Az egyre csökkenő memóriakártyák árai árak miatt, manapság már nem újdonság, ha pár ezer forintért 64GB vagy akár 128GB méretű példányokat vásárolhatunk. A Gearbest webáruház sajátmárkás, Alfawise márkanév alatt is rengeteg terméket találhatunk. Médialejátszókat, FM transzmittereket, konyhai kiegészítőket és a jelen teszt alanyát is, a legújabb 128GB méretű microSD kártyát is, ami végre nem csiga lassúságáról lesz híres.

 

Alfawise 128GB microSD teszt – Kicsomagolás

 

Sok újdonságot nem rejt a csomagolás. A megszokott háromszög alakú formát kapjuk, egy kis átlátszó műanyag ablak társaságában, hogy ha az üzletek polcain találkoznánk a termékkel, akkor is láthassuk, hogyan is néz ki ez a mikro méretű SD kártya. A csomagolás büszkén hirdeti a 80mb/s sebességet, ami ha belegondolunk, valóban nem egy rossz dolog. Bár a gyártó ezt az olvasási tempóra érti. Itt már valószínűleg sokaknak lefelé görbülhet a szája, a microSD kártyára szitázott boldog, mosolygós fejjel ellentétben. De azért nem eszik olyan forrón a kását. 80mb/s írásra nem képes, de ha nem 4K videóanyag tárolása a szempont, akkor teljes mértékben megleszünk elégedve a kártya tudásával.

 

Alfawise 128GB microSD teszt – A nagy próba

 

Az első tesztet, ahogyan mindig is, a CrystalDiskMark alkalmazással végeztem, majd jöhetett a valós sebesség mérés, egy körülbelül 40GB méretű fájllal. A CrystalDiskMark általi mérések alapján valóban hozta azt a sebességet, amivel hirdetik a kártyát. Az olvasási sebesség 83mb/s körül alakult. Az írás lassabb, de azért még így sem rossz, hiszen ott 70mb/s sebességet mért az alkalmazás. De ezt ne vegyük mindig készpénznek, úgyhogy jöhetett az újabb teszt.

A valós életből merített tesztet a Total Commander segítette. Jöhetett a 40GB méretű fájl másolása. Ezáltal azt is meg lehet tudni a kártyáról, hogy hajlamos-e melegedésre. Ugyanis a gyenge minőségű memóriakártyák hajlamosak eléggé felmelegedni, sőt túlhevülés esetén kárt is okozhatnak az eszközeinkben. Emiatt nem érdemes túl olcsó, nevesincs memóriakártyákat beszerezni. Inkább maradjunk meg az arany középútnál, ha nem szeretnénk sokat költeni.

Írás

A 40GB-os fájl másolása körülbelül 13 percet vett igénybe. Szerencsére a sebesség mindig tartotta a 48-53mb/s körüli tempót. A másolás végeztével egy kis langyosodás volt tapasztalható, de egyáltalán nem volt vészes. Jöhetett még egy, ugyanekkora fájl felmásolása, majd annak visszaolvasása. Így már 80GB adatot másoltunk fel a memóriakártyára a valós adat ellenőrzéséhez. Ezzel sem volt gond, tartotta az eddigi sebességet.

A visszaolvasást szintén mértem a Total Commander által kijelzett módon, így itt is valóban tartotta a memóriakártyára ráírt sebességet 86.000kb/s, azaz körülbelül 83mb/s olvasási sebességgel.

Olvasás

Ahogyan azt eddig megszokhattuk az Alfawise memóriakártyáiról, a ráírt sebességet a jelen modell, 128GB méretű kártya is hozta. A jelenlegi kedvezmény kóddal, a körülbelüli 5.600 forintos ár alapján jó választásnak bizonyult. Ha a sebessége miatt még nem is használhatjuk a fényképezőgépünkben 4K tartalom rögzítéséhez, egy videó vagy zenelejátszó eszközben, táblagépben, mobiltelefonban, videók vagy fotók, zenék tárolására tökéletesen elegendő lesz.

A kedvezmény kóddal valóban elég szép tárhely mérettel rendelkező memóriakártyát vásárolhatunk magunknak. Az ALFAWISE128G kedvezmény kód felhasználásával 17.99$-ra (~5.600 forintra) csökkenthető az ára.

Alfawise 128GB microSD memóriakártya

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat. Amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

Hozzászólás