Saját magának állított ellenfelet a Xiaomi az új Mijia T100 Mi elektromos fogkeféjével, hiszen az ugyancsak olcsó So White modellel szemben ez csak 2.200 forintba kerül. Ezért a pénzért pedig kapunk egy cserélhető fejet, microUSB-s töltést és egy hónapos üzemidőt ígér!

 

Xiaomi Mijia T100 Mi elektromos fogkefe teszt – Kicsomagolás

 

A központi raktárban egy sárga ragasztószalaggal még össze is tekerték a dobozt, így azt nem tudtam maradéktalanul eltávolítani a külsejéről, de legalább a nylon csomagolásban nem sérült meg a fogkefe papírháza. Sok extrát nem találunk a dobozban, csak a legszükségesebbeket kapjuk. Maga a fogkefe, külön csomagolva a fej, egy microUSB kábel és egy kínai nyelvű leírás. Utóbbira nem lesz szükség, hiszen mindent részletesen elmondok/leírok majd, amire csak szükségünk lehet.

Külsőre talán még jobban is néz ki, mint a So White EX3. Ami tetszett a Mijia T100 Mi-ben, hogy az alja már nem lekerekített, hanem teljesen sima, így állítva is tárolhatjuk. De megmaradt a vízszintes tárolás lehetősége is, mint az EX3 modellnél. Ott egy kis bakot kapott a nyak rész, így a fej nem ér hozzá semmihez. Itt pedig a markolat kapott egy telis-tele, kis dudorokkal rakott borítást, aminek köszönhetően még vizes kézzel sem fog csúszkálni a fogkefe a kezünkben. Ez persze kellően megemeli az egész testet, hogy vízszintesen letéve se érjen le a fej.

Alul a micro USB portot takaró fedelet találjuk, a fogkefe IPX7 védettséggel rendelkezik. A testen felfelé haladva láthatjuk a Mijia logót. Felette egy akkumulátor formájú értesítő led, ami zöld és piros színben képes jelezni a működést, illetve az akkumulátor kapacitást és a töltést. Egy kisebb és egy nagyobb zöld LED pedig a két erősségű funkciót jelöli, amik között a felette található, gumiborítást kapott be/ki kapcsoló gombbal válthatunk.

A nyak részre tehetjük rá a fejet. A fej és a nyak között egy 0.3-0.8mm-es hézag van, amire a leírásban is kitérnek. Ez a gyártó szerint azért kellett, mert így, ha fogmosás közben víz folyna be az illesztéshez, a viszonylag nagyobb hézagnak és a gyors rezgésnek köszönhetően ki is rázkódik onnan. A sörték sokkal lágyabbak és vékonyabb szálúak, mint a So White EX3 esetében. A T100 Mi 18.7 centiméteres magassága és 2.85 centiméteres átmérője mellé 46 grammos súly társul, amivel egy kicsit magasabb, mint a So White fogkefe.

 

Xiaomi Mijia T100 Mi elektromos fogkefe teszt – A nagy próba

 

Nem is tettem fel tölteni az első használat előtt, mert alapesetben is 30 napra elegendő az akkumulátora, így ki is próbáltam milyen vele fogat mosni. A bekapcsológombot megnyomva azonnal el is kezd rezegni, ami a gyári adatok szerint 16.500 rezgés/perc sebességre képes. Ez a szám elég magas, azt hittem, hogy túlságosan erős lesz nekem, de nem így lett. A sörték kellően lágyak és vékonyak, hogy ne legyen kellemetlen a fogmosás. Sőt, azt kell mondanom, hogy így még gyengébb is, mint a So White fogkefém. Nem gondoltam volna, de a szinte apró tűszerű sörték jobban beférnek a fogak közé, így alaposabban tudjuk kitisztítani a fogközöket. Bár az érzékeny ínyűek lehet, hogy épp ezt a tulajdonságát nem nagyon fogják kedvelni. A bekapcsoló gombot megnyomva választhatjuk a második, lágyabb módot is.

Xiaomi Mijia T100 és a So White EX3

Ahogyan azt eddig megszokhattuk, a fogmosás 2 percig tart, munka végeztével automatikusan lekapcsol. 30 másodpercenként pedig egy apró rezgés szünettel jelzi nekünk az időt is. Egyszóval mindent tud, amit a nagyok. Még most sem merült le, még mindig nem kellett a töltőre tennem. A Xiaomi-nál eddig sose kellett csalódnom az üzemidőben, így szinte itt is borítékolható, hogy a 30 nap, az valóban annyi lesz. A töltés egyszerű, csak nyissuk le a kis ajtót a fogkefe alján és csatlakoztassuk hozzá a microUSB kábelt, amivel 4 óra alatt feltölthető a fogkefe.

 

Xiaomi Mijia T100 Mi elektromos fogkefe teszt – Vélemény

 

Milyen lett a T100? Nézzük meg az árát, emésszük meg az olvasottakat és döntsünk. Az én véleményem az, hogy ezért az összegért nem éri meg az Alfawise, Oral-B és hasonló társakat megvásárolni, ha itt van nekünk a Xiaomi 2.200 forintért Esetleg a So White EX3 kicsivel drágábban. Mivel ennyire olcsó, szinte több darabot is be lehet rendelni, mert ennél olcsóbb és praktikusabb karácsonyi ajándékot nem nagyon láttam mostanában. A kedvezmény kóddal 2.200 forintra csökkenthető az elektromos fogkefe ára.

A fogkefét itt találod

Kedvezmény kód: GB-HBZXCBJB

Tartalék fejet is rendelhetünk már hozzá a Banggood webáruházból, ahol jelenleg 2.19$-t kérnek érte.

 

Van egy másik lehetőség, amivel szettben olcsóbban lehet megvásárolni. Így 3 darab fogkefe a kedvezmény kóddal csak 19.99$-ba (5.950 forintba) kerül.

Kedvezmény kód: BGGR297

 

Ha nem működnének, lejártak volna a kódok, ami előfordulhat, írj nekünk. További hírekért és akciókért kövess minket a Facebook-on. A Google Chrome böngésző plugin feltelepítésével pedig támogathatod a munkánkat.

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás