dsc05435.JPG

A Vernee márkát kedvelőkkel együtt úgy vártuk a MIX 2 készülékét, mint a messiást! Érthető is, hiszen ez az első olyan telefonja a gyártónak, ami felveszi a versenyt a harcban a vékony kijelző kerettel szerelt modellekkel és, mint már az előzetes információkat tudva, kevés az esélye annak, hogy vereséget szenved. Kíváncsiság, izgalom és türelem jellemezte azt az időszakot, amikor a csomagot vártuk, hiszen nem egy mindennapi készülék ez.

Tény, hogy olyan külsőt alkottak a Vernee MIX 2-nek, ami eddig nem volt ismert a gyártónál. Gyönyörű, letisztult lett mind az előlap, mind a hátlap az üveg borításnak köszönhetően. A Xiaomi Mi MIX-el való hasonlóságot le sem tagadhatná.

Kicsomagolás

A telefon doboza egy lapos, négyszögletes, egy az egyben olyan csomagolásban érkezett, mint amibe a Vernee Mars Pro-t is csomagolja a gyártó. Kissé bordázott textúrájú, amely középen a gyártó logója, illetve egy kék szalag szerű MIX 2 felirat díszeleg. Már ezen a fronton is látszik, hogy a gyártó a magasabb minőséget képviselő szériába helyezi a készüléket, nem az a sima fehér doboz kapjuk, mint a Vernee Thor E esetében. A pakk hátulján, ahol ugyancsak megmaradt ez a tört fehér színvilág, ami jól áll a doboznak, kicsit vintage stílusú lesz tőle, tehát a hátsó részen láthatjuk a főbb információkat. Mégpedig, hogy Helio P25 processzor dolgozik a telefonban, 6 colos 18:9 képarányú 1080 x 2160 FHD+ kijelzőt kapunk, 4 GB memóriát + 64 GB belső tárhelyet, 13 megapixeles hátlapi kamerákat, 8 megapixeles front optikával, 4.200 mAh kapacitású teleppel. Utóbbi támogatja a Quick Charge töltés funkciót, kapunk hátlapi ujjlenyomat olvasót, 4G LTE képes Dual Sim támogatást és Android 7.0 fut a készüléken, a gyártó VOS felületével.

dsc05497.JPG

dsc05498.jpg

A doboz belsejét már inkább neveznénk költséghatékonynak, mint prémium darabnak. Egy fehér műanyag tálcán pihen a telefon. Ezt kiemelve találjuk a plüss elválasztóval bélelt belső részt, ami az itthon is használható fehér színű, EU szabványú 9V/2A gyorstöltésre képes töltőfejet, egy MicroUSB kábelt és egy angol nyelvű leírást tartalmaz, amiben elrejtették a SIM tálca nyitására szolgáló tűt is.

dsc05501.JPG

dsc05504.JPG

Hiába a nagy méretű 6 colos, 2160 x 1080 pixel felbontású kijelző, a vékony oldalkeretek által egy normál 5.5 colos telefon méretével ér fel a MIX 2. Nem csak a külső lett átlagon felüli, az eddig megszokott formáktól eltérően, hanem azok a hardverek is, amik belekerültek a telefonba.  És ezt a Vernee nagyon jól oldotta meg. Bár jó lett volna egy X25, a P25 helyett. Nem szálltak el az készülék árával, hanem olyan helyre pozícionálták be, ahová a kisebb gyártók sem mindig merészkednek le, ha ilyen minőségű telefonról van szó (a cikk írás pillanatában a készülék 165$-ba kerül).

dsc05309_1.JPG

“Nagyon jól néz ki!”

Súlyra azt mondhatnánk, hogy igazi egyéniség, különbözik az átlagos készülékektől. A fém és az üveg megadja a karakterét és a súlyát egyaránt. A mérlegen 205 grammot nyom a 15.78 x 5.77 x 0.76 centiméter méretű készülék. A rettentően masszív összeszerelés, a felhasznált anyagok és az első kézbevételkor érzett súly, önkéntelenül is kimondatja az emberrel, hogy aztaaa… Nincsenek hézagok, illesztési anomáliák. A kidolgozás remek, az elöl-hátul teljes üveg felület nagyon jó néz ki. Az oldalsó élek íveltek, a sarkak inkább szögletesre sikeredtek, amitől igazán férfias készülék benyomását kelti. A kijelző szélén lefutó éleket nem mondanánk 2.5D-s lekerekítésnek, inkább elvékonyítottak, mint íveltek. A kijelző keret nem láthatatlan, mint ahogyan azt a “kijelző keret nélküli” jelzőből gondolnánk, egyszerűen csak a két oldalsó és a felső keret vékonyított kialakítást kapott, az alsó “vastag” rész pedig majdnem 1 centiméteres lett, ahol a 8 megapixeles optika is helyet kapott. Elöl nem találunk fizikai gombokat, ezt a Vernee szoftveresen oldotta meg. A vékony kerettel szerelt telefonoknál már megszokott, jobb alsó sarokba helyezte el a már említett előlapi kamerát. Sokaknak nem volt egyértelmű, hogy hova is került a hangszóró és az értesítési LED. Ezek ugyanott kaptak helyet, mint minden más telefonban, tehát a kijelző felett osztozik ezen a csekély helyen a hangszóró, a fény és közelségérzékelő és az értesítési LED is.

dsc05335.JPGdsc05333.JPG

A telefon oldala fémből készült, egyedül az alul és felül található vékony íveken áthajló antenna csíkok árnyalata töri meg az összhangot. A felső élen a 3.5mm-es fülhallgató csatlakozót találjuk, alulra nem az új USB Type-C port került, ami már a Mars Pro-n is debütált, hanem valamilyen oknál fogva megmaradtak a MicroUSB portnál. A csatlakozó mellett öt-öt furatot találunk, a bal oldali a mikrofoné, a jobb oldali pedig a hangszórót takarja. A telefon bal oldalára került a SIM tálca, ahová két darab SIM kártyát vagy egy MicroSD memóriakártyát és egy NANO SIM-et tehetünk. Jobb oldalon található a hangerőszabályzó és a ki/be kapcsoló gomb. A hangerőszabályzó fixen, mereven áll, nagyon jó a nyomáspontja, a ki/be kapcsoló gomb már nem kapott annyira fix rögzítést, de nincs vele semmi baj.

dsc05331.JPGdsc05334.JPG

Hátulra semmi, de semmi nem került. Persze ez nem igaz, de a fekete üveg hátlap miatt annyira letisztultnak tűnik az egész, hogy “szinte” fel sem tűnik a kamera dupla optikája, amiből a fő szenzor egy Sony IMX258, f/ 2.0 rekeszértékkel és 13 megapixeles felbontással, a másodlagos optika egy 5 megapixeles szenzor. Mellettük a dupla LED-es villanó kapott helyet, alatta pedig a kör alakú ujjlenyomat olvasó, ami szinte 10/9-es működésével nagyon szuperül sikerült. Egy kicsit talán lassabban old fel, mint amit a Xiaomi épített bele az 5X-be, de nem fogunk megőszülni, mire beenged a telefonunk a menübe. Inkább csak pár tizedmásodpercben mérhető az a késleltetés, amikortól az ujjunkat ráhelyezzük az olvasóra és a készülék felold.

dsc05455.JPG

A NAGY próba

Amiről talán nem sokan ejtettek eddig szót, azok a kijelző sarkai. Az kijelző széleiről sok szó esett és tényleg nagyon jól néz ki ez az elvékonyított forma. Nem egy szögletes megoldással találkozunk, mint minden átlagos telefonnál, viszont a MIX 2 IPS paneljének sarkai le lettek kerekítve, ami lehet, hogy elsőre sokaknak nem tűnik fel, de jól néz ki. A kijelző gyönyörű szép, a fényerősséggel nyári napsütésben már gondok lehetnek, egy kicsit fényesebbre is állíthatták volna. De valószínűleg egy szoftverfrissítés orvosolni fogja a problémát, hiszen a minimum fényerő levételénél a csúszka felétől már nem szabályozza le a fény erősségét és így a minimum beállítás sem az igazi. Így az esti olvasás zavaró lehet a világos panel miatt. Ettől eltekintve a kép, amit megjelenít ez a 1080 x 2160 pixeles kijelző, mint  ahogy az várható volt, szemkápráztatóan éles.

A Vernee jó kapcsolatot ápol a MediaTek-kel, eddig is az ő processzoraikat használták, most sincs ez másként. A megfelelő sebességről egy nyolc magos, 64 bites MTK6757CD, azaz Helio P25 gondoskodik, aminek maximális órajele 2.5GHz. A grafikus meghajtásért a Mali T880 felel. Memóriából sem kapunk keveset, 4 GB-al gazdálkodhatunk, a tárhely mérete 64 GB, amit természetesen memóriakártyával tovább bővíthetünk. A belső tárhelyből az első bekapcsolást követően 50GB használható fel. Ha ezt keveselnénk, akkor lehetőség van rá, hogy MicroSD kártyával bővítsünk, egészen 128GB-ig. A 4GB memória áldása, hogy több alkalmazás egyidejű futtatása mellett sem kell aggódnunk, hogy ha átváltunk egy másik alkalmazásra, az nem fogja újra tölteni magát, amint visszalépünk. Szinte minden elfér a RAM-ban, hogy egy szempillantás alatt onnan folytassuk a munkát, ahol abbahagytuk.

dsc05457_1.JPG

A MediaTek Helio P25 a Snapdragon 625 szintjén mozog, szinte azonos pontszámokat hozott a Xiaomi Mi 5X-el, egyedül a Geekbench többszálas tesztjében szerepelt gyengébben. Antutu-ban 62612 pontot kaptunk, a GFXBench T-Rex tesztje, pedig 19 FPS-el futott le.

Vernee MIX 2 Xiaomi Mi 5X Elephone P8 Xiaomi Redmi Note 3 Pro

MediaTek Helio P25

2160 x 1080

Snapdragon 625

1920 x 1080

MediaTek Helio P25

1920 x 1080

Snapdragon 650

1920 x 1080

Antutu 62612 63332 65641 76659
Geekbench Single/Multi Core 868/3194 886/4329 810/3516 1464/2798
Epic Citadel

High Quality

Ultra High Quality

59.9 FPS

42.5 FPS

59.9 FPS

49.9 FPS

46.3 FPS 59.9 FPS
GFXBench T-Rex  19 FPS 18 FPS 23 FPS 33FPS

Játékok közül a GTA San Andreas-t próbáltuk ki, amiben minden beállítást maximálisra állítottunk, de így is simán futott a játék. Real Racing 3, Modern Combat 5 meg sem kottyan neki.

A telefon alján lévő hangszóró nem recseg, nem torzít. A Xiaomi Mi 5X-el összehasonlítva elmarad tőle hangerőben és kevesebb benne a mély hang is. Hívásnál a vonal másik végén lévő fél jól hallott minket és nálunk sem volt probléma, bár azért a Xiaomi itt is jobban szerepel. Rossz összehasonlítás ez a beszélgetési hangszórót nézve, hiszen a Mi 5X nem vékony kerettel ellátott készülék, tehát itt nem kellet be passzírozni erre a kis helyre egy hangszórót, de nagy probléma nincs vele. A GPS gyorsan talál jelet és ismeri a GALILEO és GLONASS műholdakat is. A Bluetooth verziója 4.0 és a 2.4 és 5GHz-es WiFi-vel is remekül boldogul. Szerencsére támogatja a magyarországi B20-as LTE-it is, így erre sem lesz gondunk.

dsc05452.JPG

A készüléken Android 7.0 fut a gyártó saját VOS (Vernee OS) felületével, természetesen választható a Magyar nyelv is, a biztonsági hibajavító csomag dátuma 2017. Augusztus 5. és támogatja a az osztott képernyős módot is.

1_46.jpg

Kamera

 dsc05456.JPG

A kéttónusú LED villanó melletti hátlapi kamerák felbontása 13 és 5 megapixel. Nem olyan rég kezdett el szinte alapkövetelmény lenni a mobiltelefonokban a dupla optika, amellyel bokeh effekttel ellátott képet lehet készíteni. Kipróbáltuk, hogy mit csinál a telefon, ha letakarjuk a másodlagos lencsét, vajon megszűnik az elhomályosítás? Amire gondoltunk, beigazolódni látszott, bár a készülék azonnal jelezte, hogy a lencse le van takarva, a kép így is ugyanúgy készült el, mintha mind a két lencsét használtuk volna. Tehát ez a feature csak egy szoftveres utófeldolgozás. Kapunk Face Beauty módot, itt van nekünk a Blur, amivel az előbb említett bokeh effektel ellátott képeket készíthetjük, Mono a fekete-fehér képekhez, panoráma és a Pro mód, ahol választhatunk az előre beállított módok közül, illetve manuálisan állíthatjuk az ISO-t és a fehéregyensúlyt. A beállítások között bekapcsolhatjuk a HDR-t és a másodlagos optika által lehetőség van 2x zoomra, ami inkább tűnik digitálisnak, mint optikai nagyításnak, hiába nevezzük az egyiket tele lencsének.

screenshot_20171111-142723.png

A kamerával készített normál képek élessége teljesen rendben van. A világos részek hajlamosak kiégni és szép számmal találkozhatunk kromatikus aberrációval. Videót maximálisan Full HD felbontásban vehetünk fel, 15mbps bitrátával. Sajnos optikai képstabilizátort feláldozták a költségtakarékosság oltárán.

img_20171107_133027.JPG

img_20171107_133047.JPG

img_20171107_133020.JPG

img_20171107_133002.JPG

A MIX 2-be épített akkumulátor 4200mAh kapacitású, ami szerencsére támogatja a gyorstöltést. A mellékelt 9V/2A-es töltővel villám gyorsan, 1.5 óra alatt 10%-ról maxra tölthetjük az akkumulátort, ami nagyon jó eredmény. Körülbelül 5-5 1/2 óra kijelzőidő hozható ki belőle, nem hiába, kell az energia a méretes 6 colos, 2160 x 1080 pixel felbontású kijelzőnek.

Hogy milyen lett a Vernee MIX 2? Külsőre 10/10, csodásan néz ki meg kell hagyni. Egyedüli fájó pont, hogy a kamerára kicsit jobban rágyúrhattak volna a Vernee-nél, de akinek ez nem annyira szempont, az biztosan meg lesz elégedve az idei év talán legjobb vékony kijelzőkeretes címét elnyerő készülékkel. Ha kíváncsi vagy, melyek azok a hasonló telefonok, amiket mi is használnánk, olvasd el ezt a cikket.

A készülék fekete és kék színekben kapható és nemrég feltűnt a GB kínálatában egy 6GB memóriával szerelt verzió is!

Ha tetszett a Vernee MIX 2, a telefont itt tekintheted meg

Kérheted EU Express szállítással is, így nem kell áfát/vámot fizetned.

Tetszett a cikk? Egy kattintással meg is oszthatod

Ha tetszett a cikk,  Like-old az oldalt

Oszd meg barátaiddal Facebookon, Pinteresten, Twitteren hogy még több ember olvashassa ezt a bejegyzést

 

 

 

Ne felejtsd el megnézni az NMR blog Facebook oldalát, mert a híreket, amiket az oldalunkon hely hiányában nem  mindig tudunk megjeleníteni, illetve a legújabb és a kupon kódokkal jóval olcsóbban megvásárolható termékeket ott találod.

Megosztás

Hozzászólás