Egy újabb kültéri, éjszakai kamera járt nálunk. Már külsőre is látható rajta, hogy nem egy kispályás darabról van szó. FullHD felbontásra képes, ellátták mikrofonnal és hangszóróval is az éjjellátó, kültéri kamerát!

XIAOMI Cooperation Brand, így hivatkozik rá a termék adatlapja. Nem egy Xiaomi termékkel van dolgunk, így nem is a kínai gyártónál megszokott Xiaomi Home alkalmazást kell használnunk hozzá. A V380 típusjellel ellátott kamera dobozának tartalma dicséretes. Főleg az első és legfontosabb tartozék, a kamera adaptere, ami EU szabványú csatlakozóval érkezik. Kapunk még egy leírást, csavart és tiplit és egy műanyag tartókonzolt, amivel a ház falára rögzíthetjük a kamerát.

 

Xiaovv XVV-1120S-B1 – Kicsomagolás

 

Szerencsére alaposan becsomagolták a szerzeményünket, így egy levegővel teli, párnázott tasakban pihen. A hófehér kamera két beépített, forgatható antennákat kapott. A 60cm hosszú kábelen találjuk a táp és a LAN csatlakozót és egy kupakkal ellátott hard reset gombot. Így, ha bármi történne a kamerával, a gombot megnyomva újraindíthatjuk azt.

Elég vagány kis külsővel áldották meg. Nekem egy hófehér mechanikus dobermannra emlékeztet így szemből, bár lehet, csak az orvosomat kellene felkeresnem a képzelgéseim miatt.

A FullHD felbontású kamera mellett találjuk meg az infravörös szenzorokat, felette pedig a fényérzékelőt, hogy tudja a kamera, mikor kell átkapcsolnia éjszakai üzemmódba.

 

Xiaovv XVV-1120S-B1 – A nagy próba

 

Annyira azért nincs köze a Xiaomihoz, hiába Xiaomi Cooperation Brandként hivatkoznak rá, hogy nem integrálható a Mi Home alkalmazásba, hanem a saját V380 szoftverüket kell használnunk. Itt kell megjegyeznem, hogy magával a szoftverrel semmi baj nincs. Mindent tud, amit tudnia kell.

A Xiaovv XVV-1120S-B1 appját elindítva láthatjuk a párosított kameránkat/kameráinkat. Cloud Service előfizetők akár a weben is tárolhatják a felvett videót, de én kihagytam ezt az opciót. A DEMO menüpont elmagyarázza az eszköz használatát, bár nem hiszem, hogy nagyon szükségünk lenne erre, így ugorjunk is a Profile fülhöz. Itt érjük el a számunkra fontos opciót, a Settings menüt. Részletes beállítási lehetőségeket nem kapunk, amit kicsit sajnálok, hiszen itt csak a régiót tudjuk állítani, törölni a cache-t és megnézni, van-e újabb szoftver a kamerához.

Ha a legelső fülön a kamera képére kattintunk, akkor beléphetünk az élő módba. Itt a telefonon keresztül követhetjük nyomon, mit is lát a kameránk. Némíthatjuk a hangot, válthatunk SD/HD mód között, 180 fokkal elforgathatjuk a kamera képét, ha fejjel lefelé kellett felszerelnünk a kamerát és innen azonnal készíthetünk fotót és rögzíthetünk videót.

Amint behelyezünk egy microSD memóriakártyát a kamerába, a felvétel automatikusan elindul. Nincs külön opció, hogy milyen felbontásban, milyen bitráttal rögzítsen, milyen hosszan. Semmi! Működik, rögzít és kész. 10 perc hosszúságú szeletekre vágja a felvételt. A Replay menünél pedig naptári napra pontosan visszanézhetjük a rögzített felvételeket. Itt választhatnánk ki a Cloud opciót is, de én csak SD kártyával használtam. A felvett videóknál láthatjuk a dátumbélyeget, a videó hosszúságát, és ha felvétel közben mozgást, azaz riasztást érzékelt, akkor a videónál egy kis piros fényszirénára emlékeztető ikont is kapunk.

 

További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

 

A videó szeletre kattintva azonnal lejátszhatjuk a felvételt, amibe természetesen bele is tekerhetünk. Kíváncsi voltam milyen bitráttal rögzít és mekkora lesz egy 10 perces videó mérete, így megnéztem a fájladatokat. A lementett, 10 perc hosszúságú fájl 8.6MB méretű lett, amiből kiszámolható, hogy több, mint 1000 óra videóanyag rögzíthető egy 64 gigabájt kapacitású memóriakártyára, azaz több, mint 42 napra elegendő ez a tárhelymennyiség. Ajánlott minőségi memóriakártyát használni, amiből véleményem szerint elég egy 64GB-os verzió. Én a Samsung memóriakártyáit használom, hiszen a folyamatos működést is jól bírják és most a 128GB-os modell egész baráti áron kapható. Nem melegednek fel használat közben és ellenállnak a hidegnek, melegnek egyaránt.

A microSD kártyára tárolt fájlt csak a VLC tudta kezelni, de a legoptimálisabb lehetőség, az exportálás. A telefonos alkalmazásban kattintsunk rá a felvett file-re és a letöltés gombbal elmenthetjük azt a telefonunkra. Így már bárkinek tovább küldhetjük vagy lementhetjük a rögzített felvételeket. A felvett videó 2304×1296 pixel felbontású, ami 119kbps bitráttal rögzül, éjszakai felvételeknél ez 250kbps körül alakul. Amennyire kevés ez a tömörítés mennyiség, annyira elfogadható a rögzített kép. Sejtésem szerint a magas képkockaszám hivatott arra, hogy minél kevésbé legyen pixeles a kép és ehhez próbálták megtalálni a lehető legalacsonyabb bitrátot.

Nem kapunk mozi élményt, de a számítógép monitorán sem annyira zavaró ez a minőség, telefonon meg pláne nem. Arra azért nem használható, hogy lássuk vele, mit olvas egy a kamera alatt álló és újságot a kezében tartó gyalogos, de otthoni körülmények között nem lehet okunk panaszra. 

Az éjjellátó funkció is jól működik. Papíron 15 méteres látótávolsággal rendelkezik az éj sötétjében, amiben az infravörös szenzorok segítik. Nem csak papíron, hanem a valós életben is hozza ezt a távolságot. A gyári adatok szerint 180 fokos látószögű optikával látták el, én ezt inkább mondanám „csak” 150 foknak.

Nappali és éjszakai felvétel

 

A jó megoldás, hogy a teljes napi idővonalat át tudjuk tekerni. Amikor pedig mozgást érzékelt, akkor az idővonalon piros sávval jelzi azt. Így nem kell egy 24 órás felvételt átnyálaznunk, csak azokat, amiket ő kijelzett. Használat közben szerencsére elfelejthetjük azt a hibát, amit a Gocomma kamerája okozott, hogy minden 24. óra után újra kellett indítani a WiFi csatornakiosztása miatt. Itt szerencsére nem találkoztam ezzel. Mivel az otthoni WiFi hálózatra csatlakozik, ezért ha a mobiltelefounkon elindítjuk az alkalmazást, akár az otthontól távol is hozzáférhetünk a kamera által látott képhez.

A Xiaovv XVV-1120S-B1 FullHD éjjellátó kamera hozta a kötelezőket. Nem kerül sokba, nem kell miatta behúzni az UTP kábelt, csak a tápra van szüksége. A WiFi jelerősségre sosem volt panaszom, beltéren és kialakításának köszönhetően kültéren is megállja a helyét. Szerencsére nem kerül sokba, így viszonylag olcsón megúszhatjuk egy éjjellátó kamera felszerelését, aminek képét a munkahelyről vagy akár a nyaralás alatt is megtekinthetjük.

Szerencsére most van hozzá kedvezmény kódunk is, így olcsóbban vásárolható meg a Xiaovv XVV-1120S-B1 kültéri kamera. A kedvezmény kóddal 29.99$-ba kerül, amit az EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhetünk meg

Kedvezmény kód: BGVVRA

 

Kövess minket Facebook-on az új hírekért és akciókért

Az online kupontáblázatban minden nap megtaláljátok a webáruházak legújabb kedvezményeit

Megosztás

Hozzászólás