatjuk. Természetesen víztartállyal is rendelkezik, így porszívózás után fel is törölhetjük vele a padlót a beletöltött felmosófolyadéknak köszönhetően. Megnövelt por és víztartályának köszönhetően több piszkot képes tárolni és több vízzel tölthetjük fel, hogy még véletlenül se fogyjon ki a tartályából a felmosó folyadék.

A Lenovo X1 399.99$-ba (130.000 forintba) kerül, ami a korába téve az EU Priority Line (DPD) vagy EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhető meg. Így nem kell a plusz költségek miatt aggódnunk

 

______________________________________________________________

 

BlitzWolf BW-VC1

A BlitzWolf BW-VC1 is az okos robotporszívók közé tartozik, azaz mobiltelefonos alkalmazást is kapunk hozzá, amivel WiFi-n keresztül vezérelhetjük, de takarítást indítását magáról a robotporszívóról is indíthatjuk. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a BlitzWolf BW-VC1 által feltérképezett képet lássuk a telefonunk kijelzőjén,. Így az ujjunkkal a kijelzőre egy virtuális falat is rajzolhatunk, hogy melyek azok a területek, ahová nem szeretnénk, ha bemenne a porszívó. Az LDS-nek köszönhetően pontosan meghatározza hol található akadály, hol van az asztal, a szék, az ágy a szobában. Ennek köszönhetően nem ész nélkül koppan le minden tárgyról és próbálja a szerinte legtöbb helyet bejárni, hanem a feltérképezett helyiség által képes beazonosítani hol járt már, és hol kell még takarítania. Ez több szempontból is előnyös, hiszen nem fog feleslegesen többször végigmenni egy területen, hanem csak azokat a pontokat járja be, amik még hátramaradtak.

Természetesen különböző részeket is kijelölhetünk, hogy hol szeretnénk, hogy feltakarítson és beállíthatunk sémákat is, hogy ha elmentünk otthonról, kapcsoljon be és takarítson ki, mire hazaértünk. A két oldalsó kefével söpri a szívónyílása felé a port, piszkot, de ellátták egy alsó forgó kefével is, hogy a szőnyegünk szálai közül is képes legyen eltávolítani az oda nem illő dolgokat. Természetesen szenzorokkal is felszerelték, így még a lépcsőről sem fog leesni, ha a szélére ért. Az elülső ütközőjében is számos érzékelő kapott helyet. A portartálya 380ml kapacitású és HEPA szűrőt is kapott a porszívó.

A porszívó 346 x 34.6 x 9.7 centiméteres méretekkel rendelkezik és 3 kilogrammot nyom. Méretes 5200mAh kapacitású akkumulátort is kapott. Akár csak a Xiaomi takarítógépek, szívóereje pedig még a kínai gyártó termékeinél is nagyobb, 2200Pa szíverőre képes. Egy feltöltéssel 180 percet képes takarítani, ami egy körülbelül 280nm-es helyiség kitakarításának felel meg. Ha végzett a takarítással vagy az akkumulátora merülőfélben van, akkor automatikusan visszaáll a dokkolóra. Ha feltöltött, onnan folytatja a takarítást, ahol abbahagyta. A BlitzWolf BW-VC1 robotporszívó annyira jól sikerült, hogy az erősen megszorongathatja a Xiaomi-t.

A BlitzWolf BW-VC1 robotporszívót itt találod meg, európai raktárból 259.99$-os (85.000 forintos) áron

 

______________________________________________________________

 

Xiaomi VIOMI V2 Pro

Porszívózás közben akár a padlót is feltörli, ebben segíti a 2.1Kpa szívóereje és 550ml tartalmú tartálya, amit porszívózáshoz vagy felmosáshoz vagy akár a kettőt kombinálva 300+200 milliliteres por és víztartály kapacitással mindkettőhöz használhatjuk. LDS szenzorral látták el, tehát 360 fokban képes letapogatni a helyiséget, hogy könnyebben felismerje az akadályokat és kikerülje azokat. Az okos funkcióinak köszönhetően a mobiltelefonunkra, az LDS szenzorának köszönhetően kirajzolja a helyiséget és megmutatja épp merre tart a takarítással. Az alkalmazás használatával beállíthatjuk, hogy mikor induljon el az útjára. Az app segítségével akár virtuális falat is húzhatunk, ha azt szeretnénk, hogy kikerülje a szoba valamelyik részét.

A Xiaomi Viomi V2 Pro annyiba kerül, mint a Roborock S50 és tudását tekintve egy szinten is vannak. 369$-os (121.000 forintos) áron rendelhetjük meg, az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen kapjuk kézhez a terméket.

A Xiaomi Viomi V2 Pro robotporszívót itt találod meg

 

______________________________________________________________

 

360 S7

Igazán remek ellenfélre talált a Roborock S50, hiszen a 360 nevű gyártó legújabb robotporszívója ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a nagy „kínai terméke”! A mostani akció keretében nem csak kedvezmény kóddal csökkenthetjük a 360 S7 árát! A 360 S7 3.200mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, így akár egy 80-100 négyzetméter alapterületű helyiséget is képes kitakarítani egy feltöltéssel. Az oldalsó kör seprű mögött találjuk a szívónyílást, ami 2000Pa szívóerőre képes. A mellékelt víztartályát is feltehetjük rá, így a felmosó fejjel, porszívózás után fel is törölhetjük vele a padlót. Természetesen az előző generációból ismert WiFi-s vezérlés is megmaradt, ami még okosabb lett és fejlesztettek a szenzoros érzékelőkön is, így felismeri a szobát és a benne található tárgyakat, bútorokat és így tervezi meg a legideálisabb takarítási módot. Szerencsére nem kell minden takarítás után szűrőt vásárolnunk, hiszen azokat úgy alakították ki, hogy egyszerűen ki lehessen mosni.

Lehetőség van manuális vezérlésre, állíthatunk időzítést is, így akkor is önállóan indul el takarítani, ha nem tartózkodunk otthon. A mobiltelefonos alkalmazás WiFi kapcsolaton keresztül kommunikál a porszívóval, de arra is lehetőségünk van, hogy a mobiltelefonunkon keresztül az Amazon Alexa alkalmazás segítségével mobilinterneten keresztül adjunk neki parancsot, ha épp vendégekkel térnénk haza és azt szeretnénk, hogy felporszívózza a lakást. A folyamat végén pedig automatikusan visszaáll a dokkolójára és feltölti magát. A takarítás megtervezéséhez lehetőség van a porszívó lézeres rendszerének használatával, hogy felismerje a szobát és kirajzolja a helyiség, nagyobb tárgyak körvonalait az alkalmazásban. A kijelző, az ujjunkkal négyzetet rajzolva pedig megadhatjuk neki, hogy melyik részt takarítsa ki.

360 S7 robotporszívó 379$-ba (125.000 forintba) kerül, az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhető meg

 

______________________________________________________________

 

Alfawise V9S

Az Alfawise V9S BL517 igencsak megingathatja a Xiaomi Roborock S50 által megismert LDS szenzorral és okostelefonos vezérléssel megáldott okos robotporszívók piacát. Tudásban szinte tökéletesen azonos, az ára pedig majdnem kerek 100$-ral olcsóbb, mint például a híres Xiaomi Roborock S50 porszívója. Az Alfawise V9S BL517 robotporszívó LDS szenzora által képes letapogatni a környezetét, amiben a tetején forgó lézeres távolságmérő segíti. A folyamatos pásztázásával 360 fokban képes körbe forogni, ezáltal másodpercenként 36 forgást tesz lehetővé, hogy minél alaposabban behatárolja helyzetét és egy kis térképet rajzoljon ki a szobánk, lakásunk képéről és az ott található akadályokról.

Az új robotporszívó Amazon Alexa és Google Home kompatibilis. WiFi modullal is rendelkezik, így mobiltelefonnal is vezérelhetjük, a letölthető alkalmazás segítségével. Két oldalsó kefével rendelkezik és emellett az alján, egy motorikusán forgó kefe is megtalálható, amivel jobb tisztítást érhetünk el a szőnyegeinken is. Ahhoz, hogy teljes legyen az összkép, a 475ml kapacitású portartály mellé egy 220ml űrtartalommal rendelkező víztartályt is behelyezhetünk, így a padlót is feltörölhetjük vele. Tehát ezeket a szempontokat nézve ugyanazt tudja, mint a Roborock S50.

A porszívó 1.500Pa szívóerővel rendelkezik és ellátták szőnyeg móddal is, de halkabb üzemmódot is választhatunk, kisebb szívóteljesítménnyel. Természetesen előre beállíthatjuk, hogy mikor indítsa el automatikusan a takarítást. Az okos megoldásnak köszönhetően, ha az akkumulátorkapacitás 20% alá csökken, akkor automatikusan visszatér a dokkolójához. Majd ha szükséges, feltöltve folytatja tovább a munkát. A 2.600mAh kapacitású akkumulátorát 4 óra alatt tölthetjük fel, ami 2 óra működésre, illetve egy 150 négyzetméter alapterületű helyiség kitakarítására elegendő.

A porartályt természetesen HEPA szűrővel láttak el, ami mosható. A csomagban kapunk egy por és víztartályt, két felmosó moppot, adaptert, töltőállomást, oldalsó és alsó kefét, két darab HEPA filtert és egy mágneses szalagot, amit virtuális falként használhatunk. Az Alfawise V9S BL517 robotporszívó 239.99$-ba kerül (82.000 forint), ami az EU priority Line(DPD) szállítással áfa és vámmentesen rendelhető meg!

Alfawise V9S BL517 robotporszívó

 

______________________________________________________________

 

Alfawise V10 Max

Az Alfawise V10 Max lézeres letapogatást és szoba felismerést, mobiltelefonos vezérlést, térképet és felmosófejet is kapott az új jövevény. Ahogyan a Roborock, a V10 Max is SLAM algoritmust használ, így a robotporszívó tetején található lézeres szenzorral 360 fokban pásztázza körbe a lakásunkat, hogy felismerje az akadályokat és a szobában található tárgyakat, hogy azokat kikerülve a leggyorsabb és legalaposabb takarítást végezhesse el. 2000Pa szívóerővel rendelkezik az Alfawise V10 Max, amit a Google Home és Amazon Alexa rendszerekkel, angol nyelven még hangutasításokkal is vezérelhetünk. A telefonos alkalmazással pedig a szoba térképét is kirajzolja nekünk a beépített lézeres radarnak köszönhetően.

400 milliliteres portartályt és 450 milliliteres víztartályt is mellékelnek hozzá. Így akár ezt is választhatjuk, ha fel szeretnénk törölni a padlót. Az oldalsó kefék mellett még egy alsó szőnyegkefével is ellátták, így már alaposabb tisztítást képes végezni, akárcsak a Roborock S50. A telefonos alkalmazásnak köszönhetően a virtuális fal lehetőségével is élhetünk, az ujjunkkal kijelölhetjük, hogy az általa kirajzolt térképen, hol takarítson fel. 4500mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, így egy feltöltéssel egy 120 négyzetméter alapterületű helyiséget takaríthatunk ki vele. Természetesen oldalsó és alsó szenzorokkal is ellátták, így még a lépcső széléről sem fog leesni. Képes meghatározni helyzetét a szobán belül, így dolga végeztével automatikusan visszaáll a dokkolóra, hogy feltöltse az akkumulátorát.

Természetesen a kiegészítők között kapunk víztartályt, két felmosó moppot, két HEPA szűrőt, oldalsó és alsó kefét, leírást és egy európai szabványú adaptert a dokkoló mellé. Ahhoz képest, hogy mi mindent tud, nagyon baráti árazást kapott. Hiszen az alacsony ár mellett még kedvezmény kódot is kaptunk hozzá. Ha felhasználjuk a kupont, akkor 259$-ért (85.000 forintért) vásárolható meg, amit az EU Priority Line (DPD) szállítással áfa és vámmentesen rendelhetünk meg.

Az Alfawise V10 Max robotporszívót itt találod meg

 

Reméljük, hogy segített ez a kis leírás a választásban. A táblázatban minden fontos dolgot feltüntettünk, így ez is megkönnyíti a döntést.

Kattints a képre a nagyításhoz

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on

A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Hello!

    Ha kedvezményes időszak van akkor nem lenne érdemesebb az Electrolux új középkategóriás robotját megvásárolni? Csak a kamera rendszere miatt is ígéretesebbnek tűnik.

Hozzászólás