A Xiaomi Amazfit Stratos után egy új karórával jelentkezik a gyártó, amiben GPS, pulzusmérő szenzor és NFC is megtalálható lesz. Ez pedig nem más, mint az Amazfit Verge.

A nagy sikert aratott Stratos után a Xiaomi-Huami páros egy új okosórával jelentkezik, ami pótolja azt a hiányosságot, ami az előző modellből kimaradt. Ez pedig nem más, mint az NFC chip.

A Verge névre keresztelt új jövevény is egy Android alapokra épülő, de zárt rendszert futtat. Itt is 512MB memóriát szereltek az órába, amit a Stratos-ban is megtalálható két magos processzor hajt meg.

amazfit verge

Az óra egyik újdonsága, hogy NFC chippel szerelték fel, így még mobilfizetésre is használható lesz. Emellett rendelkezni fog a Xiaomi saját asszisztensével, a Xiao AI-val. Ezen kívül a Xiaomi Mijia Home alkalmazással több otthoni kiegészítő is vezérelhető lesz az órával. A friss hírek szerint ezek közül összekapcsolhatjuk az órát többek között a Mi robotporszívóval, a hőmérséklet és a páratartalom érzékelővel, a légkondicionálóval, az elektromos ventilátorral is.

Az órában továbbra is megtalálható lesz a Wi-Fi és Bluetooth 4.0 + BLE modul és természetesen megmarad a GPS + GLONASS támogatás és az optikai pulzusmérő szenzor is. Emellett az IP68-as védelmet is megörökölte az óra.

Az Amazfit Verge egy kör alakú 360 x 360 pixel felbontású OLED kijelző kap, amit a Corning féle Gorilla Glass 3 üveg véd a karcoktól. Emellett ujjlenyomat taszító bevonattal is ellátják a kijelző felületét. A beépített akkumulátora 390mAh kapacitású, amivel a gyártó adatai szerint 5 napon keresztül képes működni egy feltöltéssel.

amazfit verge

A hírek szerint az induló ár 115$ körül fog alakulni, bár ez valószínűleg változni fog, mire az első készletek felkerülnek a különböző webáruházak polcaira.

A Xiaomi Stratos órát mi is kipróbáltuk és valóban egy remek termék lett

Forrás: The Verge

 

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot!
Megoszthatod az ismerőseiddel is, hogy ők is tudjanak a hírről

Megosztás

Hozzászólás