A BlitzWolf vezeték nélküli fülhallgatóiról csak jókat lehet hallani. Nem is egy helyről kaptunk olyan infókat, hogy minőségben kenterbe veri az új Xiaomi AirDots fülhallgatót is. Ezek alapján muszáj volt kipróbálnunk, hogy megtudjuk, milyen szintet képvisel a BlitzWolf BW-FYE3!

A gyártó számtalan vezeték nélküli fülhallgatóval rendelkezik. Érdemes szétnézni a repertoárunkban, hiszen árban és tudásban is más-más szintet képviselnek. A Xiaomi AirDots fülhallgatót már volt szerencsénk letesztelni. Nagyon megtetszett a hófehér kis kapszulában található modell, elő is lépett az elsőszámú utcai fülesemmé, de lehet, hogy most trónfosztás lesz ebből.

BlitzWolf BW-FYE3 fülhallgató

 

BlitzWolf BW-FYE3 fülhallgató – Kicsomagolás

 

BlitzWolf BW-FEY3 (2 of 10)

A BlitzWolf követte az eddig megszokott vonalat és újra a zöld-fehér szín dominál az FYE3 dobozán. A lekerekített oldalakkal rendelkező fülhallgatót tartó doboz mellett egy leírást és egy microUSB végű kábelt kapunk a tok töltéséhez.

BlitzWolf BW-FEY3 (3 of 10)

A Xiaomi AirDots tokjához képest sokkal férfiasabbra sikeredett a méretes doboz, olyan mintha baltával faragták volna erre a szögletes, lekerekített sarkú formára. A fülhallgatót tartó szelence határozott súllyal rendelkezik, kimondottan nehéznek mondható, ami annak köszönhető, hogy egy 2600mAh kapacitású telepet kapott is kapott. Utóbbi nem csak a fülhallgatók töltésére szolgál, hanem a gyártónál egyetlen modellként, ez akár a telefonunk vésztöltésére is használható microUSB és USB portjának köszönhetően. Nem sok ilyen többfunkciós töltőbölcsővel találkozni, de mindenesetre jól fog jönni, ha egy túra alkalmával egy kis energiára lenne szükségünk.

BlitzWolf BW-FEY3 (6 of 10)

A matt fekete bölcső füst szürke fedelet kapott. A tok elején a már említett két USB portot találjuk. A tetejét kinyitva a fülhallgatókat néznek velünk farkasszemet, amik a kis érintkezőkkel felszerelt helyükben ülnek. Kapunk egy állapotjelzőt is, ami nem csak egy egyszínű kör alakú LED, hanem egy háromszög alakú, több színben, azaz több jelzést is mutatni képes jellel látták el.

A fülhallgatókat egy mágnes tartja a helyükön, tehát kiesni még a tokot fejjel lefelé tartva sem fognak. Sőt, a lekerekített felület miatt először még a kivételük sem ment elsőre. Ha a TWS fülesek méretét nézem, nagyobbak, mint a Xiaomi AirDots és teljesen más formát képviselnek. A Xiaomi kis hófehér bab alakú formájához képest egy teljesen új formát öltött magára a BlitzWolf BW-FYE3.

BlitzWolf BW-FEY3 (4 of 10)

Az érintésérzékeny homorú külső felületet egy kör alakú LED sáv veszi körbe, ami több színben is képes világítani. Az elején úgy éreztem, mintha diszkóban lennék, hiszen zöld, kék és piros színekben képes felvillanni, illetve lágyan pulzálni (ami nagyon jól néz ki), hogy jelezze milyen funkciók működnek éppen. A drivert is tartalmazó rész nagyobb, mint az AirDots esetében és egy hosszított nyakban végződig a szilikon gumi, ami kizárja a külső zajokat. Furcsa volt, hogy ennek a formája, nem a megszokott kis bumszli szilikon csészeforma, hanem csak egy kis sapkát kapott, de a funkcióját tökéletesen ellátja. Sőt, nem is értem, hogy miért is nem használ sokkal több gyártó ilyen gumiharangot.

 

BlitzWolf BW-FYE3 fülhallgató – A nagy próba

BlitzWolf BW-FEY3 (8 of 10)

A fedél meglepően erősen záródik, a fülhallgatókat kiemelve a tartóból, azonnal bekapcsolnak és felvillan a kék fényük. Kiemelve őket, azonnal egy női hang szólal meg (szerencsére nem kínai akcentussal) és küldi felénk bekapcsolást jelző „Power on” szópárost. Nincs más hátra, jöhet a mobiltelefonunk, ahol meg is találjuk a felfedezhető eszközök listájában a BW-FYE3 L kapcsolatot. Ezek után már mehet a zenehallgatás vagy a telefonhívás.

Aki nem szereti, ha fényárban úszik a fülhallgatója, azoknak jó hír, hogy bár jól mutat a teljesen kör alakú értesítő sáv, de ahogyan az a nevében is jellemzi, ez csak az értesítésekkor világít. Azaz, abban az esetben, ha még nincs párosítva a fülhallgató vagy már sikeresen párosítottuk őket. Illetve híváskor és töltéskor, hogy tudjuk, hogy befejeződött vagy még folyik-e a töltés. A baloldali fülhallgató a fő visszajelző, párosításkor zöld és kék színben jelez, töltés közben zöld színben pulzál. Ha megtörtént a kapcsolódás a telefonunk között, akkor elalszanak a visszajelző ledek. Vizuális visszajelzést is ad bejövő híváskor, kék színben kezd el világítani a kör alakú értesítési sáv. Az érintésérzékeny felület általi vezérlést is fényjelzéssel konstatálja, ilyenkor halvány piros színnel villan fel a visszajelző LED. Ez lehet, hogy elsőre bonyolultnak hangzik, de élőben látva pár másodperc alatt megszokható.

blitzwolf® bw-fye3_6

A BlitzWolf BW-FYE3 fülhallgató, mint ahogyan a gyártó újabb TWS fülhallgatói is, már a Bluetooth 5.0 technológiát használja. Nem kell attól tartanunk, hogy nem menne a régebbi, Bluetooth 4.0 kapcsolatot támogató készülékünkkel, hiszen a technológia visszafelé kompatibilis. A True Wireless Sound, azaz TWS megoldásnak köszönhetően teljesen vezeték mentesen használhatjuk a fülhallgatónkat. Azaz nincs szükség kábelre a két oldal között, hiszen a zenelejátszó eszközön kívül a páros füles is vezeték nélküli technológiát használ a kapcsolat kialakítására. IPX6 védettséggel rendelkezik, azaz úszni nem ajánlott benne, de egy könnyed nyári zápornak ellenáll.

  • A vezérlést jobban megoldották, mint a Xiaomi AirDots esetében

A homorú érintésérzékeny felületnek köszönhetően fogadhatjuk a bejövő hívásokat anélkül, hogy ahhoz elő kellene vennünk a telefonunkat. Zenelejátszás közben megállíthatjuk és elindíthatjuk a zenéket, de ezt tudta a Xiaomi. De a vezérlést jobban megoldották, mint a Xiaomi AirDots esetében, itt már arra is lehetőség van, hogy válthassunk a dalok között előre és vissza léptetéssel is, erre az egyszerű lépésre sajnos nem volt képes a Xiaomi. Mivel mindkét füles megkapta az érintésérzékeny vezérlést, ezért szám léptetéshez a jobb oldalit kell megérinteni 2 másodpercig, ha az előző számra szeretnénk váltani, akkor pedig a baloldali fülest kell megérinteni, egyszerű és jól működik.

Nem csak a vezérlés lett fejlettebb, mint a Xiaomi AirDots esetében, de a BW-FYE3 fülhallgató hangja is más, sokkal jobb, mint a hófehér ellenfelé. Pedig erre nem számítottam, de a BlitzWolf karakterisztikája sokkal közelebb áll ahhoz, hogy már ne nyúljak a hangszínszabályzóhoz. Tisztábban szólalnak meg a dallamok, a magashangok mondhatni mennyeiek, de elemében igazán akkor van, ha basszusok terén kell megmutatnia mit is tud. Nagyon, de nagyon ütős az, amikor úgy képes dübörögni ez a kis fülhallgató, mintha egy buliban szólalnának meg a legkeményebb basszusok. Azt leszámítva, hogy itt nem az ember mellkasa rezonál a mély hangoktól, hanem a fejedben dübörög a sound.

Nagyon jól eltalálták a különböző magasságokat és mélységeket, olyan kiegyensúlyozott hangja van, amit még nem láttam ebben az árkategóriában. Míg hallgattam a telefonomon tárolt zenéket, akkor bukkantam rá az egyik zeneszám bevezető másodpercére, amiben meglepődtem, hogy abban halk dobogások hallatszanak a BlitzWolf fülhallgatójával, amit a Xiaomival nem hallottam ki a zeneszám elejéből. Hangok terén nagyon jól eltalálták a BW-FYE3-at, még a vezetékes Xiaomi Hybrid fülhallgatómat is kenterbe veri. Ha választanom kellene a Xiaomi és a BlitzWolf között, egyértelmű, hogy az utóbbira tenném le a voksomat. Megéri kipróbálni, mert nem csak olcsóbb, de jobban is szól, mint a Xiaomi. A hívásminőség is rendben van. A fülhallgatóba épített mikrofon nem a szánknál található, mint egy mobiltelefon esetében, így otthon, séta vagy futás közben nyugodt szívvel használható. Azonban a belvárosi forgatagban, főleg metrón ülve azért már kevés ez a fülnél lévő mikrofon.

blitzwolf® bw-fye3

A fülhallgató tokja 2600mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami nem csak a fülhallgatók töltésére szolgál, amit a microUSB porttal láthatunk el energiával, hanem egy szabványos USB A porttal is ellátták, így bármilyen eszközt tölthetünk róla, akár a mobiltelefonunkat is. Az akkumulátor 5V/1A teljesítménnyel tölthető fel, azaz majdnem 3 óra kell a teljes kapacitás eléréséhez. Kimenete azonban ennél kevesebbet tud, csak 5V/0.5A-t képes leadni, így ne várjunk tőle gyors töltést, de vészmegoldásnak 100%-osan megfelel. A tokon a töltés jelzését egy három vonalból háromszöget formázó piktogram jelöli, a fülhallgatók töltése közben kéken világít, míg a fülhallgatók zölden pulzálnak az akkumulátor telepumálása közben. A fülhallgatók egy feltöltéssel körülbelül 3 órát bírnak. A méretes tok akku kapacitásának köszönhetően 16-szor tölthetjük fel a fülhallgatókat.

BlitzWolf BW-FEY3 (1 of 1)

BlitzWolf BW-FEY3 (9 of 10)

A Bluetooth technológiának köszönhetően a hatósugár a telefonunk és a fülhallgatók között maximálisan 10 méter lehet. Ezt hozza is, kapcsolat szakadás nélkül mentem át az egyik szobából a másikba a telefonom nélkül, miközben zenét hallgattam. A kapcsolat megszakadása esetén két pittyenő hangot hallat a füles a „Not connected” szöveggel karöltve. Jó hír viszont, hogy ha újra visszatérünk a Bluetooth hatósugarába, akkor automatikusan csatlakozik a fülhallgató a telefonhoz. Nem csak telefonokkal, hanem táblagéppel és az utazásra vásárolt Teclast F6 Pro laptopommal is kipróbáltam. Így ha a laptopomon dolgozom, összepárosíthatom a fülhallgatóval és máris hallgathatom a kedvenc zenéimet vagy utazás közben mehet a táblagépről is a filmnézés.

A BlitzWolf BW-FYE3 fülhallgató az eddig kipróbált legjobb Bluetooth fülhallgatóm. Tényleg minden pénzt megér. A gyártó nem ül a babérjain és kijött egy frissített verzióval, ami kicsit laposabb tokot kapott, de megmaradt a 2600mAh kapacitású akkumulátor is. De újdonságként egy apró kijelző is helyet kapott a tokban, hogy láthassuk az akkumulátor töltöttségének százalékát. Szerencsére az újabb BlitzWolf BW-FYE3S csak 1$-ra kerül többe. Így, ha most kellene választanom, biztos, hogy már a frissített verzióra ruháznék be.

BlitzWolf BW-FYE3 & BlitzWolf BW-FYE3S

BW-FYE3 vs BW-FYE3S

A BlitzWolf BW-FYE3 39.99$-ba kerül

Az újabb BlitzWolf BW-FYE3S pedig 40.99$-ba kerül

A Xiaomi AirDots fülhallgatóját itt találod meg

Az EU Priority Line szállítást választva mindkét terméket áfa és vámmentesen rendelhető meg

 

Megosztás

Hozzászólás