Ismét egy memóriakártya teszttel jelentkezünk. Ezúttal egy márkásabb darab járt nálunk. Az Alfawise 128GB-os modellje után megérkezett a Samsung hasonló méretű kártyája, ami már a 4K felvételek rögzítésére is alkalmas. Ezt a tudását még a csomagoláson sem felejtették el feltüntetni.

A kártya most nagyon jó áron kapható, a kedvezmény kóddal csak 17.99$, azaz 5.500 forintba kerül!

Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártya

Kedvezmény kód: GBCNSXU3128GB

 

Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártya teszt – Kicsomagolás

 

A kártya csomagolása nem sokban különbözik a korábban próbált 64GB méretű modelltől. A fotók és videók rögzítéséhez már jó ideje ezt a kártyát használom a Panasonic G80 gépemben is. Gyors, nincs vele gond, megbízható kártyának bizonyult a több, mint egy év során.

Egy különbség azonban felfedezhető a két modell között, mégpedig egy pozitívum, hogy a 128GB méretű microSD mellé már egy átalakítót is kapunk, ami persze nem egy nagy tétel, de jó hír, hogy ezt nem nekünk kell beszerezni.

A kártyán az U3 feliratot találjuk, tehát a kártya garantáltan alkalmas 30mb/s sebességű írásra. Ez persze nekünk elég kevés lenne, de szerencsére már a csomagoláson is ennél nagyobb számokat láthatunk. 100mb/s és 90mb/s tempókat (a gyári érték szerinti olvasási és írási sebességre értendő), ami jó hír, hiszen ebből már egyből tudhatjuk, hogy nem egy lassú kártyával van dolgunk.

 

Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártya teszt – A nagy próba

 

A kártyára természetesen ráeresztettem a CrystalDiskMark alkalmazást, de egy teszt nem teszt és szeretem látni a valós életből merített adatokat is, így ezután jöhet a Total Commander által mért másolási sebesség. Itt egy 40GB méretű fájlt másoltam fel kétszer egymás után. Ezzel a memóriakártya tempóját is ellenőrizni lehet és a két darab fájl felmásolása után azt is, hogy mennyire melegszik fel a 128GB méretű tároló.

 

A CrystalDiskMark 84.15mb/s olvasási és 72.3mb/s írási sebességet mért. Ezek után jöhetett a 40GB-os fájl kétszeri felírása, majd visszaolvasás Total Commanderen keresztül. Az írási sebesség átszámolva 75mb/s volt. A meglepő az volt az egészben, hogy szinte végig tartani tudta ezt a sebességet, mindkét esetben. A két fájl felmásolása után jöhetett a kézhő teszt, hogy mennyire melegszik fel a kártya. Jelentem semennyire! Ez jó hír, hiszen nincs túlmelegedés, tehát valószínűleg semmi gond sem lesz vele hosszú távon sem, ahogy ez be is igazolódott a Samsung 64GB-os kártyájával is, amit már több, mint egy éve használok.

A visszaolvasás is remekül ment, itt 86.3mb/s körüli értéket kaptam, ami szintén igen jó eredmény.

 

Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártya teszt – Vélemény

 

Az olcsó memóriakártyák közül sok tudja a 80mb/s körüli olvasási tempót, de kevés az a típus, ami 70mb/s feletti írásra képes. Így a Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártya nálam 5/5 pontot kapott. Főleg, hogy a kedvezmény kóddal jelenleg 25.99$ helyett, 17.99$-os (5.500 forintos) áron kapható, szállítás biztosítás nélkül! Így remek vételnek bizonyult!

 

A Samsung EVO Plus 128GB microSD memóriakártyát itt találod meg

Kedvezmény kód: GBCNSXU3128GB

 

 

Ha pedig egy 64GB méretű pendrivera lenne szükséged, amin USB3.0 és Type-C csatlakozó is van, akkor jó hírünk van! A BlitzWolf® BW-UPC1 64GB USB 3.0 Alumínium házas pendrive 14.9$, azaz ~5.550 forint a kedvezmény kóddal!

blitzwolf bw-upc1_header
Kupon: BGBWGKYH8
Link: BlitzWolf® BW-UPC1

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás