Nem gondoltam volna, de a XIAOMI Mijia Bluetooth Thermometer 2 olyan kicsi, hogy elvész a tenyeremben. Azt tudja, mint a nagyobb E-ink kijelzős testvére (Xiaomi MiaoMiaoCe), de okosabb nála, hiszen Bluetooth kapcsolattal is ellátták. Így a mobiltelefonunkról is ellenőrizhetjük az általa mért hőmérséklet és páratartalom adatokat. Egy gateway-hez kötve, akár WiFi-n keresztül, otthonról távol is megnézhetjük, hány Celsius fok van a lakásunkban.

 

XIAOMI Mijia Bluetooth Thermometer 2 – Kicsomagolás

 

A promóciós képek nem adják vissza azt a kis méretet, ami valóban jellemzi. Ennek köszönhetően szinte bárhol észrevétlenül megbújik. Feltehetjük a hűtőszekrényre, az ajtófélfa mellé vagy ahová csak szeretnénk. A megszokott Xiaomi-s fehér csomagolásban érkezett, a beltartalom csak egy kínai nyelvű leírást és egy kétoldalú ragasztót tartalmazott.

Méretét tekintve 4.3 x 4.3 x 1.25 centiméteres, ami így valóban kisebb, mint az e-ink kijelzős MiaoMiaoCe. Se gomb, se csatlakozó. Semmit nem találunk a kis szenzoron, csak a hátoldalon található apró nyílást, amin keresztül képes megállapítani a levegő hőmérsékletét és annak páratartalmát. A kisméretű LCD kijelző viszonylag vastag kávát kapott. Fent a Celsius vagy Fahrenheitben mért hőmérsékleti adatokat láthatjuk, alatta pedig a páratartalom kijelzését százalékos formában. Mellette, baloldalon egy kis fejecske jelzi nekünk az összesített adatokat. Ha boldog, akkor pont ideális a hőmérséklet és páratartalom érték. Ha szomorú, akkor pedig ideje cselekednünk és bekapcsolni a fűtést vagy épp a klímát és párásítani vagy páramentesíteni a helyiség levegőjét a mért értékektől függően.

A XIAOMI Mijia Bluetooth Thermometer 2 szenzor egy CR2032 típusú elemmel működik, amit szerencsére mellékelnek is a kis eszközhöz. A használata pofonegyszerű, csak távolítsuk el az elem oldalán található apró műanyag fület és már használhatjuk is a szenzort.

 

XIAOMI Mijia Bluetooth Thermometer 2 – A nagy próba

 

A Bluetooth technológiának köszönhetően mobiltelefonunkkal is kapcsolódhatunk a Xiaomi érzékelőhöz a Xiaomi Home alkalmazáson keresztül. De ha rendelkezünk egy Xiaomi bluetooth gateway egységgel, ami WiFi képes, akkor nem leszünk a 10 méteres bluetooth hatósugárra szorítkozva. Ez azt is lehetővé teszi, hogy a telefonos Mijia alkalmazással (ami elérhető Android és iOS rendszerekre is) a WiFi hálózatunkra kapcsoljuk az eszközt. Ennek segítségével pedig a mobiltelefonunkkal akár a város vagy akár a föld másik oldalán is ránézhetünk a lakásunk hőmérséklet és páratartalom adataira.

A telefonos alkalmazás segítségével azonnal láthatjuk a mért értékeket. Lehetőség van megnyitnunk a „history” részt, ahol napi vagy akár havi bontásba leosztva visszanézhetjük a kis szenzor által mért értékeket. Olyan funkciót is integráltak az eszközbe, amivel a kisgyermekeseknek segítenek. Ezáltal a gyerekszobába helyezve a Xiaomi szenzort, képes figyelmeztetni minket, ha a hőmérséklet az eredetileg beállított, 20-24 Celsius foktól eltér, vagy ha a páratartalom 45-70% közötti értéken kívüli értékre változik. Sajnos nincs lehetőség ezeknek a beállításoknak a megváltoztatására, így csak ezeket az értékeket használhatjuk.

Észrevehető a méretkülönbség (Xiaomi E-ink kijelzős óra és szenzor és az új Xiaomi Thermometer 2)

Az E-ink kijelzős modellekkel összevetve szinte soha sem produkált a két, illetve három egység azonos értékeket. A hőmérsékleti adatokat nézve átlagosan 0.1-0.3 celsius fok és 2-5%-os páratartalom különbések jöttel elő. A mellékelt CR2032 típusú elem, a hátlapot lepattintva könnyen cserélhető. A gyári adatok szerint 1 évig is képes működni, így nem sűrűn kell a karbantartásával bajlódni. Kicsi, de tudja azt, amit tudnia kell és nem utolsó sorban olcsó is.

6$-ért, azaz ide kattintva 1800 forintért vásárolható meg a Banggood webáruházban a Xiaomi Thermometer 2

 

Ide kattintva megtalálhatod az összes Xiaomi hőmérséklet és páratartalom mérő eszközt

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Nekem nem sikerült rájönnöm hogy lehet a gateway-hez csatlakoztatni. Valójában bárhol kerestem az eszköz leírását sehol nem említik a gateway csatlakozás lehetőségét. A gateway listájában sincs :(.

Hozzászólás