Egy újabb, munkára és utazásra alkalmas laptoppal jelentkezett a Xiaomi. A Xiaomi Mi Laptop Air kis méretének köszönhetően szinte minden táskába befér. Alacsony fogyasztású, de egyben erős processzora által nem csak szövegszerkesztésre, hanem annál jóval komolyabb feladatokra is bevethető.

A 12.5 colos Xiaomi Mi Laptop Air kijelzője 1920 x 1080 pixeles, azaz FullHD felbontással rendelkezik. A meghajtásról egy energia hatékony Intel Core m3-8100y processzor gondoskodik, ami egy 14nm-es csíkszélességgel készült két magos, négy szálas CPU. Alap órajele 1.1GHz, turbó módban ez az érték 3.4GHz-re is felmehet, ami eléggé erőssé teszi a mindennapi folyamatok során. A kis Intel Core m3-8100y processzor nagyon keveset fogyaszt, beéri 5W-tal is. De a teljesítményére egyáltalán nem lehet panaszunk, hiszen a www.notebookcheck.net weboldalon található összesítés alapján megelőzi az Intel Core i3-6157U processzort is. Viszont annál jóval kevesebbet fogyaszt, csupán az Core i3-6157U egy ötödének energiafogyasztásával is beéri.

Szerencsére a Xiaomi odafigyelt a többi hardverre is, így egy 256GB-os M.2 SSD-t épített bele a gépbe. Memóriából egy 4GB-os modult kapunk, ami most már kezd kevés lenni, ebből többet is adhattak volna. A kétcsatornás 2.4GHz/5.0GHz WiFi támogatásnak köszönhetően maximálisan 867Mbps sebességgel szörfölhetünk a neten.

Ha ránézünk a laptopra, akkor egy Apple-hez hasonló, minőségi gép érzése juthat eszünkbe. Nem is csoda, hiszen a teljesen fém borítás masszív, mégis karakteres külsőt kölcsönöz neki. Vékonyabb lett, mint elődje volt, a 29.2 x 20.2 x 1.29 centiméteres méretével nem mondható nagynak vagy vastagnak, súlya is csak 1.39 kilogramm.

Az Air 12.5 colos kijelzője felett egy 1 megapixeles kamerát találunk, csatlakozókból jobb oldalon egy USB 3.0 és egy USB Type-C portot kapunk. Baloldalra került még a HDMI port és a fülhallgató csatlakozója. A jobb oldali USB Type-C porton keresztül tölthetjük fel az eszközt, így akár egy power bank-ról is elláthatjuk energiával, illetve használható video kimenetként és adatátvitelre is. A a/b/g/n/ac WiFi mellett Bluetooth 4.0 is a repertoár részét képezi. A billentyűzet gombjai nem lettek összepasszírozva, mint ahogy ezt a kis laptopoknál megszokhattuk, angol kiosztást kaptak.

A gépen Windows 10 fut, alapértelmezetten kínai nyelven, amit a Windows Update-en keresztül magyarosíthatunk. Azt hiszem ennyi fáradtságot megér a gép, hiszen remekül néz ki, jó teljesítménnyel rendelkezik, a Xiaomi név pedig nem egy utolsó gyártó.

A laptopra tudtunk szerezni kedvezmény is, így a BGXMLM3 kódot beírva 579.99$-ra mérséklődik az ár. Az EU Priority Line szállítást választva pedig áfa és vámmentesen rendelhetjük meg.

A Xiaomi Mi Laptop Air 12.5 colos laptopot itt találod meg

A kedvezményhez írd be BGXMLM3 kódot

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás