ticwatch_c2.jpg

A TicWatch okos karórákat gyártó Mobvoi nem most kezdte a Google féle Wear rendszerű órák készítését, hiszen a Ticwatch E karóra szintén egy korábbi verziójú Google Wear rendszert futtat, cserébe 34000 forintba kerül.

TicWatch E okosóra TicWatch C2 okosóra

 

ticwatch-c2-review.jpg

Miért jó nekem, ha Wear órát veszek egy sima Androidos óra helyett?

A Google Wear előnye, hogy az alkalmazásokat kifejezetten erre a rendszerre optimalizálják, ellentétben a sima Android rendszert futtató órákkal szemben. Ott sajnos a rengeteg készülék és alkalmazás, amiket mobiltelefonokra optimalizálnak, egy okosórán sok esetben el sem indulnak. De a legzavaróbb, hogy szinte nincs olyan alkalmazás, amit futtatni tudnánk egy kisméretű óra kijelzőjén.

1_118.jpg

geekbuying-ticwatch-c2-smartwatch-wear-os-by-google-black-757479-.gif

Itt jön a képbe a Google által készített Wear, amire a Google alkalmazásboltjából különféle, az operációs rendszerre optimalizált alkalmazást tölthetünk le. A TicWatch C2 szerencsére nem a bumfordi okosórákat idézi, 1.3 colos kör alakú AMOLED kijelzővel rendelkezik, amelynek felbontása 360 x 360 pixel. A 42.8 x 12.7 x 20 milliméteres és 58.5 grammot nyomó házban a Qualcomm, kifejezetten az okosórákba szánt Snapdragon W2100 processzora dolgozik! A rozsdamentes acél ház kellőképpen ellenállóvá teszi a külső behatásokkal szemben és IP68-as védettséggel is rendelkezik. Memóriából 512MB-ot kapunk, ami mobiltelefonos szemmel kevésnek tűnhet, de ez egy okosóra. Tárhelyből 4GB-ot kapunk, amiből 2GB-ot használhatunk fel saját fájljainknak.

3_67.jpg

2_90.jpg

Az órához kapott szinkronizáló szoftver természetesen Android és iOS eszközökkel is kompatibilis. A Bluetooth v4.1, WiFi 802.11 b/g/n mellett a navigáció is fontos szerepet játszik egy sportolásra is fejlesztett órában, így GPS + GLONASS + Beidou támogatást is kapott. Gyorsulásmérő, giroszkóp és természetesen pulzusmérő szenzort is integráltak az órába. A beépített 400mAh kapacitású akkumulátorával 1-2 nap üzemidőre számíthatunk. A Geekbuying európai raktárból áfa és vámmentesen rendelhető meg a TicWatch C2, a XRXWILCY kupon kód felhasználásával 194.99$-ért.

TicWatch E okosóra TicWatch C2 okosóra

 

Megosztás

Hozzászólás