Lassan azt mondhatom, hogy már évek óta szemezek a Xiaomi Hybrid Pro fülhallgatóval. Így még azelőtt kiszerettem volna próbálni, mielőtt a Xiaomi végleg kivonná a piacról. Miért ennyire ígéretes ez a fülhallgató? A több, mint ezer felhasználói visszajelzés alapján szinte tökéletes a kategóriájában. Amiben nagyban segíti a jobb hangminőség elérését, az a különleges hibrid felépítés. Így nem egy driver dolgozik, hanem egy dinamikus és egy armatúrás meghajtó kelti életre a hangokat.

Több, mint két évvel ezelőtt már a kezeim között tartottam a Xiaomi Mi IV Hybrid fülhallgatót, amit a mai napig használok. Több, mint két év telt el a megvásárlása óta, de még mindig ugyanazokat a gumi harangokat használom, amiket előszőr feltettem, a kábele még mindig eredeti állapotában tündököl. A csatlakozónál, a kezelőszerveknél pedig semmi nyúlás, szakadás nem jelzi az idő vasfogát. Szinte pont ugyanolyan állapotban van, mint amikor 2017 júniusában kivettem a dobozából. Ez pedig előre vetítette nekem azt, hogy a Xiaomi Hybrid Pro-val sem lőhetek mellé.

 

Xiaomi Hybrid Pro – Kicsomagolás

 

A Xiaomi Hybrid Pro más, amolyan próbb lett a korábban próbált fülhallgatóhoz képest. A papírdoboz külső részét lehámozva, a kagylóként nyitható szelence néz velünk farkasszemet, ami mindent magában rejt, amire csak szükségünk lehet. A felső gumiágyon a fülhallgató pihen, alatta felcsavarva az 1.2 méter hosszú kábele. Az ágyikót kiemelve XS, S és L méretben találjuk meg a különböző méretű gumi harangokat. Az alapvető ruházati ismeretekkel rendelkező olvasóknak feltűnhet, hogy egy méret kimaradt a szelencéből. Az „M”-es harangok magán a fülhallgatón kaptak helyet. A doboz alsó felén egy apró fehér dobozban, egy szövet táska található a Mi és a 1MORE DESIGN feliratokkal. Igen, magán a fülhallgatón a 1MORE keze munkáját láthatjuk.

Külsőre apróbb változásokat fedezhetünk el a Mi IV Hybridhez képest. A driver házak nagyobbak, a kábelt vezető műanyag nyakak fényes bevonatot kaptak. A három gombos kezelőszerv nem a keskeny hosszított, műanyagformát alkalmazza, hanem itt már három kör alakú, fém gombot kapunk. A 3.5mm-es csatlakozó aranyozott, az alumínium burkolat már nem recézett, de itt is egy gumi nyak fogja körbe a vezetéket a csatlakozó végnél, csökkentve a kábeltörés lehetőségét. Személy szerint örültem neki, hogy nem 90 fokos, „L” alakú csatlakozót kapunk, hanem megmaradt az egyenes forma. Ám annak viszont tényleg jobban örültem volna, ha a kábelnél megmaradtak volna a harisnyázott megoldásnál, amit a Mi IV Hybrid is kapott. De itt csak sima gumiborítást kapunk.

A kezelőszerv gombjai határozottan kattannak. Már furcsa is volt a megszokott vékony gombsor helyett, ez a jól kitapintható kör alakú, szigetes megoldás. A hármas leosztásnak köszönhetően szabályozhatjuk a hangerőt, előre vagy hátra léptethetjük a zenéinket, elindíthatjuk vagy megállíthatjuk azokat és fel, illetve letehetjük a hívásainkat. A kezelőszerv hátoldalán egy mikrofon is helyet kapott. Ha betesszük a fülünkbe a fülhallgatót, akkor az állvonaltól körülbelül 6-7 centiméterrel lejjebb helyezkedik el a mikrofon.

 

Xiaomi Hybrid Pro – A nagy próba

 

Egy kis bejáratás után jöhettek a próbák, természetesen kikapcsolt hangszínszabályzó mellett. Akit érdekelnek a specifikációk, álljanak most itt a Xiaomi Hybrid Pro fontosabb paraméterei:

  • Érzékenyég: 98dB
  • Impedancia: 32Ohm
  • Frekvencia: 20Hz-40Khz

Az „M” méretű gumiharangot használtam. Jól kizárja a külső zajokat, de mégsem érzem azt, hogy teljesen bedugulna tőle a fülem, használata hosszabb idő után sem lesz zavaró. Persze nem leszünk teljesen süketek a külvilág felé, így ha tömegközlekedésen utazunk, akkor azért hallani fogjuk a régi Ikarusok zúgását, ha épp nem hallgatunk zenét. De egy kis muzsikával, szinte a külvilág összes zaja megszűnik számunkra.

Más hangot kapunk, mint a Mi IV Hybrid esetében. A Mi IV valahogy sokkal jobban „V” karakterisztikájú. Ezzel szemben a Xiaomi Hybrid Pro sokkal jobban kiemeli a középtartományt is. Mélyekből kevesebbet kapunk, de sokkal tisztábban szólalnak meg a magas hangok és élénkebbek a közepek is. A Xiaomi Hybrid Pro-ban sokkal több tartalék van, ha esetleg valaki személyre szeretné szabni és a saját ízlése szerint beállítani a hangszínszabályzóval. Nekem jobban tetszett, hogy nincsenek dübörgő, teljesen felesleges mélyek. Számomra jobban fekszik ez a dallamos lágyság, amire képes. De nem kell félni, hiszen ahol erőre van szükség, ott tombol a Xiaomi Hybrid Pro és meg is mutatja a maga erejét a basszusok között is.

Térben sokkal jobban elhelyezi a hangokat. Tisztábban, dinamikusabban, egyszerűen mondva sokkal jobban szól, mint a Mi IV. Szerencsére nincs kábelzaj sem, a rajta keresztül lebonyolított beszélgetéseknél nem panaszkodtak, hogy gyengén vagy rosszul hallanának a kis mikrofonon keresztül. Így szinte semmilyen hibát nem tudok felróni a Xiaomi Hybrid Pro számlájára. Érezhető az árkülönbség a két fülhallgató között. Míg a Mi IV Hybrid 20$-os áron mozgott, addig a Xiaomi Hybrid Pro közel 31$-ba kerül, sőt most még ennél olcsóbban is megvásárolhatjuk! A hangját tekintve érezhető a 3.500 forintos felár a Pro javára. Ez az összeg pedig nem sok, ha tisztább hangokat szeretnénk kapni. Engem meggyőzött a Xiaomi Hybrid Pro. Így a Mi IV Hybrid hibátlan állapotban megy vissza a dobozában és avanzsálódik át tartalék fülhallgatónak. Most a Xiaomi Hybrid Pro lesz az első számú fülesem.

 

A Xiaomi Hybrid Pro a Banggood webáruházban 31$-ba (9.200 forintba) kerül

A Gearbest webáruházban pedig 24.99$-t (7.400 forintot) kérnek érte

 

Érdekelnek a Xiaomi termékek? Nézd meg a Xiaomi tesztjeinket!

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt

Megosztás

Hozzászólás