BlitzWolf adathordozók 1. rész

Ekkora tárhelykapacitással rendelkező memóriakártyát még sosem mertem rendelni. Az olcsó, névtelen gyártók termékeiből nem szívesen vásárolok, de amikor megláttam, hogy a BlitzWolf dobott a piacra egy U3-as kártyát, egyből két darabot is vásároltam belőle!

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen lehet, hogy sokaknak még most sem mond sokat a BlitzWolf név. Nekik finoman megjegyezném, hogy ha érdeklődnek a mobiltelefonjainkhoz vásárolható kábelek és töltők után és nem a horribilis áron mért gyári tartozékokat keresik, akkor a BlitzWolf-al egyszerűen nem lehet mellé lőni. Ugyanakkor már sok területen megvetették a lábukat, így már számtalan kiváló minőségű vezeték nélküli fülhallgatóval rendelkeznek, de világítástechnikában is egyre jobban fejlődnek. Egyszóval ez a már-már közeli ismeretség alapján szavaztam nekik bizalmat, hogy egy relatív olcsó, hiszen a kedvezmény kóddal még mindig 4.800 forintba kerül (16-23$), de nagy tárhelykapacitású memóriakártyát válasszak tőlük.

BlitzWolf® BW-TF1 128GB microSD | Kedvezmény kód: BG25f221

 

BlitzWolf BW-TF1 128GB microSD memóriakártya – Kicsomagolás

BlitzWolf BW-TF1 128GB microSD (1 of 2)

A BW-TF1névvel fémjelzett termékük választható 16, 32, 64 és 128GB-os méretben is. Pozitívum a gyártótól, amit még sokan most sem lépnek meg, hogy még egy SD-microSD átalakítót is kapunk a csomagban, így erre sem lesz gondunk a későbbiekben. A csomag a jól megismert zöld-fehér színvilágot idézi. A kőkemény papír fogja közre a műanyag ablak mögött megbúvó microSD kártyát. Egy gyors nyisszantás és már ki is vehetjük őt a helyéről. A műanyag tokot nem kell eldobnunk, mert szerencsére később is használható, ha tárolni szeretnénk benne a kártyánkat.

BlitzWolf BW-TF1 128GB microSD (2 of 2)

Míg a 16 és 32BG-os microSD 10 / 30MB/s írási és olvasási sebességgel rendelkezik, addig a 64 és 128GB-os modell 30 / 80MB/s sebességre képes, ezt jelzi is nekünk a kártya az U3 taggal. Erre szükségünk is van, hiszen ha már egy nagyobb méretű memóriakártyát vásárolunk, akkor elkél a nagyobb sebesség is, hogy a fájlokat gyorsabban tudjuk mozgatni. Szerencsére nem kérnek különösebben magas felárat a tempóért, így ezért külön piros pont jár a gyártónak. Bérmelyik tárhelykapacitással rendelkezőpéldányt is választjuk, mindegyik ellenáll a rázkódásnak, a röntgensugárnak, a hőmérsékletnek (-40°C, +85°C), a mágnesességnek és IPX7 védelemmel rendelkeznek.

BlitzWolf BW-TF1 128GB microSD (3 of 11)

BlitzWolf BW-TF1 128GB microSD (6 of 11)

 

BlitzWolf BW-TF1 128GB microSD memóriakártya – A nagy próba

BlitzWolf BW-TF1 128GB microSD

Az eddig megszokott TotalCommanderben történő írás/olvasás mellett lefuttattam a CrystalDiskMark alkalmazást is, hogy megmérjem a kártya sebességét. A kártya exFat fájlrendszerre formázva érkezett, a 128GB-os névleges méretből 117GB-ot használhatunk fel. Nem kell megijedni, nem akar a gyártó senkit sem átverni, az átváltásból ered ez a méretkülönbség.

BlitzWolf BW-TF1 128GB microSD

A 64 és 128GB-os memóriakártya a gyári adatok szerint 80MB/s olvasás és 30MB/s garantált írási sebességre képes. A CrystalDiskMark alkalmazásban jöhetett az első teszt, amelyben hozta a gyártó által állított értéket. Olvasásnál 83.71MB/s, míg írásnál túl is szárnyalta a megadott értéket, itt 47.91MB/s sebességet mértünk.

Szeretem az életszerű dolgokat, így jöhetett a TotalCommanderes másolás és olvasás a kártyáról.

BlitzWolf BW-TF1 128GB microSD írás

A közel 10GB-os tesztfájllal kezdtem, itt átlagban 45MB/s sebességet kaptam a memóriakártyára való írás alkalmával. Jöhetett a felmásolt fájl visszaírása az SSD-re, ahol pedig 83.9MB/s sebesség volt az átlagos tempó. Ezután jöhetett egy 40GB méretű fájl másolása a memóriakártyára, ahol arra voltam kíváncsi, hogy tartja-e ezt a sebességet ekkora folyamatos adatmennyiség írásakor és tapasztalható-e melegedés. Ekkora fájl esetében az átlagos írási tempó 38MB/s körül alakult, ami így is magasabb a gyári értéknél, pontosan 126%-kal gyorsabb, ami nagyon jó hír. A 40GB adat felírása után éppen csak elkezdett langyosodni a memóriakártya, ezáltal nem kell attól tartanunk, hogy kárt okozna valamelyik eszközünkben. Ez ugyanis sajnos nem mondható el a névtelen gyártók termékeiről, de a BlitzWolf itt is bizonyított!

 

Vélemény

A BlitzWolf BW-TF1 hozta azt a sebességet, amit a gyári adatok írnak, illetve annál még többet is. Hiszen a megadott írási érték 30MB/s sebességét közel 30%-kal túlszárnyalta és tartani is tudta több tíz gigabájt írása közben is úgy, hogy a memóriakártya nem melegedett fel. A BlitzWolf microSD kártyája remekelt a tesztünkön. A megadott gyári sebességen felül teljesített, a 128GB-os méret pedig akkora, hogy sokan sosem fogják megtölteni adattal.

Kedvezmény kód: BG25f221

 

Támogasd az oldalt azzal, ha Google Chrome böngészőt használsz, telepítsd fel a támogatói plugint. Ezzel támogatod a munkánkat, így a külföldi webáruházak is látják az oldalról indított vásárlásokat, amelyek alapján még több akciót, terméket és tesztet mutathatunk be nektek. A böngésző plugint itt találod meg

Köszönjük, hogy támogatod az oldalt!

Megosztás

3 hozzászólás

  1. Nagy Zoltán on

    Szia!

    Adapterrel laptopban tesztelted a kártyát, vagy adapter nélkül? Nekem ugyanilyen van és 16MB/s-nél nagyobb írási sebességet nem tudtam kicsikarni belőle (csak adapterrel tudom használni, esetleg usb átalakítóval).

    Előre is köszi:

    ZooL

    • Szia!

      A kártyához mellékelt SD adapterrel használom. Lehet, hogy a gépben található kártyaolvasó sebessége nem megfelelő.
      Egy Teclast ultrabook-ban, amit másodlagos gépként használok, microSD olvasó van, de ott a gép kártyaolvasója lassú. A HP Omen laptopomba épített kártyaolvasóval tudtam kihasználni a kártya maximális sebességét, amit a mérésben is látsz.

      Üdv,
      Péter

      • Nagy Zoltán on

        Köszi az infókat! Akkor a sebességen maximum úgy tudok javítani (már azon kívül, hogy veszek egy új laptopot :)), ha egy USB 3.0-s átalakítóba rakom a kártyát. Azzal elvileg menne a 70mb/s, és azért az mégsem 16. 🙂

Hozzászólás