ldnio elosztó

Hosszabbító, elosztó és USB töltő egyben. Kipróbáltuk a négy USB porttal felszerelt LDNIO Leader elosztóját!

Az LDNIO ismeretlen név volt számomra egészen addig, amíg meg nem láttam a Banggood webáruházában az USB porttal ellátott elosztójukat. Nem egy új gyártó a piacon, hiszen már 2002 óta jelen vannak, és azóta folyamatosan terjeszkednek. OEM gyártóként is vannak termékeik, de saját márkanév alatt is piacra dobják a kiegészítőiket. Több, mint 500 termékkel rendelkeznek és Kínán kívül Amerikában, Németországban, az Egyesült Királyságban is megtalálhatóak a termékeik, de még a hazai boltokban is láthatunk LDNIO márkajelzéssel ellátott kiegészítőket. Mivel az európai piacon is jelen van a gyártó, ezért a hazai piacra készített aljzatokkal és dugaljakkal érkezik. A gyártó nem csak elosztókat, hanem USB portos adaptereket és kábeleket is készít.

A 4 USB portos hosszabbítójára azért esett a választásom, mert csábítóan hangzik az a gondolat, hogy egy elosztón nem foglalják el az aljzatokat a telefon, táblagép és más adapterről tölthető USB-s eszközök, hanem ezeknek külön portokat alakítottak ki a 4 darab 220 voltos aljzat mellett. Így pedig nem csak az adapter kavalkádot iktathatjuk ki, hanem még külön, több portos USB-s töltőállomást sem kell beszereznünk. A Banggood webáruházban a 24,4$-os árért lehetett megvásárolni az EU szabványú elosztót, úgyhogy ugrott is egy a kosaramba. Szerencsére a teszt írásakor a Banggood-tól kaptunk hozzá egy kupont, így az eredeti 24$-os ár helyett 19.4$-ért vásárolhatjuk meg a 20tools kóddal!

LDNIO Leader SE4432

 

LDNIO elosztó – Kicsomagolás

Nagyon kis csinos dobozban érkezett meg az LDNIO elosztója. A hosszú, vékony dobozon a hosszabbító képét láthatjuk, az oldalán pedig a főbb paramétereket. 2500W teljesítmény és maximálisan 10A teljesítményű fogyasztókat csatlakoztathatunk hozzá. Emellett még ellátták 4 darab USB porttal és helyet kapott rajta egy be/ki kapcsoló gomb is, hogy ha nincs rá szükség, akkor egy gombnyomással ártalmatlaníthassuk. Túlfeszültség elleni védelemmel is ellátták, az aljzatok pedig védve vannak, így gyerekbiztossá tették őket. A doboz nagyon minőségi érzetet kelt, még a csomag tetején lévő kis akasztó is jól mutat a párosan sodrott szárával. A belső részt kihúzva egyből a becsomagolt elosztót pillanthatjuk meg. Leírást és felesleges papírokat nem kapunk. Erre nincs is szükség, hiszen minden fontos információ már a dobozon megtalálható. Az elosztó mérete nem nagyobb, mint egy átlagos négy aljzatos darabé, 29 x 5.2 x 4.1 centiméter, a kábel hossza 2 méter. Az elosztó hőálló műanyagból készült, a gyártói adatok szerint 750 Celsius fokig tűzálló.

A szürke és fehér színű külsőt a fém színű be/ki kapcsoló gomb és az USB portok zöldes színe és ezüstöt köralakja töri meg. A négy, maximálisan 250V-os aljzat és szintén négy darab USB port mellett egy kis fehér színű LED is helyet kapott az elosztón, amely jelzi, ha áram alatt van az eszköz. Számomra a legfontosabb az USB portok voltak. Természetesen automatikus szabályozásra képes, így a fogyasztónak megfelelő áramerősséget adja le. Egy USB port 0.1 és 2.4 A között képes szabályozni magát. De a négy porton keresztül, összesen maximálisan 3.4A-t képes leadni.

 

LDNIO elosztó – A nagy próba

Nem teketóriáztam, azonnal munkára fogtam az elosztót. Először természetesen a számomra legfontosabbat, az USB portokat tettem próbára. Egy USB tesztelő ment az egyik USB portba, amire egy külső akkumulátort kötöttem. Az áramfelvétel az akkumulátor gyári adatainak megfelelően történt, 5V/1A volt a fogyasztása. Így mellé kötöttem még egy USB kábelt, amire egy újabb külső akkumulátort csatlakoztattam tölteni, majd jöhetett egy Xiaomi Mi A2 Lite mobiltelefon is, természetesen nem a saját adapterével, hanem az elosztó USB portjára kötve. Így a három fogyasztóval már 5V/0.8A-re csökkent a mérőre kötött külső akkumulátor felé áramló feszültség mennyisége.

Mivel a saját telefonommal fogom használni, ami egy OnePlus5T, így természetesen erről töltöttem fel a telefonomat. A OP5T Dash Charge töltője 5V/4A teljesítményű, így nem csoda, hogy hihetetlenül gyorsan tele pumpálja a készüléket energiával. Azonban a BlitzWolf töltőim nem támogatják ezt a fajta gyorstöltést, így ezekkel csak 5V/1.4-1.5A teljesítménnyel tudom tölteni a telefonomat. Quick Charge 3.0 kompatibilitás a töltő részéről ide vagy oda, mivel a OP5T a saját töltőjével képes csak a gyorstöltésre, hiába a minőségi BlitzWolf adapter, az 1.4-1.5A teljesítménynél többet nem vesz fel róla a telefonom. Az LDNIO hosszabbítójára is kíváncsi voltam, hogy ezt a sok próbát megélt OP5T töltésnél mihez fog kezdeni. Mivel a BlitzWolf töltők teljesítménye volt az alap érték, így itt is hasonló eredményre számítottam. Nem is kellett csalódnom. Természetesen az LDNIO sem egy Dash Charge kompatibilis töltő, de itt is hozta azt a teljesítményt, amit a BlitzWolf is, azaz a pontos adat 5.1V/1.4A volt.

Ha vásárolunk egy műszaki terméket, mi sem zavarhat jobban, mint amikor az újonnan vásárolt karácsonyfa izzóink adaptere halk sípolásba kezd, ha csatlakoztatjuk a hálózathoz. Ez sajnos a kevésbé minőségi elemekből összeszerelt termékeknél előfordul, és ez volt az, amit én sem szerettem volna. Hiszen valaki meg sem hallja ezt a halk sípoló hangot, de engem nagyon tud zavarni. Szerencsére az elosztó csendben teszi a dolgát, semmi ciripelő vagy sípoló hang, hála a minőségi alkatrészeknek. A be és kikapcsoló gomb határozottan kattan, így egy mozdulattal áram alá helyezhetjük, vagy épp ártalmatlaníthatjuk az aljzatokra és az USB portokra kötött eszközeinket. A fehér visszajelző LED sem zavaró, nem vonzza oda a tekintetünket még éjszaka sem, mint a jól ismert nagy, piros billenőkapcsolós LED-del szerelt társai.

A maximális 2500W bőven elég arra, hogy a hálóban, az irodában vagy a nappaliban megállja a helyét. Hacsak nem villanybojlert kötünk rá, akkor bármivel elbír. Mehet rá a TV, a számítógép, a párásító és bármi, amit csak szeretnénk használni, de biztos vagyok benne, hogy szinte mindenki olyan helyen fogja használni, ami központi helyen van, hogy ráköthessük az USB portjaira a különféle kiegészítőinket. Már meg is terveztem a következő LDNIO hosszabítóm helyét az íróasztalnál. A négy csatlakozójára rámegy majd a laptop, monitor, nyomtató, az USB portokra pedig a BlitzWolf 2 méter hosszú kábele. Így az asztalra felvezethetem a töltőkábelt és ha leülök dolgozni, akkor azonnal kéznél van.

Az LDNIO USB porttal ellátott elosztója valóban minőségi termék. Tökéletes arra, hogy a hálószobában csatlakoztassuk hozzá az éjjelilámpánkat és kéznél legyen az USB port a telefonunknak és táblagépünknek. De ugyanúgy megállja a helyét, ha a TV, házimozi és más fogyasztót csatlakoztatunk hozzá.

Írtunk a Banggood webáruháznak, és megpróbáltunk a termékre egy kis kedvezményt kérni. Szerencsére kaptunk hozzá egy kupont, így az eredeti 24$-os ár helyett 19.4$-ért vásárolhatjuk meg. Az 5.500 forintos árával jó választás, ha egy négy aljzatos elosztót keresünk és még a hellyel is spórolhatunk a beépített, szintén négy darab USB portnak köszönhetően, amiről a különböző eszközeinket is feltölthetjük.

A kedvezményes árhoz használd fel a 20tools kódot

Az LDNIO elosztót itt találod meg

 

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről!

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

Megosztás

Hozzászólás