A Xiaomi volt az, aki először megmutatta mit tud a megfizethető árú LDS szenzorral szerelt robotporszívók piacán. Nem is olyan rég pedig a BlitzWolf mutatott be nyomott áron egy hasonló terméket, most pedig itt van a 360 S5, hogy árban alámenjen a mobiltelefonjairól ismert gyártó portékájának.

Mi az az LDS szenzor?

Az LDS (Laser Distance Sensor) egy a robotporszívó tetején található 360 fokban forgó lézeres távolságmérő szenzor. Nagy letapogatási sebességgel rendelkezik, így ezt egy másodperc alatt 2160-szor teszi meg. Ezáltal nyílik lehetőségünk arra is, azon kívül, hogy így a porszívó nagyon pontos helymeghatározást tesz lehetővé, hogy térben el tudja magát helyezni a helyiségben. Így képes egy térképet rajzolni maga köré a felismert tárgyakat figyelembe véve, amit akár a mobiltelefonunkon is megnézhetünk, ami nagyban segíti a gyors és alapos takarításban.

360 s5_7

A 360 S5 egy 2600mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami 75-110 perc folyamatos használatot biztosít. Ezzel a megtehető idővel, körülbelül 100-200 négyzetméter területű helyiséget takarthatunk ki vele. Egy 550ml űrtartalmú HEPA filterrel rendelkező portartállyal rendelkezik, így kellő mennyiségű port és piszkot tud tárolni, mielőtt ki kellene azt öntenünk belőle.

Felmosó funkciót nem kapott, mint ahogyan a BlitzWolf BW-VC1 sem, így ez a Xiaomi roborock S50 kiváltsága marad (ami most a Banggood webáruházában kedvező áron rendelhető meg a HU19162 kupon kóddal). Több szívóerőből is választhatunk, így a halk 20dB hangerősségű 800Pa szívóerőtől a 20-40dB hangerőségű 1300-1500Pa szívóerőn át a 60dB erősségű 2000Pa szívóerőig bezárólag.

360 s5_2

Az oldalsó kefe mellett az alján egy forgó kefét is elhelyeztek, aminek nagyon fognak örülni azok, akik szőnyeggel rendelkeznek. A szívónyílás előtti forgó kefe segítségével nagyobb hatékonysággal távolíthatók el a szennyeződések a szőnyegek szálai közül.

Természetesen előlapi, oldalsó és alsó szenzorokkal is ellátták, hogy ne menjen neki a tárgyaknak és, hogy magas helyekről, például a lépcső széléről se essen le. Automatikusan képes szabályozni a szívóerejét is, ha szőnyeget érzékel. Ez a funkció nagyon jól működik a Xiaomi robotporszívójában is. Aki pedig küszöbbel is rendelkezik, 2.5 centiméter magasságig képes felmenni a porszívó az előtte található akadályokra. Természetesen lehetőség van mobiltelefonos vezérlésre is a telefonos alkalmazás használatával és tudja az automatikus dokkolás funkciót is, hogy dolga végeztével automatikusan visszaálljon a töltőre.

A Xiaomi roborock S50 robotporszívóval szemben ugyan nem rendelkezik felmosó funkcióval, de alacsonyabb ára igazán csábítóvá teheti. Számításba vehetjük a BlitzWolf BW-VC1 gépét is, ami viszont csak 269$-ba kerül. Az EU Priority Line szállítással minden esetben áfa és vámmentesen rendelhetjük meg a termékeket!

BlitzWolf BW-VC1 robotporszívó a PREOVC1 kóddal 249.99$-ba kerül

A 360 S5 299$-ba kerül

A Xiaomi roborock s50HU19162 kóddal 369.99$-ba kerül

Megosztás

Hozzászólok