Nem sok helyen lehet olvasni a Xiaomi & ZMI új produktumáról, ezért is örültünk neki, hogy elsőként írhattunk tesztet a Xiaomi ZMI Alarm Clock Speaker-ről, ami óra és vezeték nélküli hangszóró is egyben, amiről akár kihangosítva telefonálhatunk.

Xiaomi ZMI Alarm Clock Speaker

 

Először a Wall-E animációs filmben látható főhősünk szerelme Eve, a lány robot (már ha egyáltalán be lehet kategorizálni nemek szerint a robotokat) jutott róla eszembe. Bár ez olyan, mint a Rorschach-teszt, ki mit lát meg benne. A csomagban egy kínai nyelvű leírást és egy microUSB kábelt találunk. 5V/1A szükséges az óra működéséhez, így egy mobiltelefon töltőről vagy akár egy USB porttal ellátott hosszabbítóról is használható. Én az LDNIO elosztómra kötöttem rá, amin 4 USB port is van.

Pofásan néz ki ez a félgömb alakú hátsó rész és a kissé döntött fényes felületű, de koromfekete kör alakú előlap, ami mögött olyan gyönyörűen, kontrasztosan jelennek meg a hófehér számok, mint a Xiaomi Xiaoai esetében.

A félgömb alakú hátsó részen a hangszórót rejtő rácsozat látható, ami alá a microUSB port került. A Xiaomi ZMI Alarm Clock Speaker beépített akkumulátorral rendelkezik, aminek kapacitása 2400mAh. A gyártó ígérete szerint így 3 teljes napig használható az óra, hogy nincs áramforráshoz csatlakoztatva. A tetején két apró furatot fedezhetünk fel, az egyik a mikrofon, hogy a mobiltelefonunkat kihangosítva, akár a konyhában főzve is beszélhessünk az órán keresztül. A másik kis lyuk a fényérzékelő szenzort rejti. A Xiaomi itt is ötletesen megoldotta azt, hogy a hófehér színben világító számlap ne legyen zavaró éjszaka. Így ha lekapcsoljuk a lámpákat, egy másodperccel később máris leveszi a számlap fényerejét és nem fog megvakítani minket az óra, ha éjszaka felébredve rápillantanánk a számlapra.

Xiaomi ZMI Alarm Clock Speaker nem is lenne Xiaomi eszköz, ha nem látták volna el mobiltelefonos kapcsolódási lehetőséggel. Bevallom őszintén, kicsit megijedtem, amikor a Xiaomi Home alkalmazás nem találta meg automatikusan az eszközt. Ez a kellemetlen érzés csak tovább romlott, amikor manuálisan sem sikerült beállítanom az órát, hiszen nem található meg az eszköz a felajánlott termékek között. A leírás teljes egészében kínai nyelvű, de a QR kód olvasóval sikerül letöltenem az alkalmazás áruházból a Xiaomi Home alkalmazást is jegyző Beijing Xiaomi Co., Ltd programját, a “小爱同学” nevű appot. Sajnos nem elírás, tényleg csak így található meg az alkalmazás, így reszkető kézzel nyitottam meg a programot és vártam az újfent arcomba tolt csirkeláb-csirkeláb-pálcika karaktereket.

Egyelőre azt a megoldást alkalmaztam, hogy míg az egyik telefonomon megnyitom az appot, a másik mobiltelefonomon előkészítem a Google fordító alkalmazást, ami képes a kamera által látott képen keresztül lefordítani a szöveget. Így ezzel a megoldással tudtam beállítani az órát 24 órás idő kijelzésre és kapcsoltam ki, hogy ne vegye le automatikusan a fényerőt egy előre meghatározott időpontban. Igen, erre is képes, de én meghagytam, hogy csak akkor minimalizálja a fényerőt, amikor lekapcsolom a lámpát és sötét lesz a szobában. Segítségképp odaírtam a képre, mivel érhetjük el a főbb funkciókat:

A kínai nyelvű beállítások között, ahogyan a Xiaomi Xiaoai esetében is, itt is megtaláljuk a fehárzaj módot, amivel elindíthatunk relaxációs hangokat. Ezek megegyeznek a már említett Xiaoai óráéval, így iderakom az óra által kiadni képes hangokat, amelyek a következők lehetnek:

  • tengerpart,
  • ropogó tűz,
  • erdő,
  • eső,
  • tücsök ciripelés.

Természetesen ébresztést is állíthatunk, bár én a kínai nyelvtanulást nem most akartam elkezdeni. Úgyis már annyi ébresztésre képes eszközöm van, de én még mindig az okosóra vagy mobiltelefon párost pártolom. Így én megmaradtam ezen a vonalon. A gateway funkció kimaradt belőle, valószínűleg nem akarnak egyhamar házon belül konkurenciát maguknak. Így a WiFi-vel is rendelkező, bluetooth eszközök felügyeletét a Xiaomi Xiaoai órával vagyunk képesek ellátni.

A Xiaomi ZMI Alarm Clock Speaker a téglalap alakú elődhöz képes sokkal jobb minőségű hangszórót kapott. Az 5W teljesítményre képes neodymium hangszóró sokkal jobban szól, mint ami az elődben volt. Itt a relaxációs hangoknál már a zuhogó eső mellett ki lehetett venni a mennydörgés búgását is. Azt nem mondom, hogy óriási basszusra képes a kis hangszóró, de az 5W zenei teljesítményéből véleményem szerint kihozták a maximumot.

Ami külön remek ötlet volt, az a beépített fényérzékelő. Ennek köszönhetően a nagy fényerővel és kontrasztos megjelenéssel rendelkező kijelző automatikusan lejjebb veszi a fényerőt, ha besötétedik és lekapcsoljuk a lámpát a lakásban.

Normál fényerő

Minimum fényerő

Ha egyszerűen Bluetooth módban kapcsolódunk a hangszóróhoz, akkor a mobiltelefonon, táblagépen vagy laptopon található zenéinket is hallgathatjuk róla, ilyenkor az órán megjelenik a Bluetooth ikon. Természetesen a közép tartomány uralkodik mindenhol, de szép tisztán szól maximális hangerő mellett is. Kapunk egy kis magasat is, ami épp elég és elő-elő bújnak néha a mély hangok is, de senki se várja tőle azt, hogy ettől fognak csilingelni a poharak a vitrines szekrényben. Egyszerűen csak érződik, hogy nem csak a közép az úr, hanem néha képes elkapni egy kis mélyet is.

 

Xiaomi ZMI Alarm Clock Speaker vélemény

Önkéntelenül is azt vettem észre, hogy automatikusan ráküldtem a telefonom hangját az órára (hangszóróra) és az itthoni házimunka közben a kis Xiaomi ZMI Alarm Clock Speaker szólt a háttérben. Erre pedig tökéletes. Nem csak esztétikus, hanem többfunkciós is, szinte remek! A Xiaomi ZMI Alarm Clock Speaker a Banggood webáruházban 34.99$-ba (11000 forintba) kerül. Ezért pedig egy mini hangszórót és egy esztétikus megjelenésű órát is kapunk a pénzünkért.

A Xiaomi ZMI Alarm Clock Speaker-t itt találod meg

 

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás