Az Elephone a U Pro-val nyerte el a bizalmamat, ugyanis ott mutatta meg a kínai gyártó, hogy mire is képes. Akik esetleg nem ismerik ezt a szériát, azok elolvashatják a készülékről készült tesztünket. De mindenképp szót kell ejtsek róla, hiszen számomra ez a készülék volt a gyártó történetében, amivel felkerült a képzeletbeli listám élmezőnyébe. Abban a kis szegmensben, ahol azok a gyártók kaptak helyet, akik nem az olcsó, „gagyi” vonalat erősítik, hanem képesek fejlődni. Még, ha ez abban is nyilvánul meg, hogy fejlesztés terén nem járnak az élen, de a piac változására szinte azonnal reagálni tudnak.

elephone_a5_1.jpg

Az Elephone A5 a gyártó első olyan modellje, ami a MediaTek processzorcsaládjának új tagját kapta meg. Még én sem próbáltam egy olyan modellt sem, amiben az új MediaTek Helio P60-as lapka dolgozott volna. Ennek fényében már látható, hogy a gyártó nem szeretne megmaradni a beskatulyázott jelzőkkel illetett pozíciójában, hanem a többiekkel ellentétben, kis gyártóként, mer újítani. A P60 nem egy rossz CPU, az AnTuTu benchmark alapján 130-140.000 körüli pontot hoz, amivel megveri a Qualcomm Snapdragon 636-ot is

elephone_a5_3.jpg

Ízlés kérdése, de az A5 mobiltelefon a képeken nagyon jól néz ki. Le sem tagadhatná, hogy a HUAWEI P20 Pro alacsony árú alternatívája szeretne lenni. És a papírforma szerint erre meg is van minden esélye. Az üveg elő és hátlappal rendelkező ház 15.50 x 7.55 x 0.81 centiméter méretű, a mérlegen pedig 200 grammot nyom. A házat körbejárva egyből feltűnik a notchos kialakítás, így a szenzorszigetet körbe fogva egy 6.18 colos 2246 x 1080 pixeles felbontású IPS kijelzőt kapunk. Az Elephone A5 egyik ütőkártyája a kamera. Ezen a szenzorszigeten kapott helyet a 20+3 megapixeles előlapi kamera. A hátlapon, ahogyan a HUAWEI készülékénél is, három kamerát kapunk egymás alatt. Így pontosan, egy 12, 5 és egy kiegészítő 0.3 megapixeles optikák kaptak helyet, a nem csak a kamera elrendezésben, hanem még a színvilágában is a HUAWEI-el azonos mobiltelefon hátlapján.

elephone_a5_4.jpg

A másik fontos újítása az A5-nek, a már említett Helio P60, ami a MediaTek friss, idén megjelentetett processzora. A 64 bites, 12nm-es csíkszélességgel készülő CPU nyolc magot tartalmaz. Négy Cortex-A53 és szintén négy Cortex-A73 magot kapott. Így a maximális sebesség 2.0GHz, a grafikai feladatokért pedig a 800MHz-es órajelen működő Mali-G72 GPU felel. Az Elephone mindig jól árazta be a készülékeit, de emellett megfelelő hardveres felszereltséget is társít hozzá. Ezáltal sem memória, sem tárhely fronton nem kell szégyenkeznünk. A 4GB RAM kellő mennyiségű, hogy pár év múlva se lassuljon le a telefon. Belső tárhelyből 64GB-ot kapunk, de természetesen akár microSD kártyát is használhatunk, egészen pontosan 512GB-os méretig.

5b624aab-e805-4d37-a26c-11a0f13612ab-original.jpeg

2.4 és 5GHz-es WiFi, Bluetooth 4.2, GPS, dupla nanoSIM foglalat és B20 képes modem került a telefonba, tehát a hazai 4G frekvenciát is kihasználja. A telefon aljára USB Type-C port került, ezen keresztül tölthetjük fel a 4000mAh kapacitású akkumulátort. A telefon rendszere Android 8.1, amin természetesen elérhető a Magyar nyelv is. A telefonra ujjlenyomat olvasó is került, ám ez nem az üveg hátlapon kapott helyet, hanem a telefon jobboldalára, a ki/be kapcsoló gomb alá helyezték el.

Az Elephone megint egy olyan mobilt tett le az asztalra, ami a nagyoktól nyúlt le pár dolgot. De egy nagyon is korrekt középkategóriás hardverrel megáldott modell lett, ami a HUAWEI-től ellesett külső által nagyon jól néz ki. És szerencsére meg is maradtak a korrekt árazásnál, így az Elephone A5 jelenleg 199.99$-ba kerül, ami körülbelül 55.000 forint. Szerencsére az áfa és vámmentes szállításra is van lehetőség, így az EU Priority Line szállítással nem terheli többletköltség a készüléket.

Az Elephone A5 mobiltelefont itt találod meg

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

Megosztás

Hozzászólás