ThiEYE Dr.X

A megfizethető árú, sportok rögzítésére szakosodott kameráiról ismert ThiEYE egy olyan drónt mutatott be, amivel megint felveszi a versenyt a nevesebb gyártók termékével is.

A DJI Tello drónja a kezdő drónosokat célozza meg, ennek válaszául mutatta be a Xiaom is a saját megoldását a Xiaomi MITU drónt. A két termékben egy dolog közös, mégpedig a 720p felbontású videó rögzítése, azaz FULL HD felbontásban rögzíthetünk vele mozgóképet. Míg a DJI terméket a 100$ feletti ársávban, a Xiaomi a 70$ körüli szegmensben, a ThiEYE pedig most pár napig 60$-ért árulja a ThiEYE Dr.X drónját. Ami kiemeli a tömegből, az pedig a FullHD felbontás, amivel felülkerekedik a DJI és Xiaomi megoldásán is.

ThiEYE Dr.X

A ThiEYE Dr.X drónja most 59,99$-ba kerül

A Dr.X egy kicsi és könnyű drón, a 85 grammos súly mellé 11 x 11 x 4.3 centiméteres méret társul. A belépőszintű kamerás drónok (DJI Tello, Xiaomi MIT) mind fix kamerát kaptak, így a Dr.X-re is egy fix 1080p felbontású Sony szenzort szereltek, amivel a FullhD felbontású videót 30 képkocka/másodperc sebességgel képes rögzíteni.

ThiEYE Dr.X

A simább repülés és a videók készítése érdekében barométerrel és 6 tengelyes giroszkóppal és optikai szenzorral is ellátták. A drónt Android és iOS rendszerű telefonunkkal vezérelhetjük, azaz virtuális irányítást kapunk és a WiFi csatlakozásnak köszönhetően élőben látjuk a drón által látott képet.

ThiEYE Dr.X

ThiEYE Dr.X

Kapott szelfi módot, így a levegőből saját magunkat is lefotózhatjuk, de képes egy tárgy körül 360 fokban körbeforogni és közben videót készíteni. Akár kézből is indíthatjuk a kis drónt, a vezeték nélküli vezérlés hatótávjával 20 méter magasságig repülhetünk, míg vízszintesen 50 méterre repülhetünk a drónnal. Maximum 8 percet képes így a levegőben tölteni a 650 mAh kapacitású akkumulátorának köszönhetően. A videókat microSD kártyára rögzíthetjük, amiből maximálisan 32GB-os méretet támogat.

ThiEYE Dr.X

ThiEYE Dr.X

Gondoskodtak a védelemről is, így a csomagban a propellerek, leírás, akkumulátor, USB kábel mellett két propeller védőt is kapunk, amit felszerelhetünk a drónra. A ma induló akcióban valóban mindenki alá ígér a gyártó, hiszen nem nagyon lehet találni olyan drón, ami FullHD felbontásban képes rögzíteni. Most 59,99$-ba kerül, azaz 16.500 forintba. Egy kezdő drónozónak pedig épp elegendő egy ilyen kis gép, hogy megtapasztalja milyen repülni és a repülés közben pedig videót is készíthet. Az általunk is használt EU Express/EU Priority Line szállítással áfa és vámmentesen rendelhető meg a drón!

A ThiEYE Dr.X drónt itt vásárolhatod meg

 

Ha tetszett a cikk,  nyomj egy Like-ot!
Megoszthatod Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy más is elolvashassa ezt a bejegyzést

Megosztás

Hozzászólás