beelink_gt1_mini_7.jpg

Ha nem cseng ismeretlenül a Beelink neve, akkor azt reméljük, hogy kicsit nekünk is köszönhető, hiszen már egy éve nagy megelégedettséggel használjuk a Beelink GT1 Ultimate Androidos kis mindenesét.

Jó pár médialejátszó megfordult a kezeink között a Beelink óta, de hiába az újabb modellek, a Beelink annyira jól lett összerakva, hogy nem értek a nyomába, így nem is talált eddig legyőzőre. Most ez megfordulhat, hiszen megjelent a kisebb, de okosabb Beelink GT1 MINI! Saját modelljét győzte le a GT1 MINI, hiszen nem csak erősebb hardver és frissebb rendszer került bele, de csak 3 dollárral, azaz körülbelül 840 forinttal drágább, mint a most is kapható Beelink GT1 Ultimate.

beelink_gt1_mini.jpg

A Beelink GT1 MINI már a legújabb, Amlogic S905X2 processzorát kapta meg. A legújabb S905X2 már támogatja az USB 3.0 szabványt is, amit a Beelink GT1 Ultimate-ben található S912 processzor még nem kezelt. Ezáltal merevlemezről vagy SSD meghajtóról is nagy bitsűrűségű 4K videót is lejátszatunk. A processzor már 14nm-es csíkszélességen készül, így az energiafelhasználása is kevesebb. Négy magot tartalmaz, amik 1.8GHz-es sebességre képesek. A grafikus gyorsító szerepét immár az ARM Mali-G31MP2 GPU tölti be.

beelink_gt1_mini_6.jpg

A GT1 MINI már 4GB, gyors DDR4 memóriával rendelkezik, de természetesen választható belőle kisebb verzió is, ami 2GB memóriát kapott, cserébe az ára is jóval kedvezőbb, hiszen 59.99$-ba kerül. A nagyobb verzió belső tárhely mérete 64GB. Mindent tud, amit csak tudnia kell egy felsőkategóriás lejátszónak. Kapunk gigabites LAN-t, 2.4 és 5GHz-es WiFi támogatást, Bluetooth 4.0 kapcsolatot, USB 2.0 és USB 3.0 portot. A lejátszón találunk még AV kimenetet, ha valakinek erre lenne szüksége és HDMI 2.0 csatlakozót és megmaradt a microSD kártyahely is. Így akár a fényképezőgépünkből közvetlenül a lejátszóba helyezhetjük a kártyánkat, hogy visszanézzük a képeket és videókat.

beelink_gt1_mini_1.jpg

beelink_gt1_mini_3.jpg

A lejátszó támogatja a H.265 BP, MP, HP level 4.2 és H.265/HEVC Main10 5.1 kodekeket is, amivel így 4K x 2K felbontást, 4K felbontást 60fps mellett is lejátszhatunk. Újdonság, hogy a mellékelt távirányító már AirMouse funkciót kapott, azaz a beépített giroszkópnak köszönhetően a TV készülék előtt a levegőben mozgatva a távirányítót, mozgathatjuk vele a virtuális egeret. Sőt a Google asszisztensnek köszönhetően, akár hangutasításokat is adhatunk, bár valószínűleg ez csak Angol nyelven lesz elérhető. Természetesen elérhető a képmegosztás, azaz a Miracast, DLNA funkció is, így tükrözhetjük a telefonunk, táblagépünk képét a TV-re.

beelink_gt1_mini_2.jpg

beelink_gt1_mini_5.jpg

A lejátszó rendszere a friss Android 8.1, így ezzel sem lesz gondunk. Hiába a nagy tudás a GT1 MINI valóban mini lett. Kisebb, mint az elődje volt, hiszen csak 7.7 x 7.7 x 1.7 centiméter méretű. A Beelink GT1 MINI most kapott egy kis árcsökkenést, így 73.99$-ét vásárolható meg, a kisebb 2GB memóriával szerelt verzió pedig 59.99$-ba kerül. Természetesen választható az EU Express és EU Priority Line szállítás is, amivel áfa és vámmentesen rendelhetjük meg a magyarországi, azaz EU csatlakozóval szerelt lejátszót.

A 4GB memóriával szerelt Beelink GT1 MINI

2GB memóriás Beelink GT1 MINI

 

Tetszik a cikk? Tetszik amit csinálunk? Nyomj egy Like-ot!
Oszd meg az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről

Csatlakozz a Facebook követőink táborába!

Megosztás

Hozzászólás