A ClearGrass CGD1 a legaranyosabb és egyben az egyik legokosabb ébresztőóra a Xiaomi ökoszisztémáján belül. Nem csak a kis retró TV külseje miatt különleges, hanem olyan tulajdonságai miatt is, mint a hőmérséklet és páratartalom mérés. Bluetooth kapcsolattal is ellátták, így a telefonos appból több funkciót is elérünk vele, sőt! Több dallamból álló ébresztőt is beállíthatunk!

A Xiaomi ClearGrass CGD1 óra dobozán már azonnal láthatjuk is a Xiaomi termékekhez szokott szemünkkel, hogy a Xiaomi Home alkalmazással párosíthatjuk majd az új szerzeményünket. A kék, zöld és fehér színben kapható órából az utóbbi variánst rendeltem meg. Ahogyan a képeken is látszik, nem a frissen hullott fehér hó színvilágába öltöztették, hanem csontfehér külsőt kapott. A működéséhez két darab AA méretű elemre lesz szükségünk, jól is jöttek a nemrég rendelt ZNTER elemek, amiket gyorsan fel is töltöttem, hogy kipróbálhassam velük az órát.

A 80.3 x 41 x 83 milliméteres méretekkel rendelkező óra egy folyadékkristályos LCD kijelzőt kapott. Szerencsére a 61 x 61 milliméteres kijelzőn megfelelő méretben jelenik meg a pontos idő, alatta a hőmérséklet és pártartalom érték, felül pedig a dátum, a Bluetooth kapcsolatot jelző ikon és a hét aktuális napjának angol nyelvű rövidítése.

 

Az óra másik különlegessége, hogy a kijelző háttérvilágításának bekapcsolását és az ébresztés kiiktatását az óra tetejének lenyomásával érhetjük el. A Xiaomi Home alkalmazás elindítása után csak össze kell párosítanunk az órát a telefonunkkal és a beállítások menüből máris testre szabhatjuk azt.

Kiválaszthatjuk a 9 dallamból álló ébresztő hangot. A 12/24 órás idő formátumot, a Celsius/Fahrenheit hőmérséklet kijelzést. Ám, a legfontosabb dolog a 10 opció közül választható óra háttérvilágításának fényerőssége és a világítási idejének hossza. Még arra is lehetőségünk van, hogy éjszakai módot állítsunk be, így ha nappal 100%-on használnánk a fényerőt, beállíthatjuk az éjszaka és hajnal módot, ami között külön állítható a kijelző háttérvilágítása. Így, ha éjszaka felébredünk, hogy megnézzük mennyi az idő, nem a maximális fényerővel fog a szemünkbe világítani a kis óra.

 

A Xiaomi E-ink kijelzős órájával összehasonlítva, a páratartalom értékben körülbelül 5% különbség van, a hőmérsékleti adat pedig pár tized Celsius fok eltérést mutat a két termék között. Az ébresztő hangját is több lépcsőben állíthatjuk, nekem a leghalkabbra van most belőve, a maximális hangerővel még a szomszéd szobába lévők is felébrednek.

A kis óra nem csak jópofa, hanem a tudása révén könnyű a használata. Nem is tudok belekötni, hogy mit lehetne még belerakni. Mutatja az időt, este sem kell lámpát kapcsolni, hogy megnézzük hány óra van. Mutatja a szobahőmérséklet és páratartalom értékét, a telefonos alkalmazással pedig könnyen beállítható az ébresztés is és nem utolsó sorban az ára is teljesen jó. A bevezető árhoz képest eléggé felnyomták a termék árát. De semmi gond, szerencsére van hozzá kedvezmény kódunk, amivel olcsóbban vásárolható meg. Most 13.89$ (4400 forint) a kedvezménnyel. 

Xiaomi ClearGrass CGD1

Kedvezmény kód: GBJJ46375

 

Ha esetleg már nem működne a kód, írj nekünk és megnézzük van-e hozzá újabb kupon.

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!
Megosztás

4 hozzászólás

    • Először is, bekapcsolod a mobiltelefonon a helymeghatározást. A Xiaomi Home app sokszor nem hívja fel erre a figyelmet, de sok esetben szükséges új eszköz párosításakor. Az órát nem a telefon Bluetooth menüjében kell keresni, hanem a Xiaomi alkalmazáson kerül kell megkeresni vele. Ha a telefon Bluetooth menüjében lett esetleg a párosítás próbálva, ott törölni kell azt és csak a Xiaomi alkalmazáson keresztül rákeresni.

  1. Krizsán Balázs on

    Sziasztok!

    Segítségeteket kérném a következőben: mindent betudok állítani a készüléken, viszont az állandó háttér világítást, illetve az éjszakai fényt nem. Hiába engedélyezem mindkettőt.
    Fontos lenne, hogy ezek a funkciók is működjenek, mert így sötétben semmit nem látok a kijelzőből…
    Van tippetek, hogy vajon mi lehet a megoldás?
    Már írtam a gyártónak is, de nem válaszoltak.

    • Szia!

      Egy ideje már nincs meg az óra, mert közben ajándék lett belőle. De, ha valamilyen úton-módon a kezem ügyébe kerül, megnézem neked.

Hozzászólás