Egy olyan témáról kezdtem el cikket írni, amibe könnyen beletörhet a bicskám. Annyi tartozékot lehetne felsorolni a különböző mobiltelefonok legkülönfélébb modelljeihez, hogy olyan hosszúra sikeredne ez az írás, hogy senki sem olvasná el. Így megpróbáltam azokra a nálam is bevált gyártók termékeire szorítkozni, amelyeket nyugodtan ajánlanék a legjobb barátaimnak is, mert tudom, hogy nem csalódnának benne. Így máris sikerült egy olyan összképet kialakítani, amibe belefértek az Android és iOS mobiltelefonokhoz készített „kiegészítők” a tartalék mobiltöltőkön keresztül, a kábeleken át a külső akkumulátorokig, nagyon sok minden.

 

Töltő és adatkábelek

Kezdjük is az elején, a kategória talán egyik legfontosabb és a legolcsóbbak közé sorolható kategória tagjaival, a töltőkábelekkel. Ami mindig kell otthonra tartalékba, a munkahelyre vagy azért, mert épp megrágta a kutya. Itt is szép számmal találni kiváló darabokat microUSB, Type-C és igen, még Lightning kábeleket is. Egy gyártó van, akinek bármilyen kábelét jó szívvel ajánlanám, ez pedig a BlitzWolf. Rövid vagy hosszú, modern vagy régi csatlakozó, de az Apple tulajok is megnyugodhatnak, hiszen a Lightning modellje MFI tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Ha hiszed, ha nem, én is egy ilyen kábellel töltöm az iPad-em és az iPhone 11 mobiltelefonomat is. Nincs inkompatibilitás jelzés, nincs gond a töltéssel. Azt kapjuk, mint egy gyári Apple kábel esetében, de az eredeti árának körülbelül harmadáért. A legkönnyebb csoportsításért alább láthatjátok felsorolva a BlitzWolf gyártó legismertebb mobiltelefonos kábeleit:

Az Apple iPad és iPhone termékekkel kompatibilis kábelek, az Apple szabványának megfelelően, maximálisan 2.4A áramerősség továbbítására képesek. Így a kompatibilis eszközöket, az Apple által támogatott készülékeknél elérhető a gyorstöltés is. Ezt ki is tudtam próbálni a BlitzWolf kábeleivel Apple iPhone 8, X és az Apple iPhone 11 készólékeknél is.

 

Töltőadapterek

A megfizethető kategóriában szintén kiemelkedő minőséggel rendelkeznek a BlitzWolf töltői. Normál USB port, Type-C vagy akár a kettő kombinálva. Ezek mind megtalálhatóak a gyártó kínálatában. Sőt még az olyan gyártók gyorstöltési protokollját is ismerik és ezáltal a rácsatlakoztatott készülékkel képesek kommunikálni, hogy a megfelelő töltéshez szükséges energiát adják le azoknak. Ezáltal támogatják a Qualcomm QC2.0, QC3.0 és akár QC4.0 gyorstöltést és a HUAWEI FCP, Samsung AFC, Apple és BC1.2 töltési protokollokat is.

 

Külső akkumulátorok

Ahogyan a töltők és kábelek piacán, itt sem mehetünk el szó nélkül a BlitzWolf neve mellett. Ám itt már a Xiaomi is felbukkan, akik szintén ráfeküdtek a külső akkumulátorok fejlesztésére. Mindkét gyártó kiemelkedőt képes nyújtani a kategóriában, akár 30000mAh akkumulátor kapacitással. Van olyan modell, ami még a Qi vezeték nélküli töltést is támogatja. Így nem kábellel kell vele összekötnünk a telefont, hanem csak rá kell azt tennünk a power bankra és máris elindul a töltési folyamat.

 

Vezeték nélküli töltők

Egyre több mobiltelefon támogatja a Qi vezeték nélküli töltési módot. Míg egyes gyártók már felvértezték az akár 20W teljesítmény felvételre alkalmas mobiltelefonjaikat is, addig az Apple megmaradt a 7.5W teljesítménynél. Szerencsére itt a Baseus az a szereplő, akinek kiemelkedőek a Qi termékei, így főként tőlük válogattunk, de természetesen a BlitzWolf és Xiaomi is képviselteti magát ebben a szegmensben is. Természetesen mindegyik modell képes kommunikálni a mobiltelefonunkkal, így csak az eszköz számára megfelelő maximális teljesítményt adja le neki. A Qi töltőkhöz be kell szereznünk egy töltő adaptert is, mi a fent említett BlitzWolf töltőket ajánljuk hozzájuk.

 

Autós mobiltelefon tartók

Az autós tartók piacán a Basues a nagyúr, de találkozhatunk a BlitzWolf termékeivel is. A termékeik kötött megtalálhatjuk a szellőzőre és a szélvédőre helyezhető modelleket is. Sima tartó vagy Qi, vezeték nélküli töltésre is képes példányok képében. A komolyabb modelleket pedig még közelségérzékelő szenzorral és motorikusan mozgatható karokkal is ellátták, ha behelyezzük a telefont a tartóba, az oldalsó karok automatikusan záródnak.

Ezek voltak az általunk vélt legjobb kiegészítők. Te milyen hasonló kiegészítőket használsz? Írd meg kommentben vagy a cikk Facebook posztja alá, hogy neked mi vált be.

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás