20171229164723_63892_eredmeny.jpg

Egy-két fülhallgatót elhasználtam már életem során. Volt közte pár Sennheiser, AKG, persze nem a méregdrága kategóriából. Aztán kicsit alábbhagytam, legalábbis a márka tekintetében, hiszen sokáig hű szolgám volt a jó pár éve vásárolt LG G4 telefonom mellé csomagolt LG QuadBeat 3 füles. Persze nem a felsőkategóriát képviselte, de nekem megfelelt. Azóta pedig próbáltam pár Xiaomi-t is, amiből a Hybrid igazi kis meglepetés volt, úgyhogy annál maradtam. Idestova egy éve, hogy azt nyúzom, és még mindig azt mondom rá, hogy remek kis cucc.

Időközben olyan márkák ütötték fel fejüket, hogy nem tudtam nem odafigyelni, hiszen kíváncsian vártam, hogy a régóta szemmel tartott KZ mire is képes. Mivel nagyon megtetszett ez a hibrid vonal és sok elégedett külföldi felhasználó írásával találkoztam az interneten, ezért kíváncsian olvastam, mi is várható a KZ ZSR Hybrid fülhallgatójától. Rákattintottam a „Buy Now” gombra és már csak a csomagra kellett várnom.

Kicsomagolás

p1000262.JPG

Pár héttel később meg is érkezett. Átlátszó zöld és fekete színből lehetett választani, én az utóbbit rendeltem meg. Kibontva a csomagot, egy kis fehér doboz nézett velem farkasszemet, amin a termék rajzolt képe látható, a doboz hátulján pedig a főbb specifikációk:

  • Frekvencia: 10-40KHz,
  • Impedencia : 22ohm,
  • Érzékenység: 107dB.

p1000269.JPG

Kihúztam a külső papír burokból, a fehér dobozban egy fekete műanyag ágyba helyezték a fülest, amit egy átlátszó műanyag lap véd. A belső fekete műanyag rész nem kelt túl minőségi érzést, de megpróbáltam túltenni magamat ezen, hiszen nem a gyönyörű csomagolás reményében rendeltem meg a terméket.

p1000277.JPG

p1000283.JPG

A dobozban két pár gumiharangot (a harmadik a fülhallgatón van) és egy 5 oldalas angol nyelvű leírást találunk. A leíráson dobtam egy hátast. Végre egy olyan gyártó, aki felhívja a user figyelmét arra, hogy ha valóban minőségi hangot szeretnél a fülhallgatón keresztül kapni, akkor megfelelő forrást válassz és ne 128kbps minőségű mp3-at. Külön leírja, hogy milyen funkciói vannak a kábelen található vezérlőnek, leírja, hogy milyen gumi harang kinek ajánlott és említést tesz a különböző hangerőn hallgatott zenéről is. Egyszóval ezzel a kis aprósággal kicsit már úgy éreztem, hogy igen, valamit tesz értem a gyártó, még úgy is, ha tudom, hogy nem szabad dobhártya szakadásig üvöltetni a zenét, és nem várhatók stúdió minőséget sem, ha egy elemes rádióval használnám a KZ fülesét.

p1000285.JPG

Egyszerű, de nagyszerű

A KZ fülhallgatóinak különlegessége, hogy nem egy darabból állnak, mint a megszokott darabok, hanem a kábelről eltávolíthatóak a driverek. Hogy ez miért is jó? Mert egy kábel törés esetén nem kell kidobnunk a fülhallgatót, de még arra is van lehetőség, hogy egy olyan vezetéket szerezzünk be a két driverhez, ami Bluetooth képes. Így szintén nem kell kidobnunk és vásárolnunk egy másik fülhallgatót, ami megint ki tudja, mennyibe kerül, ha már megszoktuk az előző minőségét. Így csak egy Bluetooth képes vezetéket kell szereznünk hozzá, amihez csak csatlakoztatni kell a hangkeltőket és kész, máris egy nyakpántos Bluetooth fülhallgatónk van. Nem is rossz ötlet.

p1000287.JPG

A drivereket rejtő ház igazán méretes lett. A műanyag ház fényes bevonatot kapott, a kábel pedig olyan masszívan tart, hogy még akkor sem tud csak úgy leesni, ha erősen megrántom a kábelt. A már-már rajzol left-right jelzés stílusa lehet, hogy valakinek nem fog tetszeni, de így még keresnünk sem kell, hogy épp melyik tartozik melyik fülhöz. A belső rész íves kialakítást kapott, hogy ne nyomva a fülünket és ne legyen kellemetlen a viselése hosszú távon sem. Az oldalán a ZSR Hybrid Technology felirat olvasható.

p1000295.JPG

Mivel a fülhallgató ezen a hibrid megoldáson alapszik, így egy normál armatúra és egy dinamikus meghajtó összessége adja ezt a megoldást. Az armatúrás meghajtóban nem maga a mágnes mozog, hanem a mágnes tekercsbe helyezett kis fém tű. Általában élethűbb, tisztább hangot képes kiadni ezáltal. Az egy armatúrás megoldás nem lenne elég erős egy fülhallgató használatához, így vagy többet helyeznek el egy fülhallgatón belül vagy kombinálják azt, lásd hibrid megoldás. A drágább fülhallgatóknál, kis mérete miatt több armatúrát helyeznek el egy driveren belül a megfelelő hangzás eléréséhez. A dinamikus meghajtó egyszerűbb és olcsóbb megoldás, amely erős mélyeket képes kiadni. Ennél a megoldásnál a tekercs mozog és rezegteti meg a membránt. Ennek a házasításnak köszönhetően pedig, remek hang párosul.

 20171229164723_58554_eredmeny_2.jpg

A nagy próba

p1000297.JPG

p1000302.JPG

A legelső dolgunk, illesszük össze a kábellel a két hangszórót. Nekem egy kicsit keményebb a gumi, mint amit a Xiaomi-n megszoktam. Lecseréltem a kisebb gyűrűre, így már passzolt a fülemhez. A kábel 1.2 méter hosszú. Az aranyozott 3.5mm-es csatlakozó „L” alakú formát kapott. A csatornák elválasztásánál egy lila réteggel vonták be, ami elsőre furcsa volt, hiszen nem találkoztam még ilyen színnel egy jack-en sem. A csatlakozón a „KZ” felirat található, a kábel felé vékonyodik, így óvva a vezetéket a töréstől.

p1000299.JPG

A KZ fura kidolgozása, tényleg fura. A vezeték átlátszó füstszürke borítást kapott, amin keresztül láthatóvá válnak a fonott szálak. Az „Y” elválasztótól külön alakították ki a jobb és bal fülünkhöz menő kábeleket, amelyek a végeknél szintén gumiborítást kaptak. A baloldali kábelen kapott helyet, az áll alatt körülbelül 5 centiméterrel, a mikrofonnal is ellátott egygombos vezérlő.

p1010434.JPGA legérdekesebb a vezeték felső része, amely 9 centiméter hosszúságban egy fekete borítást kapott. Ez szolgál arra, hogy mereven tartsa, így bármilyen irányba meghajlíthatjuk, hogy felhelyezzük a fülünk mögé. Elsőre, de még másodikra is fura volt, bár tudtam, hogy mire vállalkoztam, amikor megrendeltem, hiszen ezt a fülhallgatót a fülünk mögött kell hordanunk. Kialakítása miatt nem is tudnánk máshogy viselni.

20171229164723_93720_eredmeny.jpg

20171229164723_38208_eredmeny.jpg

Mint egy Guy Ritchie filmben, gyors snittekkel most lepörög a lelki szemeim előtt, fülbe bedug, telefon elő, jack be, minden equalizer alapállapotban, zene indít.

p1000305.JPG

Azt a…, hmm jól szól! Olyan ez, mint amikor az autós társadalom nagy része arra a következtetésre jut, hogy minek Ferrari, amikor egy Opel is elvisz ugyanoda. A KZ hibrid fülese pont ilyen. Az Opel, akarom mondani, a Xiaomi hibrid fülhallgatómat lenyomja dinamikában. A KZ 10-40KHz-re képes, míg a Xiaomi 20-20KHz-re. Meghallgattam vele különböző stílusú zenéket is. Ráakadtam többek között a Say Something című Justin Timberlake számra is. A háttérhangok és az első percnél beinduló dinamika előtt le a kalappal. Azt hiszem, jól jelzi, hogy a szőr felállt a karomon, amikor beindult a zene, és ezt tessék pozitív értelemben érteni. Nem tolakodóak a mélyek, hanem pont annyi van bennük, amennyit a keverőpulton megálmodtak. Szépen tudnak dübörögni, de nem agresszíven és végre találkozunk középtartománnyal is és a magas hangok is tisztán szólnak, de nem úgy csilingelnek, mint amikor a nagyi eltöri a tőled kapott üvegvázát. Persze azért nem Ferrari kategória, azt nem ennél az árnál mérik, de ha a Xiaomi hibrid az Opel, akkor ez egy új BMW. És, mint tudjuk, a BMW-t nagyon sokan szeretik.

p1010440.JPG

A kábel merevítő jó megoldás a gyártó részéről, hiszen így nem fog csak úgy lógni a vezeték a fülünk mögött. Megmondom őszintén, tényleg nagyon furcsa volt ez a kialakítás, hogy a fülre fekszik rá a méretes driver ház, de meg lehet szokni. Persze nem véletlenül választották ezt a kialakítást, hiszen ez a fülhallgató főként sportoláshoz ajánlott, hiszen így biztos, hogy nem fog kiesni a fülünkből egy hosszabb kocogásnál.

Írott formában nagyon nehéz elmondani és átadni az, hogy mit tud egy mikrofon, egy hangfal, hangszóró vagy a mi esetünkben egy fülhallgató. Így, mivel a saját kedvencemhez mértem, a Xiaomi hibridjéhez, így csak az fogja tudni, hogy mit is tud a KZ ZSR Hybrid. Az LG Quadbeat 3 sehol sincs hozzá képest, a Xiaomi-t is lealázza, így már nagyon várom, hogy milyen fülhallgató fog velem újra szembejönni, ami még ennél a triumvirátusnál is jobb lehet. Szerencsére a KZ megmaradt a maga árszegmensében és ezért is szeretik nagyon sokan, hiszen nem kérnek sokat a termékeikért. A KZ ZSR Hybrid-et jelenleg 24.99$-ért mérik. Ami a hazai árakat nézve mindegyiket toronymagasan veri ár/tudás (minőség) szempontjából. Természetesen ez egy elég ferde összehasonlítás, hiszen tudjuk, hogy a külföldi és hazai árak sajnos nem azonosak. Pedig milyen jó lenne idehaza is olyan olcsón beszerezni egy-két terméket, mint amennyiért külföldről megrendelhetjük. A Xiaomi Mi IV Hybrid jelenleg 17.99$, a merészeknek és a jobb hangminőségre vágyóknak pedig a KZ ZSR Hybrid illeti magát, ami valljuk be tényleg sokkal jobban szól, mint a Xiaomi megoldása, így meg is van az új kedvencem, az előző pedig mehet tartaléknak.

1514508590468583388_eredmeny.jpg

A KZ ZSR Hybrid fülhallgatót itt tudod megvásárolni

További termékek a gyártótól

Tetszett a cikk? Oszd meg, hogy az ismerőseid is tudjanak róla!

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

Megosztás

Hozzászólás